14.12.2010 11:00, Juraj "Duri" Dolniak, Komentárov: 0
Tipy na darčeky od GamesWeb.sk

Tipy na darčeky od GamesWeb.sk

Hoci sa na televíznych obrazovkách vytŕča spievajúca vianočka spoločne s černošskou verziou Hamšíka už od októbra, čas Vianoc a hlavne čas kupovania darčekov nastal až teraz. Najkrajšie sviatky roka už totiž klopú na dvere, staré mamy vypekajú jeden plech medovníkov za druhým a všetci sa pomaly pripravujú na najchladnejšiu zimu posledných rokov. Ak ale už máte zazimovanie za sebou a pred vami je posledná povinnosť Vianoc - nákupy prekvapení pre svojich najbližších - ste na správnej adrese. Tým, ktorí pokukujú po nejakej elektronike pod stromček, dáme zopár tipov, ktoré sa za posledný rok urodili v oblasti technológií.

Hlavné husle hral tento rok na poli videohier pohyb. KinectMove, dve pohybové zariadenia z konkurenčných stajní SonyMicrosoft, zviedli predvianočný boj a teraz je už len na vás, ktorej periférii na tú či onú konzolu dáte prednosť. PS Move sa od ohlásenia prirovnáva Wiimoteu, nakoľko funguje na podobnom princípe, no pre majiteľov PS3 beztak príjemná novinka. Kinect, predtým známy aj ako Project Natal, je však skutočnou hernou revolúciou, kedy sa ovládačom stáva samotný hráč. Vývoj sa nezastavil ani na poli notebookov, MP3 prehrávačov či inej zábavnej elektroniky, a tak si to poďme všetko pekne zosumarizovať.

Logitech notebookové príslušenstvo:

Logitech Laptop Speaker Z305 a Wireless Speaker Z515 – nové dimenzie notebookového zvuku

Logitech Laptop Speaker Z305 je ľahký všesmerový reproduktor, ktorý ľahko uchytíte na veko svojho notebooku, pripojíte ho cez USB port a podstatne tak zlepšíte kvalitu zvuku. Reproduktor váži iba 226 gramov, môžete ho teda ľahko zobrať kdekoľvek so sebou v cestovnom vrecku.

Logitech Wireless Speaker Z515 je bezdrôtový reproduktor, ktorý vám pomôže dostať skvelý zvuk z notebooku, iPadu alebo iPhonu, a to bez pripájania káblov. Bezdrôtový adaptér zasuniete do USB portu vášho notebooku a reproduktor môžete umiestniť kdekoľvek v miestnosti až do vzdialenosti 15 metrov. Batérie reproduktoru vydržia hrať až 10 hodín na jedno nabitiečo je určite jeho veľké plus.

Logitech Wireless Trackball M570 – myš aj do perín

 WirelessTrackball M570 je atypická počítačová myš, ktorá pri používaní zostáva na mieste – k pohybu kurzoru sa používa vsadená otáčacia guľôčka. Vďaka tomu ušetríte veľa miesta, vaša ruka zostane nepohnutá a môžete pracovať na akomkoľvek povrchu – tvrdé stoly, mäkké pohovky a prehnuté postele nepredstavujú žiadny problém. Na pripojenie k počítaču používa M570 miniatúrny prijímač Logitech Unifying. Ten môže zostať pripojený vo vašom notebooku – nemusíte ho pri prenášaní odpájať.

Wireless Illuminated Keyboard K800 – pre nočné písanie

 Bezdrôtová klávesnica s inteligentným podsvietením, ktoré prispôsobuje svoju intenzitu v závislosti na množstve svetla v miestnosti. Čidlá pohybu navyše detekujú keď sa vaše ruky priblížia ku klávesnici a podsvietenie zapnú alebo ho naopak vypnú, ihneď ako ruky odtiahnete. Klávesnica vydrží až desať dní bez dobíjania, batérie môžete nabiť pomocou mikro-USB káblov bez potreby prerušovať prácu.

Gaming Mouse G700 – herný dravec

Bezdrôtová myš pre náruživých hráčov s 13 precízne umiestnenými tlačidlami, ktoré sa dajú naprogramovať na nejakú činnosť alebo im môžete priradiť zložité makrá. Myš má vysokorýchlostné bezdrôtové spojenie (1000 prenosov za sek.), dokonale ergonomický tvar a dobíjací kábel, ktorý umožňuje myš nabíjať aj počas používania.

Speaker Lapdesk N700 - podložka pod notebook, ktorá chladí a hrá

 To pravé pre notebookových povaľačov. Pohodlie na pohovke je obmedzené nepríjemným zahrievaním notebooku a nekvalitným zvukom z reproduktorov, ktorými sú notebooky vybavené. Toto všetko rieši nová podložka od Logitechu.  Vypolstrovaná spodná časť podložky vám pomôže sedieť pohodlnejšie, tichý a efektívny vetrák medzitým napomáha cirkulácii vzduchu pod vaším notebookom. Navyše je Logitech Speaker Lapdesk vybavený na oboch stranách dvoma výkonnými reproduktormi a k vášmu notebooku ho pripojíte pomocou jediného USB káblu.

Logitech Fantasy Collection – myši aj pre oči

Logitech Fantasy Collection je kolekcia štýlových bezdrôtových myší inšpirovaná súčasnými trendmi v móde a pop-kultúre. Ich design umožňuje každému vyjadriť svoju osobnosť a vytvoriť si tak vlastný image. K pestrým motívom kolekcie patrí napríklad vzor Fleur Dark (Tmavá ľalia), Blue Swirl (Modrý vír) alebo Pink Balance (Ružová rovnováha). Myši Fantasy sa tiež vyrábajú v pestrých farbách, napríklad karmínovo červená, rúžová, modrá a jemne fialová.

 

Apple iPody:

iPod shuffle 

iPod shuffle je malý nenápadný spoločník a farebný štýlový doplnok, ktorý si môžete pripnúť na kabát. Záleží len na vašom výbere - na našom trhu sú k dispozícii varianty: strieborná, modrá, zelená, oranžová alebo ružová. 

Čo je nové?

Zmenou prešla batéria, ktorá vás nezradí až 15 hodín, aj ovládanie, pre ktoré je možné použiť funkciu VoiceOver. Tá umožňuje používateľom počúvať názov práve prehrávanej skladby, prepínať medzi skladbami, zoznamom skladieb alebo mixami Genius - obľúbená funkcia aplikácie iTunes, ktorá automaticky vytvorí mixy zo skladieb v hudobnej knižnici používateľa, ktoré sa k sebe hodia.. VoiceOver hovorí 25 rôznymi jazykmi a dokonca používateľa upozorní, keď je potrebné znovu nabiť batérie.

iPod nano

iPod nano prešiel najväčšou zmenou vo svojej histórii. Pokiaľ zháňate malý štýlový, ale pritom funkčný doplnok, nie je v súčasnosti lepšia voľba. 

Čo je nové?

Takmer všetko, lepšie povedané úplne všetko. Ovládanie je teraz dotykové, tak ako ste zvyknutí u iPhone alebo iPod touch. Všetko, čo vám pre výber hudby alebo ovládanie stačí sú vaše prsty. Je dvakrát menší a ľahší než býval. Konštruktéri navyše pridali sponu, ktorá umožní nosenie na odeve alebo po pripnutí na špeciálny náramok premenu iPodu na štýlové hodinky (náramok ale nie je súčasťou štandardného balenia). Batéria vám vydrží až 24 hodín prehrávania hudby alebo počúvania FM rádia. Dávajú v rádiu vašu obľúbenú pieseň, ale volá vám šéf? Nie je to problém, ak použijete funkciu Live Pause - pozastavíte si rádio a bez straty jediného taktu pokračujte v počúvaní po skončení hovoru. Ďalšou novinkou je zabudovaný krokomer. Vďaka svojej veľkosti, resp. „malosti“ a tejto funkcii, sa z iPodu nano stal spoločník vašich bežeckých aktivít.

iPod touch

iPod touch 4. generácie je najtenší a najľahší iPod touch v histórii a vďaka zmenám sa vydal obdobným smerom ako iPhone 4.

Čo je nového?

Už na prvý pohľad zistíte, že máte pred sebou jeden z najdokonalejších displejov súčasnosti – rozlíšenie displeju Apple Retina je dokonca 4x vyššie než u predošlého modelu a pri použití v normálnej používateľskej vzdialenosti ľudské oko nedokáže jednotlivé body rozlíšiť. iPod touch je vybavený kamerou aj na prednej strane prístroja, a keď budete pripojení na WiFi, môžete so svojimi priateľmi, ktorí majú nový iPod touch alebo iPhone 4, robiť videohovory FaceTime, kde  sa navzájom vidíte a počujete. Vrelo odporúčame vyskúšať na hovory s partnermi... Máte tiež možnosť nahrávať, strihať a upravovať HD videá, ktoré veľmi jednoducho publikujete priamo na YouTube. Nový iPod touch prichádza na trh so softwarom iOS 4.1.

Apple MacBook Pro

13 palcový, výkonný a pritom veľmi elegantný notebook Apple MacBook Pro prinesie svojim používateľom radosť z každodenného použitia a prenášania. Vďaka výdrži na batérie okolo 10 hodín je zaujímavým doplnkom pre cestujúcich a pracujúcich.

-     13-palcový LED display s dokonalým podaním farieb

-     10 hodín výdrž na batérie

-     vysoký výkon vďaka moderným technológiám

-     najdokonalejší operačný systém Mac OS X

-     nezameniteľný a príťažlivý design

-     vysoko odolné telo vyrobené z jedného kusu hliníku

 

Toshiba:

Toshiba FOLIO 100

Sexy tablet s Androidom je ako stvorený pre každého multimediálneho nadšenca, ktorý hľadá stopercentne prenosné a všestranné zariadenie s pohodlným dotykovým ovládaním. Toshiba FOLIO 100 s hrúbkou len 14 mm a hmotnosťou 760 g servíruje bohatú nádielku aplikácií a služieb zameraných na prácu s multimédiami, internetom a sociálnymi sieťami. Samozrejmosťou sú široké možnosti prepojenia s ostatnými zariadeniami pomocou vstavaných portov, ale aj bezdrôtovo.

Toshiba AC100-10W – smartbook

Ultra tenkému inteligentnému spoločníkovi Toshiba AC100-10W s platformou Android nechýba elegancia, môže byť stále zapnutý a z pohotovostného režimu sa prebudí za necelú sekundu. Vďaka tenkej konštrukcii a nízkej hmotnosti je ideálny na prezeranie multimédií, surfovanie internetu a čítanie či úpravu dokumentov, e-mailov i iných správ na cestách. Chcete rovno päť domovských obrazoviek s možnosťou vlastnej konfigurácie a bohatú nálož predinštalovaných aplikácií a praktických widgetov?

Toshiba Camileo BW10

Nová športovo ladená vrecková videokamera vzdoruje snehu, dažďu aj piesku a dokáže dokonca natáčať aj pod vodou. Toshiba Camileo BW10 je v rôznych farbách a vďaka kompaktnému prevedeniu ju máte vždy po ruke, nech už trávite zimnú dovolenku v teplých krajoch alebo natáčate zúrivú guľovačku. Záznam vo Full HD, vstavaná stabilizácia obrazu a výkonný digitálny zoom zaisťujú vynikajúcu kvalitu videa za každých podmienok.

 

Počítačové a konzolové hry, ktoré by ste si nemali nechať ujsť:

 FIFA 11

Najlepšia futbalová simulácia všetkých čias útočí na virtuálne štadióny po celom svete! Nový videoherný futbal EA Sports FIFA 11 sa okrem herných konzol predvádza vo veľkom štýle aj v počítačovej verzii a vôbec po prvý raz v histórii futbalových hier umožňuje ovládať všetkých 22 futbalistov na ihrisku ľudskými hráči v špeciálnom tímovom móde. Vďaka novému systému prihrávok umožňuje jednoducho vytvárať skvelé akcie a naplno si vychutnávať dramatické a dynamické futbalové zápasy.

Need for Speed: Hot Pursuit

Najnovšie pokračovanie slávnej závodnej série Need for Speed v podaní Electronic Arts sa vracia ku koreňom a prináša divoké naháňačky exkluzívnych športiakov s nabúchanými policajnými vozmi. Adrenalínové závodné súboje, rozsiahly herný svet, akcie za závodníkov aj policajtov a revolučné online prvky – to všetko ponúka očakávaná závodná videohra Need for Speed Hot Pursuit od majstrov svojho oboru.

Assassin´s Creed: Brotherhood

 Pokračovanie úspešnej hernej značky, ktorá si za posledný diel vyslúžila na VGA 2010 ocenenie najlepšej akčnej adventúry roka, sa zameriava na hrdinu predchodcu, Ezia Auditoreho, syna majstra zabijaka Giovanniho. Tentoraz musí očistiť Rím od nadvlády Borgiovcov, v čom mu pomôžu jeho učni z bratstva assassinov. Novinkou v sérii je multiplayer, ktorý je postavený na honbe za ostatnými užívateľmi. Brotherhood by nemalo chýbať vo vašej zbierke, čo potvrdzuje aj naša recenzia.

Red Dead Redemption

 Hra roka od profesionálov z Rockstar Games. Tak by sa dal v skratke opísať suverénne najlepší open-world titul 2010, ktorý autori zasadili na Divoký západ. John Marston, kedysi vzorný otec a milujúci manžel, sa spamätáva z ťažkej tragédie, keď mu miestny gang zobral to najcennejšie – rodinu. Preto sa vydáva na neľútostnú pomstu, počas ktorej ho nikto a nič nezastaví. Red Dead Redemption bolo nedávno doplnené aj o DLC s názvom Undead Nightmare, ktoré odkrýva tak trochu inú tvár pôvodnej hry. Našu recenziu nájdete TU.

Call of Duty: Black Ops

 Doposiaľ najpredávanejšia FPS séria všetkých čias, Call of Duty, si chcela vysokými predajmi prilepšiť aj tento rok a to novým dielom s názvom Black Ops. Ten vzal hráčov na výlet všade po svete v koži bývalého mariňáka Alexa Mason, ktorý sa stal obeťou vypočúvania. Počas hry navštívite množstvo svetových bojísk, ocitnete sa na Kube či vo Vietname s jediným poslaním – za každú cenu prežiť. Podľahnete aj vy novej dávke akcie alebo vás už podobné kúsky omrzeli? Naše recenzie nájdete pre PC TU a pre PS3 TU.

Snáď vám tento článok aspoň trocha pomohol pri hľadaní vhodných darčekov.


Juraj "Duri" Dolniak
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012