21.05.2013 21:30, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0
Nová generácia Xboxu predstavená

Nová generácia Xboxu predstavená

Stále nepredstavená konzola z dielní Sony dostala dnešným dňom najväčšieho konkurenta. Je ním tretia generácia Xboxu od ostrieľaných konštruktérov z Microsoftu, ktorá nesie jednoduché pomenovanie Xbox One. Len pred pár minútami skončený event, na ktorom ukázali „zelení“ takmer všetko, čo ich next-gen škatuľa dokáže, zanechal v hráčoch rozporuplné dojmy.

Nevšednú press konferenciu, ktorú Microsoft zorganizoval za účelom predstaviť novú generáciu Xboxu, už tradične otvoril vysmiaty Don Mattrick. Vzhľadom na pomerne krátke, iba hodinové trvanie konfery, prešiel ihneď k tomu zásadnému – samotnému odhaleniu ako ovládača, tak aj inovovaného Kinectu či finálneho vzhľadu konzoly. Ku kroku, ktorý konkurenčná Sony odkladá až na júnovú E3jku, teda pristúpil Microsoft úvodom – konzola vyzerá slušne, aj keď niektorí ju už stihli prirovnať k starému VHS prehrávaču. Zaujímavosťou je, že Kinect nie je priamou súčasťou konzoly, ale je opäť zvlášť (očakávame preto rôzne balenia ako tomu je pri Xboxe 360). Ovládač prešiel len jemnými zmenami, vývojári sú si zjavne vedomí, že už 360tka má doslova vynikajúci intuitívny gamepad.

Xbox One zo základných parametrov obsiahne: 8GB RAM, 8-jadrový procesor, Blu-ray mechaniku, 500 GB HDD, USB 3.0, HDMI. Chýbať nebude spojenie troch operačných systémov – xboxového rozhrania, Windowsu a spojeniu obidvoch. Podstatného redesignu sa dočkal samozrejme aj Kinect, ten ponúkne 1080p kameru s 30 fps a celkovo oveľa kvalitnejšie snímanie, pričom doň bolo zapracovaných niekoľko nových prvkov vrátane kompatibility so SmartGlass. Z pohľadu Xbox Live potvrdil Microsoft dvakrát toľko dostupných serverov ako pri aktuálnom Xboxe 360 a v pláne sú aj prvé MMO tituly. Zásadným prvkom Xbox One bude spojenie s televíziou. Vďaka rýchlemu hardvéru a hlasovej komunikácii budú hráči kedykoľvek môcť prepínať medzi hrami, hudbou a televíznymi stanicami. Zo špekulácií - neustále pripojenie na internet napokon nehrozí, avšak ani hry z Xboxu 360 si nezahráme.

Z hier sme sa dočkali oznámenia novej technológie EA Sports s názvom Ignite, ktorej niektoré prvky budú dostupné exkluzívne pre nový Xbox. FIFA 14 či ďalší Madden nebudú na ďalšej generácii chýbať, rovnako ako exkluzivity. Tých Microsoft potvrdil 15, z čoho ukázal 2 – Forzu Motorsport 5 s efektným trailerom z Prahy a Quantum Break od Remedy (žiaden Alan Wake 2 sa bohužiaľ nekoná). Oba tituly budú priblížené na E3, čakáme aj prvé gameplaye, v ktoré mnoho divákov dúfalo už dnes a preto v diskusiách po internete neskrývajú menšie sklamanie. Zaujímavou novinkou z univerza Halo je plánovaný seriál, na ktorom sa bude podieľať Steven Spielberg. Ten o sebe prezradil, že je zapáleným fanúšikom hier a série Halo obzvlášť.

Zlatým klincom programu bola prezentácia Call of Duty: Ghosts, celkom nový diel zabehnutej série, ktorý so sebou prinesie v prvom rade next-gen engine. Infinity Ward predostrelo animácie, detailné vymodelovanie postáv, psa ako hlavnú oporu tímu Duchov, ale aj stále pokrivkávajúce spracovanie prostredí, výbuchov či vody. Záver patril ingame traileru CoD: Ghosts, ktorý skĺbil ambientnú hudbu s akčnými scénami. O scenár k hre sa mimochodom postará oscarový Stephen Gaghan.

Xbox One je na prvý pohľad obstojným kusom hardvéru. Sme veľmi zvedaví, s čím vyrukuje na E3 2013, nakoľko sľubuje svetové premiéry svojich neoznámených exkluzivít.

Forza Motorsport 5


Quantum Break


EA SPORTS IGNITE Engine


Call of Duty: Ghosts - Behind the Scenes



Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012