06.12.2010 18:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 48. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 48. týždňa v hernom svete

48. týždeň priniesol veľa zaujímavého zo sveta hier, ako aj niekoľko recenzií, veľa videí a zopár obrázkov, ale odštartovali sme aj súťaž o zaujímavé ceny. Máte sa naozaj na čo tešiť.

Prvý pracovný deň začal ako vždy, prívalom noviniek. V skorých ranný hodinách nás zaskočila správa, kde spoločnosť Zynga žaluje gigant Disney za porušenie know-how na facebookové hry, zistili sme, že hra Test Drive Unlimited 2 príde do Európy o tri dni neskôr, ako sa objaví v USA, teda 11. februára, informovali sme o momentálnej predajnosti hier v UK a zistili sme, že Gran Turismo 5 zhodil zo siene slávy CoD Black Ops, neskôr Sony oznámila, že pracuje na holografickej technológii, a tento deň zakončila správa o vydanom deme pre hru Gray Matter.

Utorok sme neoddychovali, skôr naopak, snažili sme sa ako vždy, priniesť vám všetko zaujímavé za uplynulý deň. Ráno sme ukázali, čo dokáže Kinect, keď sa spojí s parádnou hrou Super Mario Bros, ukázali sme boxart najnovšieho Need For Speed s názvom Shift 2: Unleashed, no zistili sme aj to, že jeho dátum vydania sa posunul na druhý štvrťrok budúceho roka, ďalej sme priniesli správu o tom, že nás čaká oficiálne odhalenie nového Tomb Raidera v najnovšom čísle časopisu GamesMaster, podvečer nás prekvapila správa, ako vraj v 343 Industries pracujú na remake Halo 1, a hneď nato sme spustili našu súťaž, v ktorej môžete získať hru Gran Turismo 5, mikinu a tričko s jej motívom. Večer sme ešte priniesli trojicu noviniek, z ktorých prvá prezrádza dátum vydania Battlefield: Bad Company 2 Vietnam, ktorý nájdeme 18. decembra na PC, no  konzolisti si zastieľajú až 21. decembra, druhá potešila nadšencov hry DJ Hero 2, pretože ich budú čakať až tri sťahovateľné balíčky, poslednou novinkou sa stala zberateľská adícia Killzone 3, ktorá sa dostane do Európy.

Stred týždňa začal tak, ako utorok skončil, takže rovnako zberateľskou edíciou, tentoraz pre Deus Ex: Human Revolution s názvom Augmented Edition, neskôr sme zistili, že sa niekto v Blizzarde opäť nudí a rozdáva bany, neskôr šéf Polyphony Digital oznámil, že v priebehu decembra môžeme očakávať patch pre Gran Turismo 5, ktorý do neho pridá, tak veľmi očakávaný model mechanického poškodenia a hráči sa okrem iného dočkajú aj lepšej deštrukcie áut, hneď potom sme oznámili veľký patch pre Fable III, ktorý vyrieši niekoľko veľkých chýb v hre, a nakoniec sme priniesli správu o tom, ako a začo vám MS vráti peniaze cez systém Xbox Live Rewards.

Štvrtok priniesol vyhlásenie od vedúceho výroby nového NFS, že sa nebudú držať štýlu hier Forza 3 a Gran Turismo 5, v ktorých len „zbierate“ peniaze a za ne si kupujete nové a nové vozidlá, ďalšia predstavila zaujímavý adventný kalendár od Gameloftu. Neskôr dorazila správa o možnom pokračovaní Kane & Lynch, ktoré by bolo už tretie, nasledovalo oznámenie o možnosti kúpenia krásnej motorky z hry TRON: Evolution, ktorá je v predaji za „symbolických55 000 dolárov, a poslednou novinkou tohto dňa sa stal komentár, podľa ktorého bude Dead Space 2 strašidelnejší, ako prvá časť.

Posledný pracovný deň v týždni priniesol hŕstku noviniek. Prvá ponúkla príbeh, ako šla kópia CoD neoprávnenie na vandrovku, druhá potvrdila, že LittleBigPlanet 2 nebude podporovať stereoskopickú 3D technológiu, a tretia rozobrala problémy s meškaním Mafia II Special Extended Edition. Táto sa nakoniec stala aj poslednou novinkou piatku.

Sobota priniesla napodiv pomerne veľké množstvo správ, z ktorých prvá poukázal na počet hráčov, ktorí majú gold účet na svojom Xbox Live, druhá oficiálne predstavila ťahovú stratégiu Panzer Corps, ďalšia oznámila, že úvodná pieseň z Civilization IV je nominovaná na Grammy. Potom ešte nasledovala dvojica správ, prvá o tom, že v Battlefield: Bad Company 2 Vietnam nájdeme päť pridaných máp, a druhá, ktorá porovnala hry Gran Turismo 5 a Forzu 3, konkrétne ich grafiku.

Posledný deň v týždni odhalil špekuláciu, podľa ktorej by sa mohlo demo Dead Space 2 objaviť ešte pred Vianocami.

Priniesli sme aj štyri recenzie, prvú na mimoriadne očakávanú hru Gran Turismo 5, ktorá vyšla na PS3 a získala od nás vysoko nadpriemerné hodnotenie, zrecenzovali sme Metal Gear Solid: Peace Walker, ktorý si odniesol veľmi vysoké hodnotenie, ktoré sa približuje k absolútnej dokonalosti, v poradí tretia recenzia sa pozrela na hru PacIn: Nermessova pomsta, ktorá si rovnako odniesla vysoké hodnotenie, a ešte sme pridali recenziu na Assassin's Creed: Brotherhood, ktorý si od nás vyslúžil peknú osmičku.

Ako ste sa mohli dočítať v úvode tohto sumáru, tento týždeň sme pridali veľa obsahu do galérie. V obrázkovej pribudli galérie na SHIFT 2: Unleashed a PacIn: Nermessova pomsta. Videogaléria obišla lepšie a priniesla niekoľko zaujímavostí. Pozreli sme sa, ako vyzerá Super Mario Bros na Kinecte, predstavili sme si autá v Need for Speed: Hot Pursuit, pozreli sme sa na vôbec prvé gameplay zábery z NFS Shift 2: Unleashed, a porovnali sme Gran Turismo 5 vs. Forza 3 po grafickej stránke. Viac videí nájdete TU.

Na záver vás pozívame na 49. týždeň, ktorý bude dúfajme, ešte viac nabitý hodnotnými informáciami, ako ten predošlý.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012