14.11.2010 19:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 45. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 45. týždňa v hernom svete

Ďalší týždeň za nami, nový pred nami, ale pre tých, ktorí nás v niektorý deň zabudli sledovať, ale aj pre tých, ktorí si chcú uplynulý týždeň zrekapitulovať tu máme sumár noviniek, článkov a videí za 45 týždeň. Ako je už zvykom, za týždeň sa toho vždy veľa zomelie a inak to nebolo ani teraz.

Pondelok začal dosť hojne a priniesol hneď niekoľko zaujímavostí. Poďme sa teda na to postupne pozrieť. Fakt, že sa Mass Effect 2 objaví aj na platforme PlayStation 3 je už dlhšie známou vecou, ale až v pondelok sme sa dozvedeli, že zápletka v prvom diely bude pre PS3 hráčov prezentovaná formou komiksu, ktorý nieje obyčajný, viac ale nájdete v samotnej novinke. Aj druhá novinka súvisela s PS3, konkrétne s očakávaným závodným dielom Gran Turismo 5 a problémom s výkonom konzoly. V poradí tretia novinka oboznámi s možným rozšírením ponuky na stránkach Battle.net, a hneď potom prišla správa o tom, že na východe, konkrétne v Japonsku si Kinect neužívajú tak, akoby sa patrilo. Poslednou novinkou prvého dňa v týždni bola správa o prvej recenzii na akčnú hru Call of Duty: Black Ops. Ako dopadla? Pozrite sa sami.

Utorok začínal podobne, ako pondelok končil, takže prvou recenziou, lepšie povedané, hneď troma na očakávané pokračovanie závodnej hry Need For Speed, ktoré si vyslúžilo naozaj pekné čísla. Neskôr prišla novinka o možnosti prihlásenia sa do betatestu hry Battlestar Galactica Online, potom prišli prvé detaily na druhé pokračovanie hry Homefront, ktoré má obsahovať nové prvky a dej sa bude odohrávať na druhej strane Mississippi Poslednou novinkou tohto dňa bolo oznámenie alebo inak povedané volanie o pomoc od štúdia Firefly Studios, ktoré sa nevie rozhodnúť, akú muníciu použijú do hry Stronghold 3.

V stredu sme tu mali viac-menej hardvérové novinky, ale niekoľko klasických, herných sa vo svete predsa len našlo. Prvá novinka odhalila obsah limitovanej edície hry LittleBigPlanet 2, druhá poukázala na fakt, že hry od Bohemia Interactive smerujú na Steam, s treťou sme sa pozreli na presnejší dátum vydania hier Dirt 3 a Operation Flashpoint: Red River, a potom sme deň uzavreli správou o prvom hodnotení hry Assassin´s Creed: Brotherhood, ktoré obstálo excelentne!

Aj vo štvrtok sme vás informovali o tom, ako to aktuálne vyzerá vo svete hier a dozvedeli sme sa nové detaily limitovanej edície hry Conduit 2, ale ešte predtým sme rozbalili balenie Deluxe edície hry Emergency 2012. Treťou novinkou štvrtka sa stalo oznámenie, že práva na hru All Points Bulletin odkúpila spoločnosť K2 Networks a poslednou novinkou, ktorá tento deň zakončila sa stala informácia veľkého kalibru, podľa ktorého sa môžeme v budúcnosti tešiť na „Crysis 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9... Crysis Infinity“.

Posledný pracovný deň uplynulého týždňa bol naozaj pestrý a priniesol dátum vydania očakávanej stratégie hry Shogun 2: Total War, vyhlásenie od THQ, že hry sú drahé, oznámenie faktu, že nový diel CoD série si prvý deň predajnosti viedol veľmi dobre a stáva sa najpredávanejšou hrou všetkých čias za prvý deň, výskum od spoločnosti Parks Associates, ktorý zisťoval, koľko toho utrácame za virtuálne predmety, správu o možnosti vývoja druhého dielu hry Psychonauts a koniec pracovného týždňa ukončila zaujímavá správa o tom, že RAGE sa objaví aj na Apple zariadeniach.

Cez víkend tu máme minimum noviniek, ale predsa sa niečo okrem hardvéru našlo. Sobotňajšia novinka upozornila, že GSC Game World vymyslela súťaž o najlepší nápad na quest do hry S.T.A.L.K.E.R. 2 a v nedeľu, v skorých ranných hodinách dorazila novinka, ktorá zobrazuje obrovský počet áut, ktoré nájdeme v hre Gran Turismo 5 a neskôr prišla správa o lákaní World of Warcraft hráčov na hranie zadarmo.

Tento týždeň priniesol okrem noviniek aj pekný počet recenzií, ktorých bolo celkovo sedem a jeden tématický článok, ktorý predstavil prvé dojmy z multiplayeru v hre Need for Speed: Hot Pursuit. Prvá recenzia na James Bond 007: Blood Stone z utorka si vyslúžila o niečo väčšie hodnotenie ako priemer, stred týždňa priniesol dve recenzie, jednu na The Ball a druhú na Carcassone, ktorý si odniesol z našej redakcie číslo 9. Aj nasledujúci deň priniesol dve recenzie, prvú na očakávanú hru Call of Duty: Black Ops, ktorá nesklamala a druhú na Fallout: New Vegas, ktorý si viedol tiež obstojne. Posledný pracovný deň potom ešte priniesol recenziu na King’s Bounty: Crossworlds, ktorý si neviedol veľmi dobre a odniesol si od nás čisto priemernú známku.

Uplynulý týždeň sme nezabudli ani na galérie, ako obrázkové, tak aj s videom. Mali sme tu obrázky na Stronghold 3, James Bond 007: Blood Stone, The Ball, na akčnú hru Call of Duty: Black Ops, Fallout: New Vegas a napokon sme uverejnili obrázky na Enslaved: Odyssey to the West. Video sekcia bola ešte štedrejšia a priniesla zábery z hrania alpha verzie hry Dragon Age 2, trailer, ktorý vás naučí hrať FPS hry, šesť videí, ktoré prezentujú Live season, hráčsky level, morálku, prestupy, zostavu a taktiku a napokon rozšírený online mód na hru Football Manager 2011. Okrem týchto videí sme tu mali ešte niekoľko, ktoré nájdete v našej video sekcii.

Tento týždeň bol znova poriadne pestrý a veríme, že si v ňom každý náš čitateľ našiel to svoje. Ďalší sumár noviniek môžete samozrejme čakať o týždeň v približne rovnakom čase.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012