19.01.2013 22:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 3
Najočakávanejšie hry roka 2013

Najočakávanejšie hry roka 2013

Neprestávajúci prísun nových a dúfajme, že aj kvalitných herných titulov nepovolí ani v nasledujúcich 12 mesiacoch. Kto sa obával, že si kvôli „mayskej hrozbe“ nevychutná klenoty tohtoročného line-upu, môže si vydýchnuť. Rok 2013 je tu a spolu s ním aj prísľub nezabudnuteľných herných zážitkov a pravdepodobne aj veľkých zmien na poli digitálnej zábavy.

Očakávania sú priam obrovské. Vyrukujú na verejnosť MicrosoftSony s oznámením next-gen konzol? Herná obec upiera zrak na júnovú E3, kde sa už roky o tomto významnom kroku tajne pošuškáva. Avšak my, fanúšikovia hier, ktorí si radi odbehnú do virtuálnych realít, budeme dovtedy svedkami nejedného sľubne sa črtajúceho diela. A keďže sa celý tento kolotoč vydaní pomaly rozbieha, je čas spraviť si malý ťahák, aby sme náhodou na niečo nezabudli.

DmC: Devil May Cry - PC / PS3 / X360 - 18. január

DMC

Keď sa na 14. ročníku Tokyo Game Show odhodlal Capcom k oživeniu obľúbenej hack’n’slash série Devil May Cry, zo strany fanúšikov mu bola uštedrená vlna kritiky. Vášne vyvolal predovšetkým zovňajšok hlavnej postavy Danteho, ktorý prešiel omladzovacou kúrou, nakoľko v piatom diely s prostým názvom DmC sa pozrieme do jeho mladých čias. Dante zavíta do Limbo City, ktoré na prvý pohľad vyzerá ako pokojné mestečko. Ako nás ale už hra stihla presvedčiť, skrýva oveľa temnejšiu stránku, keďže spolunažíva s  démonickou háveďou, čakajúcou na milostný švih Rebellionom, verným Danteho mečom. Gameplay samozrejme zostáva verný pôvodnému konceptu a opäť si zakladá na efektných kombách, do ktorých zapojíme aj Ebony a Ivory, pištole so svojským diabolským vzhľadom. Priaznivci série si jednoducho prídu na svoje, čo dokazujú aj prvé zväčša pozitívne recenzie.

Dead Space 3 - PC / PS3 / X360 - 8. február

DS3

Vytvoriť plnohodnotný akčný horor, teda hru, ktorá by dokonale spĺňala obe tieto definície, je v poslednom čase priam nemožné. Aj keď sa majstrom z Visceral Games podarilo pár rokov dozadu vytrieť skeptikom zrak ich mrazivým Dead Spaceom, dvojka v hutnej atmosfére popustila a tento rok vychádzajúca trojka si sama podkopáva nohy. Autori síce stále tvrdia, že aj tentoraz budeme hru prechádzať so zatajeným dychom, prítomnosť co-opu (ktorý sa javí ako primárna zložka Dead Space 3) a rozľahlejšie lokácie, v nás skôr evokujú veľkú inšpiráciu v Gears of WarLost Planet, kde hororové prvky absentovali. Na druhej strane si možno práve tie momenty, pri ktorých tuhne krv v žilách, šetria priamo pre hráča. Tak či onak, tretí Dead Space nadväzuje na predchodcu a hnacím motorom príbehu bude záchrana Ellie Langfordovej zo spárov a nástrah zamrznutej planéty Tau Volantis. Na pomoc sa vydáva hlavná postava Isaac Clark spolu so seržantom Johnom Carverom, teda druhou hrateľnou postavou v co-ope. Na dvojicu si brúsia zuby obyvatelia planéty, slizkí nekromorfovia, ale taktiež nové druhy nepriateľov. Dead Space 3 naháňa sám o sebe strach, vo finále však môže príjemne prekvapiť.

Aliens: Colonial Marines - PC / PS3 / X360 / Wii U - 12. február

Aliens

Vedeli ste, že o Colonial Marines sa začalo rozprávať už pred 12-timi rokmi? A že hra bola tesne pred vydaním zrušená? Nebyť Segy, ktorá v priebehu rokov kúpila práva na herné prevedenia slávnej filmovej série o Votrelcoch a spolu s niekoľkými štúdiami spustila vývoj rôznych hier s touto tematikou, ambiciózny projekt by ľahol popolom definitívne. Aliens: Colonial Marines to malo niekoľkokrát nahnuté aj pod krídlami aktuálnych tvorcov z Gearboxu, napokon ale prežilo a už o pár týždňov vyrozpráva alternatívnu story, zasadenú po udalostiach Fincherovho Votrelca 3. Ocitneme sa v koži koloniálneho mariňáka Christophera Wintera, ktorý je súčasťou výskumníckeho tímu, pátrajúceho po stopách zmiznutej posádky vesmírnej lode U.S.S. Sulaco. Snáď netreba pripomínať, že za všetkým stoja Votrelci. Fanúšikovia sa môžu tešiť ako na zbesilé prestrelky, tak na blúdenie dlhými tmavými chodbami s nepríjemným pípaním v pozadí, poukazujúcim na prítomnosť nepriateľa. Zaujímavosťou je, že autori spolupracovali aj s Ridleym Scottom a istú inšpiráciu čerpali z posledného alienovského Promethea. Colonial Marines jednoducho vzdá hold ságe, ktorá dala slovu horor nový rozmer.

Metal Gear Rising: Revengeance - PS3 / X360 - 22. február

MGRR

Ďalšia kultová japonská séria zažije v tomto roku svoj návrat. Dlhé roky vyvíjaný Rising čelil mnohým odkladom, premenovaniam, škrtom a zmenám v príbehu či nezhodám u tvorcov samotných, až sme už ani nedúfali, že hru niekedy uvidíme. Všetko sa nakoniec vyriešilo a už sa úprimne tešíme, kedy si sami naporciujeme šťavnatý melón Raidenovou smrtiacou čepeľou. Keď sa ale do sýtosti pohráme s plne zničiteľnými a „rozrezateľnými“ predmetmi v hre, vrhneme sa aj na príbehovú linku, ktorú Platinum Games zasadilo do obdobia 4 rokov po Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - Rising je však spin-offom, v ktorom sa predstaví spomínaný cyborg Raiden, Snakeov blízky spojenec. V úvode stojí tvárou v tvár zrade vlastnou spoločnosťou Desperado Enterprises, ktorá sa Raidena snaží zbaviť. Vydáva sa preto na pomstu, ktorá ho zavedie do rôznych kútov sveta. Rising dokázal zaujať predovšetkým originálnym akčným poňatím a spôsobom krájania všetkého naokolo. Výsledok rozhodne vonia zábavne.

Crysis 3 - PC / PS3 / X360 - 22. február

C3

Jedna z technologicky najvyspelejších akcii, aká sa na hernej scéne kedy objavila, je bezpodmienečne nástupca skvelého Far CryCrysis. Graficky priam dokonalá, aj keď pre počítače poriadne tvrdá skúška, sa dočkala aj pokračovania, ktoré rozšírilo svoj záber o konzoly Xbox 360 a PlayStation 3. Napriek tomu, že kedysi vraj nemali žiadnu šancu utiahnuť tak náročný titul, Cryteku sa podarilo plynule hru rozbehať a priniesť najkrajšiu konzolovú hru vôbec. Pokračovanie, na základe úspechu a otvoreného konca, bolo len otázkou času. 24 rokov po udalostiach dvojky sa prevteľujeme do kože Proroka, nespútaného lovca, navlečeného do futuristického nanoobleku. Ten mu prináša nadľudské schopnosti, ktoré bohato zúročí v boji s mimozemskou civilizáciou a ľudskými jednotkami C.E.L.L. Situovaný do New Yorku roku 2047, Crysis 3 prinesie opäť pamätihodné epické momenty a excelentný pôžitok z akcie kombinovateľný so stealth postupom. Prinesie však do série aj novinky a nepôjde len o akýsi „datadisk“?

Tomb Raider - PC / PS3 / X360 - 5. marec

TR

Žiadne podtituly alebo čísla nie sú potrebné. Crystal Dynamics sa pustilo do veľkolepého reštartu legendárnej série s krásnou archeologičkou v hlavnej úlohe. Každý musel nejako začínať, ani Lara Croft nebola odjakživa neohrozená ženská verzia Indiana Jonesa. Naopak, prešla si hotovým peklom, čoho dôkazom je práve chystaný Tomb Raider. Stroskotanie na neznámom ostrove kdesi v oblasti záhadného a legendami opradeného Dračieho trojuholníka, znamená pre Laru boj o život. Na prežitie bude musieť hľadať zásoby jedla a vody, pričom narazí na nehostinných obyvateľov, okrem divej zveri aj na ľudí. Prekážkou bude aj samotná príroda, ktorá si neraz prichystá pre hlavnú hrdinku fyzicky náročné puzzly a hádanky. Autori sa snažia vytvoriť komplexný žijúci open-world, v ktorom narazíme aj na mnohé vedľajšie úlohy (pomáhanie ostatným preživším apod.). Bude závisieť iba od hráča, či sa vydá na prieskum ostrova, alebo sa ponorí do 12-15 hodinového singleplayeru. Komu by to nestačilo, nedávno bol potvrdený aj multiplayer.

StarCraft II: Heart of the Swarm - PC - 12. marec

SC2

Plánovaná trilógia StarCraftu II pokračuje tento rok druhým dielom, ktorý priblíži udalosti 2 roky po Wings of LibertyJim Raynor odovzdá žezlo ďalšej poprednej postave StarCraft univerza – Sarah Kerrigan. Kampaň zložená približne z 20 misií bude zameraná na rasu Zergov a opäť ponúkne vynikajúcu hrateľnosť, ktorú priniesol aj kritikmi veľmi kladne prijatý prvý diel trilógie. Hra prinesie nové mapy, jednotky a to ako do singleplayeru, tak aj do multiplayeru, ktorý by s trochou šťastia mohol byť dokonca free2play. V týchto chvíľach je už titul definitívne hotový, za sebou má aj beta test, na ktorý boli prizvaní hráči eSports líg. Blizzard, minimálne v Južnej Kórei sú na Heart of the Swarm pripravení.

Sniper: Ghost Warrior 2 - PC / PS3 / X360 - 15. marec

SGW2

Niekoľkokrát odložené pokračovanie Sniper: Ghost Warrior si od oznámenia uchmatlo pozornosť predovšetkým vďaka technológiám, ktoré si poľský City Interactive licencoval. Niekdajší Chrome Engine 4 totiž vymenil za špičku – CryEngine 3, ktorý bol doposiaľ devízou výhradne titulov od Cryteku. Ako sa s ním popasoval a či trhol kvality takého Crysis 3, ktoré to má na pulty namierené necelý mesiac pred Sniperom, je zatiaľ hudbou budúcnosti. Z kancelárií City Interactive ale jednoznačne cítiť chuť napraviť chyby z minula. Čakať by nás preto mal ucelenejší a rozhodne zaujímavejší dej, ktorý sleduje osud kapitána Colea Andersona, s ktorým precestujeme hodný kus sveta. A všade budeme, ako aj zo samotného názvu vyplýva, nepozorovane posielať na druhý svet jedného nepriateľa za druhým. Príroda popritom bude hrať zase raz hlavnú úlohu, nakoľko od jej „nálad“ bude závisieť úspech. Počítať preto treba s vetrom, dažďom a taktiež aj so vzdialenosťou. Prvý Sniper dokázal predať milión kópií, dvojka vyzerá byť ešte odhodlanejšia a to je dôvod, prečo v tomto rebríčku nemôže chýbať.

Metro: Last Light - PC / PS3 / X360  - 17. máj [update]

Metro

Netrvalo dlho a 4A Games na základe úspechu svojho debutu Metro 2033 začalo s pokračovaním, na ktoré zase raz dozerá strojca tejto postapokalyptickej idey Dmitry Glukhovsky. Treba však podotknúť, že Last Light už nenasleduje knižnú predlohu (akékoľvek spojitosti s Metrom 2034 autori dementovali), na druhej strane dostalo 4A voľnejšiu ruku pri vývoji a celkovo viac priestoru aj po príbehovej stránke. Hráči sa opäť zmocnia postavy Arťoma, ktorý bude čeliť novým nástrahám metra. Poprednú úlohu zohrajú aj technológie, nakoľko prvý diel je dodnes jednou z najkrajších hier na PC. Ako autori naznačili, o čo najlepší vizuál sa posnažia na všetkých troch oznámených platformách. Last Light sa oproti predchodcovi teší aj väčšej publicite, dočkali sme sa 3 live-action trailerov či 13-minútového traileru, ktoré videli milióny ľudí. Zaujímavosťou je, že dabing anglickej verzie hostí popredné mená ako Nolan North či Lance Henriksen. Metro: Last Light sľubuje akčný zážitok popretkávaný stealth pasážami, snáď už vo vyváženejšej podobe než minule.

Company of Heroes 2 - PC - 25. jún [update]

COH2

Úžasná, cenami ovenčená stratégia Company of Heroes dokáže dodnes pripútať k monitorom aj hráčov, ktorí tomuto žánru veľmi neholdujú a dokázať, že aj RTSky z 2. svetovej vojny vedia byť epické. Pokračovanie nás vezme na východný front a v kampani si prejdeme od Operácie Barbarossa po Bitku o Berlín. K tomu si pripočítajme prehľadnejší interface, nové bojové taktiky a engine Essence 3.0 a pravá strategická nirvána sa môže začať. Relic vyzdvihuje predovšetkým avizovanú technológiu, ktorá do hry prinesie reálnejšie prvky a zintenzívni zážitok vďaka novinkám ako TrueSight či ColdTech, ktoré vyčarujú autentické peklo na bojisku so zničiteľným prostredím a dynamickou zmenou počasia. Company of Heroes 2 sa hlási do služby v marci, jeho osud ale závisí aj od predaja THQ.

God of War: Ascension - PS3 - 13. marec

GOWA

Kratos ešte nepovedal posledné slovo. God of War pokračuje vo svojom úspešnom ťažení na konzole PlayStation 3 a tentoraz posiela hráčov na pomstu. Grécky boh vojny Áres si mal lepšie rozmyslieť, s kým sa pustí do konfliktu, nezastaviteľný a rozzúrený Kratos mu totiž smrť svojich blízkych nedaruje. Tak sa začína honba, ktorá sa bez ďalšieho krviprelievania nezaobíde. Kratos využije v boji efektné kombá a smrtiace rany, postaví sa zoči-voči prerasteným obrom a ďalším monštrám gréckej mytológie. Ascension po prvýkrát prinesie do série multiplayer pre 8 hráčov, ponúkajúci po vzore Assassin’s Creed jemné príbehové pozadie. Celkovo 7. diel God of War láka predovšetkým fanúšikov série, ktorí dostanú ďalšiu výdatnú porciu hack’n’slash akcie. A my patríme jednoznačne k nim.

Gears of War: Judgment - X360 - 19. marec

GOWJ

Vývoj štvrtej hry zo série Gears of War postupne opúšťali popredné tváre štúdia Epic Games, najprv svoj odchod oznámil CliffyB, ktorého práve Gearsovia preslávili (no ako sám povedal, nechce zostať známy len vďaka samopalu s primontovanou motorovou pílou), neskôr rezignoval aj sám riaditeľ Epicu Mike Capps. Hoci primárne pracuje na Jugdment poľské People Can Fly, Epic má nad celým osudom plnú kontrolu a odchod dvoch popredných predstaviteľov neveští nič dobré. Každopádne Poliakom veríme a vypusteným materiálom zatiaľ nesklamali. Hra sa stále drží svojho osvedčeného štýlu nepretržitej akcie kombinujúci streľbu s krytím, čiže väčšie zásahy do hrateľnosti neočakávame. Po príbehovej stránke dostaneme zaujímavý a zároveň vyprosovaný prequel, pričom do hlavných úloh budú miesto Marcusa Fenixa obsadení jeho parťáci z Delta Squad Damon BairdAugustus Cole. Začiatok vpádu Locustov berieme všetkými desiatimi!

Bioshock: Infinite - PC / PS3 / X360 - 26. marec

Bio

Predstavte si svoje mesto niekde ďaleko v oblakoch, s ktorým by ste sa mohli premávať po svete, navštevovať ktorýkoľvek kút našej planéty a popritom sa chváliť pozemským obyvateľom s najveľkolepejším objavom amerických vedcov. Ken Levine sa spoločne s Irrational Games opäť chopil značky Bioshock, aby znova dokázal vysokú umeleckú hodnotu hier. Columbia, lietajúce mesto pre vyvolených, je totižto nástupcom niekdajšieho prelomového podmorského mesta Rapture a ako iste tušíte, niečo nevyjde podľa plánov a obyvateľstvo sa ocitne v občianskej vojne medzi zakladateľmi a prostým ľudom. Hráč v roli detektíva Bookera DeWitta sa do tohto konfliktu znenazdajky zapojí, keď dostane za úlohu vziať Columbijčanom, čo si úpenlivo strážia – krásnu Elizabeth, ktorá disponuje nadprirodzenými schopnosťami. K hlbokému príbehu, dokonalému vykresleniu znepriateleného vznášajúceho sa mesta so svojskou architektúrou a famóznym technickým spracovaním si pripočítajme výbornú hrateľnosť a máme tu hru, ktorá má predpoklady stať sa obdobne legendárnou ako prvý Bioshock.

Dead Island: Riptide - PC / PS3 / X360 - 26. apríl

Riptide

Pokračovanie, ktoré je stále veľkou neznámou. Hoci sme tu mali emotívny trailer, ktorý sa snažil tromfnúť ten CGI k jednotke (popredné zahraničné servery ho označili za najlepší trailer všetkých čias) a zopár prvých screenshotov, to je všetko, čo sme od Poliakov z Techlandu dostali. Za tri mesiace do vydania sa však môže ešte všeličo zmeniť a tak si musíme jednoducho počkať. Čo v zásade očakávať od zombie vyvražďovačky je snáď jasné. Štvorica hlavných charakterov z prvého dielu bude opäť čeliť chodiacim mŕtvolám a riešiť základné otázky prežitia. Fanúšikovia zombie sklamaní zaručene nezostanú.

  • Karta hry: TU

The Last of Us - PS3 - 14. jún [update]

TLOU

Zdanlivo prázdne ulice veľkomesta, ktoré okupujú ľudia infikovaní vírusom, ktorý dokázal vyhladiť väčšinu obyvateľstva a zopár stále odolávajúcich preživších, to je základná premisa príbehu The Last of Us. Jedni z posledných sú aj hlavní hrdinovia, JoelEllie, ktorí zaujali hernú obec takmer od oznámenia. Dvojica, ktorú spojila globálna katastrofa, teraz hľadá bezpečné útočisko, tak ako aj ostatné skupiny, medzi ktorými vládne boj a nenávisť. Namiesto toho, aby držali spolu, sa bezcitne zabíjajú kvôli cenným surovinám. V úlohe Joela (Ellie bude ovládaná výhradne umelou inteligenciou) si vyskúšame celkom nový postup tzv. dynamického stealthu, ktorý bude vyhodnocovať hráčove kroky a reagovať na ne odlišným spôsobom. Dôjdu vám alebo nepriateľovi náboje? Výsledok môže vyzerať celkom inak než v prípade plných zásobníkov. Tvorcovia skvostnej trilógie Uncharted vedia čo robia, The Last of Us je taktiež PS3 exkluzivitou a zároveň veľkým lákadlom.

Remember Me - PC / PS3 / X360 - 7. jún [update]

RM

Budú niekedy dokonca naše vlastné myšlienky predmetom čierneho trhu? Akcia Remember Me, ktorá debutovala pod pracovnými názvami už na GamesCome 2011, sa nám práve obchodovanie so spomienkami a prakticky so všetkým, na čo si len pomyslíme, predostrie v kulisách futuristického Paríža v roku 2084. S hlavnou postavou, amnéziou trpiacou Nilin, ktorá čo-to pobrala od komiksových superhrdinov, sa postavíme na odpor. Ako členka organizácie The Errorist bude zisťovať detaily o svojom pôvode a za pomoci tzv. schopnosti Memory Remix meniť nepriateľom myšlienky a aj na základe toho ovplyvňovať výslednú akciu. Remember Me bude mixovať otvorený svet so spletitým príbehom a akrobatickým nadaním Nilin a na výsledok sme nesmierne zvedaví.

Grand Theft Auto V - PS3 / X360 - 17. september [update]

GTAV

Pravidelný májový program vydávania titulov z produkcie Rockstaru by mal tento rok priniesť ovocie v podobe dlhé roky očakávaného piateho GTAčka, ktoré doslova vyráža dych. Nadšenie, ktoré dokázal vyvolať u publika iba s dvoma trailermi, sa snáď dá zrovnať s oslavami Nového roka. Obrovské množstvo možností korunované hlbokým príbehom s trojicou hlavných protagonistov Michealom, TrevoromFranklinom, zasadeným do prostredia bezkonkurenčne najobľúbenejšieho sveta San Andreas. GTA V jednoducho zúročí všetky nápady Rockstaru, prinesie novinky, o akých sa fanúšikom ani nesnívalo a to všetko už za pár mesiacov. Žeby posledný mohykán aktuálnej generácie?

Splinter Cell: Blacklist - PC / PS3 / X360 - 20. august

SCB

Sam Fisher sa hlási do služby už po šiestykrát. Čo to znamená, je snáď jasné. Teroristi vytŕčajú rožky, a tak má agent s ikonickým nočným videním na staré kolená o starosť navyše. Popritom sa rozvíja jeho príbeh, zatiaľ čo posledný Conviction bol skôr osobnou pomstou, Blacklist sa vráti ku koreňom a Sama postaví do role člena novej organizácie Fourth Echelon, vzniknutej na základoch Third Echelonu. Plánovaných 12 teroristických útokov, ktoré sužujú Ameriku, tvorí tzv. Čiernu listinu a hráč ich musí prekaziť, kým nie je neskoro. Blacklist prichádza s novinkou v podobe novej akčnej techniky s názvom „zabíjanie v pohybe“, ktoré odprezentovali prvé gameplaye. Michael Ironside, ktorý bol doposiaľ dabérom Fishera, prenechal štafetu mladšiemu kolegovi Ericovi Johnsonovi, ktorého autori vybrali aj kvôli motion capture, na čo bol Ironside jednoducho pristarý. Jeho charizmatický hlas nám síce bude chýbať, no útechou zostáva, že dohliadal na dabovanie a celkový Johnsonov prejav. Blacklist ponúkne takisto multiplayer a co-op a očakávame od neho hodiny a hodiny zábavy.

Beyond: Two Souls - PS3 - 8. október [update]

Beyond

Autori prelomového projektu Heavy Rain prepojili film s hrou a ponúkli dospelú kriminálku, ktorej osud mal hráč pevne v rukách. O niečo podobné sa posnažia aj v ich novinke s názvom Beyond: Two Souls, ktorá vďaka moderným motion capture technológiám filmový dojem ešte prehĺbi. Hlavnej postave Jodie Holmes prepožičala tvár i hlas krásna kanadská herečka Ellen Page, ktorá prezradila napr. aj to, že scenár hry má vyše 2000 strán. Beyond: Two Souls nám vyrozpráva 8 rokov života Jodie a popritom bude polemizovať o tom, čo nasleduje po smrti. Téma, ktorú sa snaží rozlúsknuť nejeden filozof, bude okorenená o nadprirodzené schopnosti hlavnej hrdinky, ktorá sa dostane okrem iného aj do opletačiek s políciou. Titul si zahrajú exkluzívne iba majitelia PlayStation 3.

The Elder Scrolls Online - PC / PS4 / Xbox One - jar 2014 [update]

TESO

Bolo len otázkou času, kedy sa obrí svet Tamrielu zo série The Elder Scrolls pretransformuje do MMORPG, ktoré by zahrnulo takmer všetky známe oblasti a ponúklo nikdy nekončiaci prísun questov a noviniek. 5-ročný vývoj vyústil v minuloročné oznámenie, pričom sme sa dozvedeli, že hru má pod palcom novovytvorené štúdio ZeniMax Online. Hra nás zavedie 1000 rokov pred Skyrim, do čias, kedy mal na trón namierené daedrický princ Molag Bal. Hráči si budú môcť vybrať jednu z 3 frakcií, každá z nich ponúkne trojicu rozdielnych, ale fanúšikom dobre známych rás s vlastnými odlišnými schopnosťami. TES Online má ambície zosadiť z trónu kráľa World of Warcraft, či sa mu to podarí, je otázne.

Watch Dogs - PC / PS3 / X360 / PS4 / Xbox One - 22. november [update]

WD

Skutočnosť, že v Ubisofte pracujú samí tajnostkári, sa uprieť nedá. Na poslednej E3 totiž z ničoho nič vyrukovali s titulom, ktorý bol tým najlepším, čo tento ročník priniesol. Na Watch Dogs pritom pracujú už od roku 2010 a vývoj pomaly speje do finále. Hoci v poslednom čase je okolo neho ticho, francúzsky developer dobre vie, kedy má udrieť. Takmer 10-minútoý gameplay nám z fleku ukázal najpodstatnejšie prvky hry – hlavného (anti)hrdinu Aidena Pearcea, hackovanie elektronických zariadení roztrúsených po celom meste a odpočúvanie mobilov vďaka gadgetu, ktorý si hráči rozhodne obľúbia. Žijúce mesto, krásne vizuálne spracovanie, drsné bitky a bullet-time prestrelky - oznámenie Watch Dogs bolo odsúdené na úspech. Snáď mu to vydrží až do vydania. Mimochodom, okrem singlu má hra disponovať aj multiplayerom a co-opom.

Star Wars 1313 - next-gen konzoly - vývoj zrušený [update]

SW1313

Univerzum Hviezdnych vojen sa opäť hlási k slovu. Zatiaľ čo v Hollywoode sa rozbiehajú práce na novej filmovej trilógii, v LucasArts je už nejaký ten piatok vo vývoji titul Star Wars 1313, ktorý predostrie dospelejší pohľad do sveta Jediov. Spolu so zatiaľ neznámym hlavným hrdinom zavítame na planétu Coruscant, kde budeme mať za úlohu odhaliť sprisahanie a dolapiť zločincov. Chýbať nebudú klasické súboje za pomoci Sily a svetelných mečov, tak ako to fanúšikovia majú radi. Prvé gameplaye nám priblížili, že hra pobeží na poslednej verzii Unreal Enginu 3, pričom vyjsť by mala na zatiaľ neoznámené platformy. Star Wars 1313 rozhodne vyzerá sľubne, kvalitných akcií hodných mena tejto známej série vyšlo totižto ako šafranu.

Ak si všimnete, najväčšie bomby tohto roka s fixne daným dátumom vydania vybuchnú v prvom polroku, potom je to väčšinou spleť dohadov a špekulácií. A aj to môže byť signálom pre jesenný príchod novej generácie konzol. Tento rok nás však tak či tak iste neminie duo Battlefield 4 a Modern Warfare 4 či ďalšie ročníky športov od EA Sports, v kuloároch sa povráva o príchode druhého Alana Wakea či štvrtého Falloutu, otáznikom sú aj pokračovania Dark Souls IIDragon Age III: Inquisition. 2013 bude skrátka úrodný rok, čo nás nadmieru teší. Takže hraniu zdar!

Next-gen konzoly predstavené! [update]

nextgenPredstavenie PlayStation 4

Predstavenie Xbox One


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.4 / 10
(Hodnotení: 21)

Diskusia
triock Výber 20. 01. 2013 12:09
Duri Re: Výber 20. 01. 2013 12:33
triock Re: Re: Výber 20. 01. 2013 20:07
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012