05.06.2012 13:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 22. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 22. týždňa v hernom svete

Dvadsiaty druhý týždeň nás veselo pripravoval na terajší, kedy sa odohráva E3 2012.

Týždeň odštartoval nemilou správou, podľa ktorej tvorcovia výbornej open-world RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning oficiálne skončili, za čím treba hľadať samotnú hru, ktorá sa nepredávala podľa očakávaní, nasledoval mimoriadne zaujímavý a vydarený mindblowing gameplay z Metro: Last Light, Ubisoft, tvorca FPSky Far Cry 3, nám ukázal ako sa pripravuje na E3, priblížili sa bossovia akčnej šialenosti Lollipop Chainsaw a záverom sme sa dočkali skvelého a samozrejme novučičkého dev diary videa k titulu The Witcher 2: Assassins of Kings.

Utorok spolu s nami informoval o novej štatistike predajnosti hier vo Veľkej Británii, dva popredné UK obchody nedopatrením odhalili tituly, ktorých by sme sa mali v druhej polovici roku 2012 dočkať na našich PS Vitách, poukázali sme aj na prepúšťanie ľudí majúcich na starosti onlinovku Star Wars: The Old Republic, zapríčinené neľahkou ekonomickou situáciou, tento deň bol ohlásený aj RPG titul Divinity: Original Sin, nový herný Spidey hráčom predstavil ovládanie PS Move-om, ArmA 3 priblížila pokročilé techniky nasvietenia, zhliadli sme súvislejší pohľad na gameplay FPSky Metro: Last Light, Microsoft oznámil príchod ďalšieho exkluzívneho balenia Xboxu 360, ktorého obsah je určený predovšetkým pre fanúšikov motorizmu a xboxovej série Forza, Far Cry 3 nás lákal na svoju E3 prezentáciu, CD Projekt RED nakoniec informoval o zásadnom hernom oznámení.

Počas ďalšieho dňa v poradí priniesol Viťácky Resistance novú launch ukážku, Divinity: Original Sin k nám dorazil s prvým developer diary videom, odtraileroval sa Rebellion DLC Pack pre Mass Effect 3, následne sa svetu odhalil E3 teaser robotickej akcie Transformers: Fall of Cybertron, Microsoft sa pochválil s úžasnými predajmi hernej konzoly Xbox 360, na internete sa objavilo logo Dead Space 3 spoločne s prvým artworkom, v plnej paráde sa predviedol i provokatívny E3 trailer z Hitman: Absolution a podvečer tohto dňa chytil Doom 3 zázračne druhý dych.


Viac videí nájdete v našej galérii.

Nasledoval štvrtok, kedy sme sa rozlúčili s májom. Ešte pred vstupom do nového mesiaca ale stihol upozorniť na šípenie viacerých webov, ktoré vraj zachytili správy o príprave šiesteho dielu populárnej 3rd person série Splinter Cell, ktorý má disponovať podnázvom Blacklist, ako bolo sľúbené, dozvedeli sme sa o novej hre od tvorcov Witcherov, vieme už aj to, že séria Ratchet and Clank pokračuje, Dead Space 3 sa opäť pripomenul, zistili sme nielen to, že PC verzia Dark Souls dorazí na Steam, ale aj „Čo viedlo autorov k vytvoreniu Hitmana: Sniper Challenge?“, predstavilo sa prvé DLC ku Skyrimu, koniec dňa bol veľkolepý, Epic totižto oznámil štvrté Gears of War!

Piatok nám naservíroval masívny gameplay 3rd person akcie Spec Ops: The Line, nechýbal ani launch trailer PCčkového Maxa Paynea 3, uverejnili sme uniknuté zábery z traileru novej hry od Ubisoftu, Konami oficiálne potvrdil vývoj Castlevanie: Lords of Shadow 2, ukázal sa Metal Gear Rising E3 trailer, príjemne prekvapila aj skvelá E3 gameplay ukážka nového Tomb Raidera, FPS akcia Dishonored sa predviedla s novým E3 videom, napokon sa ohlásil herný titul Star Wars 1313.

Víkend pokračoval exkluzívnymi novinkami podobne, ako posledný pracovný deň. GameInformer oficiálne odhalil celú obálku júlového čísla, pričom sme sa dozvedeli, že nový Gears of War ponesie podtitul Judgment, Hitman: Absolution na nás zaútočil novučičkým gameplayom, predstavilo sa nové herné LEGO - LEGO: Lord of the Rings, predstaveniu sa však nevyhla ani rumorovaná kolektorka Aliens: Colonial Marines, nedeľa potom priniesla prvé detaily hry Assassin’s Creed 3 pre PS Vitu, odkladaná akcia Inversion sa pripomenula novým videom a Darksiders 2 nám predstavili svoj soundtrack.

Zhrnutie článkov zahájime prvým pondelkový s názvom „Hacking je úžasná zábava!“, nasledovala recenzia, teraz už vieme že znamenitej hry, Max Payne 3, hodnotenia sa dočkal aj titul Gravity Rush a posledný májový deň priniesol zrecenzovaný Resistance: Burning Skies.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012