Recenzie

InFamous: First Light - videorecenzia

InFamous: First Light - videorecenzia

Delsin Rowe prenechal žezlo Fetch, aby aj ona vyrozprávala svoj príbeh, ktorý bol v pôvodnom InFamous: Second Son spomenutý len okrajovo. Autori zo Sucker Punch prinášajú prvé veľké rozšírenie, ktorému sa dostalo tej pocty a vyšlo popri digitálnej distribúcii aj formou disku. First Light si totiž vedie obstojne aj ako samostatná hra.

29.09.2014 12:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0

The Last of Us: Remastered - videorecenzia

The Last of Us: Remastered - videorecenzia

Koľkokrát ste sa pri videohre rozplakali? Táto otázka vyznieva podivne aj v období, kedy hry prestávajú byť doménou len pár spoločnosťou nie práve vrelo prijímaných jedincov a stávajú sa médiom, o ktoré sa zaujímajú aj uznávaní filmoví režiséri a scenáristi. Minuloročný PS3 trhák The Last of Us je nevídaným amalgámom emócií a jednoznačne búra klišé o nedostatočnom intelektuálnom naplnení, čo hry, hlavne tie akčné, sprevádza odnepamäti. Štúdio Naughty Dog majúce titul na svedomí vydáva HD remake pre novú generáciu herných zariadení od Sony.

30.08.2014 12:00, Lukáš "Dolno" Dolniak, Komentárov: 0

Wolfenstein: The New Order - videorecenzia

Wolfenstein: The New Order - videorecenzia

Séria Wolfenstein sa vracia v modernom prevedení, spolu s neodmysliteľným hrdinom B. J. Blaskoviczom v hlavnej úlohe. Môže ale dnes, v čase kedy vládne názor, že prosté lineárne strieľačky patria do starého železa, ešte niečím zaujať?

17.08.2014 12:00, Lukáš "Dolno" Dolniak, Komentárov: 1

Thief

Thief

Legendárny zlodej Garrett sa na 10 rokov odmlčal, aby sa následne mohol prikradnúť popri stolných počítačoch aj na konzoly, ktoré nikdy predtým „neošklbal“. Reštartu série sa ujalo skúsené štúdio Eidos Montreal, ktoré pred troma rokmi úspešne vzkriesilo Deus Ex, a preto boli očakávania obrovské. Ako teda dopadla ťažká úloha priniesť novú tvár Thiefa a na koľko sa podobá svojim predchodcom?

29.07.2014 16:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0

LEGO Movie Videogame - videorecenzia

LEGO Movie Videogame - videorecenzia

Traveller's Tales chŕli jednu LEGO hru za druhou častejšie, než istá americká spoločnosť ich miliardovú vojnovú sériu. Len tento rok má na konte už 2 tituly z prostredia dánskych stavebníc a na jeden z nich si práve teraz bližšie posvietime. Vopred vás ubezpečujeme, že sérii na kvalite nič neubudlo.

19.05.2014 16:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0

Assassin's Creed IV: Black Flag - videorecenzia

Assassin's Creed IV: Black Flag - videorecenzia

Obľúbená akčná séria Assassin’s Creed, ktorá rada paktuje s históriou, si vybrala ďalšie nezabudnuteľné obdobie – zlatý vek pirátov. Že vám poslanie zabijakov s pirátskou tematikou veľmi nesedí, nie ste sami. Skúsené montrealské štúdio Ubisoftu v spolupráci s ďalšími pobočkami po celom svete ponúka pohľad na celkom nové smerovanie značky, než si kto kedy predstavoval.

19.02.2014 17:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 5

PlayStation 4 - videorecenzia

PlayStation 4 - videorecenzia

Čakanie na  next-gen sa skončilo, teda aspoň v rámci spoločnosti Sony. PlayStation 4 je už oficiálne aj na SK, preto vám prinášame našu videorecenziu.

14.12.2013 16:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 2

Batman: Arkham Origins - videorecenzia

Batman: Arkham Origins - videorecenzia

Po 2 rokoch je späť. Neohrozený komiksový hrdina Batman sa vracia v treťom diely série Arkham. Vítajú ho skôr obavy, než otvorená náruč fanúšikov. Rocksteady sa totižto na Arkham Origins podieľalo len veľmi okrajovo a štafetu posunulo nováčikom z Montrealu. Má toho Warner Bros. ľutovať?

15.11.2013 17:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0

Saints Row IV

Saints Row IV

Vybudovať sériu na dávke zábavného humoru v prostredí mestskej akcie je skutočným umením. Saints Row je zosobnením svojskej srandu titul za titulom, pričom v poslednom projekte autori dosiahli vrcholu maximálnej šialenosti. Pokračovanie čiastočne uletenej 3-jky predstavilo nový rozmer fantazijného Steelportu a hráča vnieslo do úlohy prezidenta, teroru mimozemšťanov  a širokej škály otvorených možností. Zabudnime na zrecyklovaný 3-tí diel. IV-té nadviazanie je absolútne odlišným, kde latku fantázie autori posunuli o niekoľko tried vyššie.

14.10.2013 15:30, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0

The Bureau: XCOM Declassified

The Bureau: XCOM Declassified

Pod jednou značkou sa často skrýva jeden svet – konzistentný a na seba nadväzujúci. Avšak ak nie je pánom značky jeden autor – jedna autorská entita, je veľmi pravdepodobné, že sa čoskoro začne značka roztápať do množstva nesúvisiacich jednotiek. Pamätníci si isto spomenú na pôvodnú sériu X-COM, ktorá sa tiež postupom času začala rozpadať. Jednu vec však nestratila – vnútornú prepojenosť jednotlivých dielov v rámci sveta X-COMu. Nech už bol výmysel vydavateľa akokoľvek hlúpy, vždy zapadal (aspoň nejakým spôsobom) do existujúceho vesmíru.

12.10.2013 12:00, Michal "MickTheMage" Nemec, Komentárov: 0

Total War: Rome II

Total War: Rome II

Si vis pacem, para bellum.

30.09.2013 12:00, Lukáš "Dolno" Dolniak, Komentárov: 0

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

Jedine Rockstari dokážu detailne priblížiť život modernej Kalifornie vo všetkých smeroch. Vložili do toho naozaj obrovské úsilie, čas a vyše 300-členný tím zo všetkých kontinentov sveta. Všetci sa zhodneme, že pri Grand Theft Auto V jasne vidieť 5 rokov práce, či už ide o drinu scenáristov, programátorov alebo grafikov. V-ka je jasným výsledkom dosiahnutia cieľov, ktoré si bratia Houserovci túžili splniť ešte pri GTA III, čo im však vtedajšia technológia neumožňovala.

29.09.2013 21:00, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0

Little Galaxy

Little Galaxy

Splňte si sen skákania po všemožných planétach v nekonečnom vesmíre vďaka slovenským autorom - tvorcom Little Galaxy. Pohodová plošinovka ponúka neúrekom levelov spojených s rozličnými výzvami, pričom pozitív nájdeme viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

15.09.2013 17:00, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0

Prince of Persia: The Shadow and the Flame

Prince of Persia: The Shadow and the Flame

Návrat ku klasike spred 20-tich rokov prichádza naspäť v prerobenej podobe na iOS a Android zariadenia. Broderbundove meno 1993 série Prince of Persia: The Shadow and the Flame prezentuje silné meno nielen minulosti, ale aj prítomnosti. Možno to však povedať o (ne)podarenom konverte na mobilnú verziu? Radosť zo značky a vybudovaného mena Prince of Persia popri hraní príliš nezotrvá. Avšak nič nie je stratené.

15.08.2013 12:00, Lukáš "Malle324" Bryndziar, Komentárov: 0

Dragon’s Dogma: Dark Arisen

Dragon’s Dogma: Dark Arisen

Možno jej chýbal ten povestný cit pre detail či perfekcionizmus západných AAA titulov, avšak pôvodná Dragon´s Dogma ponúkla fanúšikom RPGčiek presne to po čom túžili – atraktívny fantasy svet, skvelo vyvážené gameplay mechanizmy či výzvu, ktorú dnes možno nájsť skutočne len v stopovom množstve titulov. Ja sám som v hre utopil solídnych 20+ hodín takže rozhodne môžem potvrdiť, že spolu s druhým Zaklínačom ide o jedno z najlepších RPG, aké sa nám na hernej scéne za posledných pár rokov urodilo.

13.08.2013 12:00, Boris "Blade" Kirov, Komentárov: 0

Metro: Last Light

Metro: Last Light

Život v postapokalyptickom prostredí je extrémne vďačnou témou spisovateľov, filmárov a samozrejme aj herných tvorcov. Z akéhosi prapodivného dôvodu je veľmi príťažlivá pre široké spektrum konzumentov modernej popkultúrnej produkcie. Či už ľudstvo zdecimoval smrtiaci vírus, mimozemšťania alebo nukleárna vojna, museli by ste byť skutoční lajdáci, aby ste tento scenár nepodali dostatočne pútavo a nikto by si ho nezamiloval. Náročnejší čitateľ/divák/hráč síce najskôr ohrnie nos a bude sa sťažovať na „nastavovanú kašu“, ale niekedy sa objaví titul, ktorý ohúri aj jeho. Žiarivým príkladom skvelého autorovho spisovateľského umu a do istej miery aj originality je sci-fi debut Dmitriho Glukhovskeho, Metro 2033. Kniha sa dočkala svojej hernej adaptácie, ktorá si odniesla jemne zmiešané, ale väčšinou pozitívne hodnotenia. Do útrob moskovského metra máme dnes možnosť sa pozrieť druhýkrát, v pokračovaní s podtitulom Last Light.

08.07.2013 16:00, Lukáš "Dolno" Dolniak, Komentárov: 0
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (0)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012