16.04.2012 22:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 1
Crysis 3 – Honba za odplatou

Crysis 3 – Honba za odplatou

Sľúbená pondelková premiéra v súvislosti s technologicky vyspelou first-person akciou Crysis je tu a nemecký Crytek v spolupráci s EA s radosťou predstavujú a oficiálne potvrdzujú už minulý týždeň načrtnutý tretí diel, ktorý sľubuje byť „najväčším blockbustrom budúcej jari“.

Pôvodne PC exkluzivita Crysis dobila minulý rok aj konzoly a všetkým haterom vytrela zrak tým, čo na nich dokázala. Roky staré herné zariadenia od MicrosoftuSony si síce prešli ťažkou skúškou, no výborné predaje a vrelé prijatie konzolových hráčov tvorcov len utvrdilo, že tiahnuť so sériou do týchto vôd sa oplatilo. Ďalší veľký projekt od Cryteku, z ktorého sa nakoniec vykľulo Crysis 3, sa napriek možným prekvapeniam opäť dostaví popri PC platformy aj na Xbox 360 a PlayStation 3 a ponúkne ešte epickejšie a vizuálne krajšie divadlo. Ktovie, či ešte stihne z aktuálnych konzol pred ich koncom vyťažiť absolútne maximum. Okrem spomenutých platforiem sa objavili náznaky Nintendo Wii U verzie, avšak túto špekuláciu berme s rezervou.

Crysis 3 je situovaný do obdobia 24 rokov po udalostiach druhej časti, čiže sa ocitáme v roku 2047 a aj keď boli ohlasy fanúšikov skôr „džungľového“ charakteru, Crytek zase raz stavil na New York. V tomto smere nás ale upozorňuje, že napriek tomu, že to nebude džungľa v pravom slova zmysle, dlhé roky chátrajúce ulice Veľkého jablka sa podpísali na ich vzhľade, ktorým nechýbajú porasty všetkých tvarov, dažďové pralesy či dokonca celé rieky.

Dajte zbohom Alcatrazovi Crysis 2, ak sa pýtate, kto sa skrýva pod maskou vojaka v nanoobleku na prvých screenshotoch z tretieho dielu, odpoveď znie – Prorok. Ten sa vracia do New Yorku kvôli pomste a ťažko z prvotných informácií usúdiť, či sem jeho cesta vedie prekaziť plány ľudskej chamtivosti alebo odvrátiť ďalšiu mimozemskú katastrofu. Isté je, že v uliciach veľkomesta narazíme tak ako minule aj na nepriateľov z organizácie C.E.L.L., aj na alienov. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že Prorok je lovec, ktorý na svojej misii čelí doslova každému. Avizovaná korporácia C.E.L.L. sa od minula zjavne nepoučila a tentoraz sa z nej stal ešte tvrdší oriešok. Nová tvár New Yorku, ktorá dokopy tvorí obrí komplex s názvom Nanokopula, je z veľkej miery práve jej robota. Pôvodný účel na ochranu obyvateľstva je len prostou zásterkou oveľa drsnejších dôvodov, keďže sa C.E.L.L. chce nejakým spôsobom prostredníctvom mimozemských technológií zmocniť vlády nad celým svetom. Jadro príbehu sa teda zatiaľ javí pomerne béčkovo, aj keď dejová linka nie je vonkoncom prioritou Cryteku.

New York po novom ponúkne zo svojej majestátnosti podľa Cevata Yerliho oveľa väčší kus než tomu bolo minule. Celá Nanokopula, v terminológii Crysis 3 známa aj ako Kopula slobody, ponúkne 7 rôznych lokalít, ktoré autori prezentujú slovami: „V Kopule slobody, 7 odlišných a nebezpečných prostredí tvorí celok známy ako Sedem divov.“ Nové prostredie so sebou prinesie aj nové a svojim spôsobom nevyhnutné možnosti taktizovania. V sérii sa udomácni novinka zbraňového arzenálu – špeciálny luk, s ktorým zažijeme veľa zábavy. „Tento nový nebezpečný svet si vyžaduje lepšie zbrane a taktiky. Prorok bude využívať smrtiaci kombinovaný luk, vylepšený nanooblek a ničivé mimozemské technológie, aby sa stal najvražednejším lovcom tejto planéty,“ prezradil Yerli.

Crysis 3 pobeží na dychberúcom CryEngine 3, ktorý sľubuje precízny vizuálny zážitok. Mesto bude prekypovať detailmi, každá z dostupných oblastí bude oplývať svojskou atmosférou a neopakovateľným spracovaním. „S využitím najnovšej technológie CryEngine 3 sme schopní predniesť 7 jedinečných motívov, ktoré ponúkajú vizuálne úžasný gameplay. Nemôžeme sa dočkať, až si ho hráči okúsia na vlastnej koži,“ tvrdí Yerli.

Detaily o chystanom multiplayerovom móde ponúkla oznámená limitovaná Hunter edícia, ktorá po vzore ďalších EA titulov ponúkne dodatočný in-game obsah. Ten zaručuje hráčom „vybavenie pre ultimátneho lovca v multiplayeri“, ktoré obsiahne skorší prístup k luku a k tzv. Hunter verzii nanoobleku. Limitovaná edícia bude disponovať aj troma DLC balíkmi – Stalker Pack, Overkill PackPredator Pack. Každý z nich so špecifickou novinkou v podobe zbraní či psích známok.

Crysis 3 sa na trhu objaví v priebehu jari 2013 a Cevat Yerli ho označuje za „vzrušujúcu zmes sandboxu, pokročilej akcie a vyspelej ľudskej a mimozemskej hi-tech výzbroje, ktorú budú hráči FPS milovať“. K tomu niet čo dodať, snáď len, že pevne držíme palce. Viac detailov spoločne s debutovým trailerom nás zastihnú v priebehu týždňa.


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Výrobca: CryTek
Distribútor: Electronic Arts
Vychádza na platformy: PC, PS3, Xbox 360
Žáner: FPS
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.8 / 10
(Hodnotení: 9)

Diskusia
Connor Kennway Noo 10. 08. 2012 12:16
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012