13.11.2010 00:00, Richard "gulath" Bojničan, Komentárov: 0
King’s Bounty: Crossworlds

King’s Bounty: Crossworlds

Recyklovanie vládne svetom. Všetci poctivo triedime odpad aby sme mohli znovu využiť suroviny, ktoré sa ešte dajú. Preto sa nemožno čudovať Katauri Interactive, že sa aj oni snažia na tomto poli presadiť. A výsledkom úspešného recyklovania je King’s Bounty: Crossworlds.

Je to skoro rok, čo som hral a recenzoval hru King´s Bounty: Armored Princess. S obrovským nadšením som jej pridelil celých 9 bodov, pretože som si pri nej zaspomínal na stare dobré HoMaM. Preto som bol celkom nadšený z ďalšieho pokračovania pod názvom Crossworld. Nadšenie však nebolo celkom na mieste, ale poďme pekne po poriadku, čo vlastne dostaneme do rúk.

V prvom rade dostaneme do rúk pôvodný Armored Princess. Bez akejkoľvek zmeny, či úpravy. Preto je aj dosť zbytočné o ňom niečo písať, ak ste ho ešte nehrali, prečítajte si prosím pôvodnú recenziu. Tá vám vysvetlí, čo je na tejto hre zaujímavé, a ani po roku sa môj názor, či hodnotenie nemenia. Ako ďalší v poradí dostávame balíček zvaný The Champion of the Arena. Toto je samostatná viac menej ani nie kampaň, ako skôr séria súbojov s obrovskými bossmi. Každý z bojov vyzerá inak a každý vyžaduje trochu odlišnú taktiku a myslenie. Niektorí dokonca veľmi odlišnú a niektorí aj kopec šťastia. Celkovo nás čaká 8 súbojov, po nich vždy doplnenie skupiny a ide sa ďalej.

Po ňom je tu pre zmenu taktický balíček pod názvom Defender of the Crown. Svojim spôsobom ide o akési ukončenie putovania princezny. Vráti sa naspäť do rodného zámku, oslobodí ostrov, ešte jeden ostrov a tadááá, získa titul Ochránkyne koruny. Súboje sú tentokrát zamerané na taktiku na bojisku, nepriatelia sú často za nejakými ochrannými valmi a treba ponamáhať hlavu čo urobiť. V jednom boji som prekonával elfskú bariéru, poslal som na ňu svoju najsilnejšiu jednotku a zabudované kúzlo v ochrane spôsobilo skopírovanie jednotky ktorá ju rozbila, ale patriacej súperovi...

Posledným kúskom balíčka je Orcs on the March. A tu by som sa vrátil k úvodu článku. Recyklácia. Orcs on the March je totižto kampaň Armored Princess obohatená o jednotky Orkov a zopár nových questov. Niečo čo poteší, ak ste pôvodnú kampaň nehrali, ale ak hej, tak to neobsahuje dostatočné množstvo nového obsahu na to, aby ste boli motivovaní si hru zahrať ešte raz. V prípade The Champion of the Arena som narazil ešte na drobný problém v nevyrovnanosti obtiažnosti kampane. Na Easy sa dá CotA spolu s DotC prejsť za jeden večer. Na obtiažnosti Normal, som mal obrovské problémy s hneď druhým bossom. Inak, reálne je druhý boss asi najťažší z celej kampane a to nemá nič spoločné s faktom, že mám silnú arachnofóbiu.

Aby som to celé nejako zhrnul. Ak nemáte pôvodný Armored Princess, tak je balíček celkom zaujímavý, i keď neviem či sa oplatí za tých +10 euro k pôvodnému samostatne hrateľnému datadisku. Ak ste však Armored Princess už prešli, sú to žiaľ vyslovene vyhodené peniaze, pokiaľ samozrejme nie ste skutočne skalnými fanúšikmi.


Richard "gulath" Bojničan
viac článkov autora

Výrobca: Katauri Interactive
Distribútor: 1C Company
Testovaná platforma: PC
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický jazyk
Žáner: Stratégie
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka: http://www.kings-bounty.com/eng/
Karta hry: King´s Bounty: Crossworlds
Plusy:

- Taktizovanie na špecializovaných mapách

- Boje s bossmi

Mínusy:

- Krátka herná doba nových "datadiskov"

- Malá pridaná hodnota Armored Princess

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012