29.11.2010 21:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 47. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 47. týždňa v hernom svete

Za sebou máme ďalší úspešný týždeň a teraz je ten správny čas na to, aby sme si ho zosumarizovali. Mali sme tu veľa zaujímavých noviniek, videí, niekoľko obrázkových galérií a pár recenzií. Ako je už zvykom, začneme sumárom noviniek

Pondelok ráno sme priniesli novinku, ktorá predstavila Pip-Pad, neskôr dorazila špekulácia o tom, čo spoločnosť Valve predstaví počas VGA, potom sme predstavili DLC rozšírenie pre Fallout: New Vegas, ktoré bude určené pre konzolu Xbox, neskôr sa objavila novinka, ktorá nám ukázala, že Black Ops sa stále drží na vrcholci predajnosti v UK, a posledná herná novinka prvého pracovného dňa v týždni nám opísala, ako je to vlastne s vydaním adventúry Gray Matter.

Utorok začal dosť z ostra, pretože hneď prvá správa upozornila hráčov, ktorí sa chystajú stiahnuť Zaklínača 2, že môžu skončiť pred súdom, neskôr nasledovala novinka, ktorá objasnila dôvody zrušenia očakávanej športovej hry NBA Elite 11. Ráno sme potom zakončili prvou neoficiálnou recenziou od Official Playstation Magazine na očakávanú závodnú hru Gran Turismo 5. V rámci obedného menu sme pripravili informáciu o údajnom pokračovaní Oblivionu, o dve hodiny neskôr prišla informácia o vydaní patchu pre PS3 verziu hry novej Lary Croft. Utorok potom ešte priniesol dvojicu noviniek. Prvá poukázala na možnú predobjednávku hry Test Drive Unlimited 2 a druhá oznámila príchod nového DLC pre Mafiu 2.

Streda priniesla o niečo menej správ. Prvá prišla poobede a predstavila nám štvoricu oficiálnych recenzií na GT5, podľa ktorých si hra vedie naozaj skvele, hneď potom sme vám prezradili minimálne systémové nároky na Zaklínača 2, podvečer sme pridali správu o zaujímavom výpredaji a znížení cien pre majiteľov Xboxu 360. Večer prišla správa, že podľa Nemcov je Joe’s Adventures posledným DLC hry Mafia 2, a potom nasledovala novinka o DLC, tentoraz k hre Assassin’s Creed: Brotherhood, ktoré nás potešilo, pretože bude úplne zadarmo.

Štvrtok priniesol iba jednu hernú novinku, ktorá potvrdila účasť herca menom Mark Wahlberg vo filme Uncharted.

Piatok túto situáciu zachránil a priniesol hojný počet správ. Prvá prišla v skorých ranných hodinách a dala nám nádej, že Zaklínač 2 by sa mohol objaviť aj na konzolách, druhá prezradila, že vďaka „slabému“ hardvéru v PS3 bude Gran Turismo 6 vyvíjaná až pre PlayStation 4, ďalšia potvrdila, že PC platforma ešte stále nieje mŕtva, štvrtá nám ukázala poriadnu kuriozitu, v ktorej istý čínsky občan údajne zaplatil 15 000 dolárov za hranie svojej obľúbenej MMO hry, piata upozornila, že v Batman: Arkham City nemáme očakávať ovládateľné vozidlá, v poradí šiesta dáva nádej na oznámenie Prototype 2 na VGA 2010, posledná ukázala náhradu KinectuMove, ktorú vyvinuli kde inde ako na východe, konkrétne v Japonsku.

Sobota priniesla novinky, z ktorých prvá prezradila, že SEGA prichystala veľkú zmenu, druhá ukázala zaujímavé video, ktoré ak bude mať do 12. decembra rovný milión videní, budeme mať od tvorcov hry darček v podobe troch nových áut do Need for Speed: Hot Pursuit. Neskôr nasledovalo oznámenie, že v roku 2011 budeme hrať ďalšiu veľkú hru z Assassin's Creed série. Sobotu zakončila správa o zahájení prác na Splinter Cell 6. Posledný deň v týždni neboli k dispozícií žiadne zaujímavé novinky.

47. týždeň priniesol tri recenzie. Prvá predstavila hru Castlevania: Lords of Shadow, ktorá si od nás vyslúžila slušné hodnotenie, druhá sa pozrela bližšie na Kaptain Brawe: A Brawe New World, no a tretia sa zamerala na Emergency 2012, ktorá nedopadla veľmi slávne.

Aj naša galéria sa tento týždeň rozrástla, konkrétne o štyri obrázkové galérie a videá, z ktorých hneď prvé v týždni predstavilo video z Pána prsteňov, s druhým sme sa pozreli na 8-Bitového Harryho Pottera, ďalšie prinieslo zaujímavosť z hry Myst, a posledným videom prvého dňa sa stal nový gameplay hry Deus Ex: Human Revolution. Druhý pracovný deň priniesol trailer z PSP RPG Lord of Arcana a exkluzivitu v podaní prvého gameplay videa hry Operation Flashpoint: Red River. Všetky naše videá nájdete v našej galérii videí.

Z kľudného týždňa sa nakoniec vyliahol pomerne pestrý, plný zaujímavých informácií, videí a iných materiálov. Týmto vás pozívame na otvorenie nového, v poradí 48. herného týždňa. Sledujte nás a ostanete v obraze!


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012