26.06.2012 12:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 25. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 25. týždňa v hernom svete

Predchádzajúci týždeň nás potešil novinkami, videami, online hrami, novou plnou hrou, samozrejme článkami, nechýbalo však ani zahájenie zaujímavej súťaže.

Úvodný deň predstavil prvý off-screen gameplay zo survival akcie menom ZombiU, pripravovanej spoločnosťou Ubisoft exkluzívne pre platformu WiiU, podľa nasledovnej správy sa fanúšikovia Splinter Cellu pravdepodobne dočkajú sfilmovania, pričom momentálne sa o titul zaujíma štúdio Paramount, ktoré chce údajne získať od Ubisoftu práva, naše oči potešil nový vizuálny materiál v podobe obrázkov k FPS titulu Sniper: Ghost Warrior 2, ktorý prostredníctvom hneď niekoľkých screenov približuje mimoriadne peknú grafiku a detailnosť prostredí, tento deň potom pokračoval uverejnením skvelého co-op videa nového herného Star Treku, robotická akcia Hawken nám ukázala nový explozívny gameplay, priniesli sme najnovšiu štatistiku predajnosti hier v UK, ktorej víťazom bola FIFA 12, ktorá z prvého miesta zhodila trojtýždňového kráľa menom Ghost Recon: Future Soldier, pondelok skončil pohľadom do zákulisia Dead Space 3.

V utorok k nám dorazili informácie a aj obrázok, približujúci zaujímavú novinku open-world akcie Watch Dogs, podľa ktorej budeme môcť v titule využiť aj aplikáciu, ktorá rozširuje interakciu s hrou aj mimo štandardné ovládacie prvky, priblížila sa i collectorka nového God of Waru, mali sme možnosť spoznať live-action trailer na Darksiders 2, očakávaný LEGO Batman 2: DC Super Heroes vyrazil do akcie čo nám pripomenula aj launch ukážka, napokon sme sa pozreli na titul Rage, ktorý podľa oficiálne nepotvrdených správ prinesie DLC prídavok s názvom Rage: The Scorchers.

V stredu sme si spoločne pozreli nové video-interview k tropickej FPSke Far Cry 3, pričom tento video materiál podrobne približuje jednotlivé zložky hry, Epic Mickey 2: The Power of Two hráčom priblížil zajaca Oswalda, na sieti sa objavil nový off-screen gameplay Forzy Horizon, ktorý nám približuje ako tradičný prvok závodenia, tak aj aspekty, ktoré boli doteraz u tejto série akosi pozabudnuté, Boston bol dejiskom novej gameplay ukážky k titulu Assassin's Creed 3, záverom dňa nám záležitosť Okami oznámila, že sa už túto jeseň dočká HD remaku, označeného ako Okami Zekkie-Ban.


Viac videí nájdete v našej galérii.

Počas štvrtého dňa minulého týždňa sa stal Leon hrdinom novej várky gameplayov z Resident Evil 6, free-2-play MMORPG zo sveta Pána Prsteňov, The Lord of the Rings Online, poprinášala ukážku približujúcu nové prostredia datadisku z kraja Rohanu, nasledovala novinka hovoriaca o zrušení posledného DLC pre Saints Row: The Third, pričom samotný prídavok by sa mal predávať ako súčasť ďalšieho plnohodnotného dielu, nazreli sme aj na Facebookový spin-off prichádzajúceho SimCity, SimCity Social, ktorý podľa nového developer diary videa prinesie adekvátnu zábavu, novým gameplayom bolo priblížené DLCčko Close Quarters titulu Battlefield 3, pridávajúceho do hry hlavne obsah spojený s bojom na blízko. Môžeme sa tak tešiť nie len na uzavretejšie a kompaktnejšie mapy či tomu zodpovedajúce zbrane, ale aj na nový mód zvaný Gun Master.

Piatok začal potvrdením herného titulu Metal Gear Solid 5, pričom ten bude pravdepodobne jedným z launch titulov novej generácie konzol, tvorcovia Ninja Gaidenu 3 si priznali, kde urobili chybu pri vývoji najnovšieho dielu, zároveň prisľúbili, že ďalšie tituly budú vyvíjať už v tradičnom domácom duchu, podľa aktuálnej správy prinesie nová online platforma Nintenda zvaná Miiverse svoj vlastný sociálny systém, zistili sme, že dedko Stan Lee sa objaví ako bonusová hrateľná postava v prichádzajúcom hernom Amazing Spider-Manovi, ponúkli sme aj alternatívny gameplay z nového Medal of Honoru.

Víkend poskytol celkovo päť herných správ. Sobota upozornila na film Expendables 2 s ktorým sa vyvíja aj rovnomenná hra, mohli ste sa dozvedieť „O čom bude post-apo plošinovka Deadlight“ a priblížili sme vám i multiplayer nového Spec-Opsu. V nedeľu Halo 4 ukázal post-E3 developer diary video a očakávané free DLC k Mass Effectu 3 spoznalo svoj dátum vydania.

Minulý týždeň nás obohatil o tematický článok „Hra nie je film“, stredu sme spustili novú zaujímavú súťaž, nasledovalo zrecenzovanie Starhawku, hodnoteniu sa nevyhla ani závodná arkáda Ridge Racer Unbounded, koniec týždňa potom ešte priniesol recenziu na Kinect Star Wars. Nezabudnite navštíviť sekciu online hier a popritom sa pozrite aj do kategórie plných hier, kde po dlhšom čase pribudol z našej strany veľmi dobre hodnotený titul Dragon Age Legends.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012