07.11.2010 18:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 44. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 44. týždňa v hernom svete

Minulý týždeň sme započali s pravidelným sumárom okolo hardvérových noviniek, v ktorom vždy zhrnieme aktuálne HW novinky uplynulého týždňa. No a dnes spúšťame takúto sumarizáciu aj pre sekciu herných noviniek. Od tohoto týždňa si teda budete môcť každú nedeľu pripomenúť uplynulý týždeň v hernom svete.

Tento týždeň bol naozaj pestrý a priniesol niečo asi z každej možnej varianty, pretože sme tu mali pár zrušených herných projektov, niekoľko firiem zverejnilo finančné správy, priniesli sme niekoľko noviniek súvisiacich s technológiou Kinect a veľa iných zaujímavých správ, videí, obrázkov a samozrejme článkov. Ako ste sa mohli v úvode dočítať, v tomto článku nenájdete hardware, pretože tomu máte vytvorený extra článok.

Poďme teda pekne poporiadku. Najskôr sa pozrieme na to, čo sa v 45. týždni stalo. V pondelok sme ako prvé informovali o novom Xbox Dashboarde, s ktorým bolo už všetko pripravené na príchod očakávanej technológie Kinect. Nové funkcie a vzhľad samozrejme dostanete tak, že si svoju konzolu aktualizujete. V dôsledku krízy ruší Square Enix, ktorému patrí štúdio IO Interactive, herný projekt a okrem toho aj prepúšťa. IO Interactive stojí za úspešnými sériami ako Kane & Lynch alebo Hitman, takže nám ostáva len dúfať, že zrušeným titulom nebude Hitman 5 alebo Kane & Lynch 3.

Utorok ráno sme uverejnili novinku, v ktorej sme ukázali ako vyzerá NFS: Hot Pursuit na Wii a v ten istý deň sa ešte objavila prvá recenzia na túto hru. Vyzerá to tak, že tento rok nás konečne čaká poriadna Need For Speed arkáda, pretože podľa GameMasteru si hra vyslúžila vysokých 93%. Tento deň priniesol správu o možnosti zakúpenia tanečnej hry Michael Jackson: The Experience, ktoré bude obsahovať bielu rukavičku, viac ale nájdete v novinke, ďalej sme tu mali oznámenie špeciálnej edície hry Mafia 2, ktorá bude okrem samotnej hry obsahovať aj všetky tri oficiálne DLC rozšírenia. Utorok ešte priniesol DLC pre hru Assassin´s Creed: Brotherhood, ktoré bude k dispozícii exkluzívne pre PSN.

Streda bola ešte o čosi bohatšia na novinky, pretože priniesla správu o Dragon Age II Facebook aplikácii, hneď potom dorazila novinka o údajnom oznámení novej hry z úspešnej série Battlefield, ktoré sa napokon aj konalo. Mali sme tu aj správu, ktorá potvrdila, že Microsoft už odstránil väčšinu problémov u nového dashboardu pre Xbox 360, kde sa ukázalo, že nebol až tak dobre vyladený ako sa pôvodne očakávalo. Hráčov určite potešila správa, že The Lord of the Rings Online je konečne zadarmo, potom nás sklamala informácia, ktorá potvrdila, že hra NBA Elite 2011 je zrušená a napokon sme si mohli detailnejšie obzrieť, ako je na tom finančne spoločnosť Electronic Arts, kde sme sa dozvedeli, že Q2 podľa jej vedenia predčil ich očakávania.

Nasledujúci deň nás zaplavila vlna článkov, kde veľké množstvo herných serverov prezentovalo svoje recenzie na Kinect a ukázalo sa, že táto technológia naozaj nesklamala. Tesne potom prišla správa o cenzúre, ktorá doľahne na japonskú verziu Call of Duty: Black Ops, následne zverejnila svoje finančné štatistiky aj spoločnosť THQ, kde sa ukázalo, že firma je v poriadnej strate, tú ale vo firme predpokladali. Pozreli sme sa na vylepšenú ochranu nového Xbox360 dashboardu a zistili sme, že s jej prelomením to nebude také jednoduché, informovali sme aj otvorení betaverzie hry Men of War: Assault Squad, ďalej o možnosti zmeny nicku v StarCraft II, ktorá bude k dispozícii prvýkrát zadarmo a informovali sme aj o začatí vývoja Gran Turismo 6, ktorého piaty diel má podľa tvorcov prívlastok „dokonalý“.

Piatok sme u nás v redakcii rozbalili Kinect a pri tejto príležitosti sme si poriadne prezreli obsah balenia, neskôr zverejnila svoje hospodárske výsledky aj firma Square Enix a sľubované oznámenie novej hry zo série Battlefield sa stalo skutočnosťou. Jeho meno bude Battlefield Play4Free, k dispozícii bude zadarmo a podľa tvorcov sa môžeme okrem dobrého audiovizuálneho spracovania tešiť aj na herné prostredie až pre 32 hráčov. V ten istý deň ešte zverejnilo svoju finančnú správu aj Konami, ktoré zaznamenalo prekvapivo zisk a rovnako sme tu mali aj správu od firmy Activision Blizzard, ktorá je rovnako v zisku.

Sobota bola prekvapivo pomerne štedrá na novinky a priniesla správu od Adafruit Industries, ktorá sľubuje 2000 dolárov za hacknutie Kinectu, potvrdenie nového Call of Duty a nového X-Mena na rok 2011, správu o tom, ako sa nevypláca hrať Kinect bez oblečenia a večer sme napokon pridali novinku, ktorá prezradila hardwarové nároky pre Tom Clancy´s H.A.W.X 2.

Tento týždeň priniesol okrem sumárov štyri články, z toho všetko recenzie na hry Lionheart: Kings’ Crusade, ktorý si viedol dobre a vyslúžil si od nás známku 8/10, recenziu na hru Star Wars: The Force Unleashed 2, ktorá si vyslúžila nižšiu, ale uspokojivú sedmičku, recenziu pre hudobnú hru DJ Max Portable 3 s hodnotením 8/10 a napokon sme tu mali recenziu na God of War: Ghost of Sparta, ktorý si odniesol zaslúžené hodnotenie 8,5/10.

Tento týždeň sme tu mali tri obrázkové a sedem video galérií: Hneď v pondelok sme pridali obrázkovú galériu Lionheart: Kings’ Crusade, dve video galérie Call of Duty: Black Ops - Launch Trailerkomentovaný gameplay na Lionheart: Kings’ Crusade. Utorok priniesol bojovú video prezentáciu hry Mortal Kombat, streda zase obrázky na DJ Max Portable 3. Nasledujúci deň sme priniesli trailer, ktorý prezentuje krajinu v hre Need For Speed: Hot Pursuit, no a piatok, ktorý bol v tomto smere najbohatší priniesol jednu obrázkovú galériu novo oznámenej hry Battlefield Play4Free a tri videá. Jedno, kde sme rozbalili Kinect, Teaser na Battlefield Play4Free a debut trailer na Infinity Blade.

Tento pestrý týždeň sa nám schyľuje ku koncu a nám nezostáva nič iné, ako sa sústrediť na 46. týždeň tohto roka. Sledujte nás teda aj budúci týždeň a budete v obraze.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012