10.12.2009 14:00, DKF, Komentárov: 0
Tipy na darčeky z www.hrajmobil.sk - hry

Tipy na darčeky z www.hrajmobil.sk - hry


Po minulom článku o herných zariadeniach, ktoré by stálo za to darovať, sa dnes pozrieme na samotné hry, bez ktorých by konzoly boli iba smutný a nevyužitý kus nábytku.

Prejdime teda hneď k samotným titulom. Rok 2009 možno považovať za bohatý na kvalitné tituly, zaplniť väčšinu z kategórii tromi najlepšími predstaviteľmi nebude problém, pričom v niektorých prípadoch uvedieme aj viacero titulov.

FPS HRY – strieľačky

FPS predstavuje kategóriu hier, v ktorej sa hráč stáva Rambom a všetky problémy rieši násilnou cestou. Niekto by mohol namietať, že ide o tupú zábavu a spomenúť aj „zlý dopad na hráčovu psychiku“, treba si však uvedomiť – tieto tituly nepatria do rúk deťom. Vo svojej podstate ponúkajú výborné odreagovanie, nehovoriac o jedinečnom zážitku.

Modern Warfare 2

Call of Duty predstavuje silnú značku a jej najnovší prírastok Modern Warfare 2 je toho dôkazom. Výborná kampaň pre jedného hráča a chytľavý multiplayer ponúkajú hráčom dostatok zábavy. Z hľadiska celkovej atmosféry a spracovania ide jednoznačne o najlepšiu FPS hru za rok 2009. Pre bližšie informácie odporúčame prečítať recenziu PS3PC verzie.

Modern Warfare je v predaji k dispozícii pre PC, Xbox360PS3.


Left 4 Dead 2

Zombíci sú späť a zábavnejší ako kedykoľvek predtým. Druhé pokračovanie co-op akcie opäť zaujme najmä dôrazom na spoluprácu. V 4 člennom tíme musia hráči prežiť svoju cestu za záchranou, ktorú im úspešne strpčujú spomínaní zombíci. Left 4 Dead 2 sa oproti prvému dielu dočkala mnohých vylepšení – podrobnú pitvu ponúka naša recenzia PC verzie.

Left 4 Dead 2 je v predaji k dispozícii pre PCXbox 360.


Borderlands

FPS obohatená o základné RPG prvky (teda rozvoj a vylepšovanie postavy) v špeciálnej komixovej grafike. Aj tak by sa v skratke dal definovať titul Borderlands, ktorý hráča nechá užívať si špeciálnu post-apokalyptickú atmosféru s množstvom divných stvorení pobehujúcich okolo. Ako nám však yankee potvrdil v jeho recenziiBorderlands má svoje nezameniteľné čaro.

Hra je v predaji k dispozícii pre PC, Xbox360PS3.


Za zmienku stojí aj: Wolfenstein a The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Veľkí fanúšikovia Xboxu sa určite potešia hre Halo 3: ODST, pokiaľ ju už teda nemajú - recenziu nájdete tu.


AKČNÉ HRY

Kategória akčných hier bola tento rok mimoriadne bohatá na špičkové tituly. Stačí sa pozrieť na našu anketu o hru roka – 3 zo 4 titulov spadajú práve do tejto kategórie.

Assassin´s Creed 2

Assassin´s Creed 2 ponúka takmer všetko, čo definuje dnešnú videohernú zábavu – výborný príbeh, technické spracovanie, dostatok herného obsahu, filmový nádych a chytľavosť, ktorá pustí a nechytí. Nehovoriac o tom, že Ezio je jednoducho frajer a renesančné Taliansko je neskutočne okúzľujúce. Oproti prvému Assassin´s Creed ide o zlepšenie hry po všetkých stránkach, ako sme spomenuli aj v našej recenzii.

Assassin´s Creed 2 je v predaji k dispozícii pre Xbox360PS3.


Uncharted 2

Prakticky všetko, čo bolo pred chvíľou spomenuté o Assassin´s Creed 2 možno aplikovať aj na Uncharted 2, ktorý filmovú atmosféru posunul predsa len trochu ďalej. Zameňte históriu za prítomnosť a vyriešte ďalšiu záhadu s Nathanom Drakeom – herným mladým Indiana Jonesom. Hre sme síce vytkli niektoré prehnané momenty a zbytočné zvýšenie obtiažnosti ku koncu, ale pre majiteľov PS3 ide o jednoznačnú nutnosť – recenzia chválou nešetrí.

Uncharted 2: Among Thiewes zakúpite tu.


Batman: Arkham Asylum

Kto by nemal rád netopierieho muža? Batmanovi sa v posledných rokoch dostáva pozornosti vďaka skvele natočeným filmom a konečne sa dočkali aj hráči – Batman: Arkham Asylum predstavuje dosiaľ nevídanú vec – plnohodnotnú hru, ktorá môže pokojne ašpirovať na hru roku. Mix boja na blízko s využívaním plíženia funguje bezchybne, nehovoriac o Batmanovom špeciálnom vybavení. Blázinec plný najhorších zločincov čaká... dnes večer sa o zábavu postará Joker! Recenzia hry.

Batman: Arkham Asylum je v predaji k dispozícii pre PC, Xbox360PS3.


Za zmienku stojí aj dvojica exkluzivít pre PlayStation 3 – Ratchet & Clank: A Crack in Time a God of War Collection.


RPG + STRATEGICKÉ HRY

Dragon Age

Čo dodať? BioWare opäť potvrdili, že sú páni svojho remesla. Výborne zvládnuté spracovanie, ktoré v modernom spracovaní ponúka klasické princípy a necháva hráča nostalgicky spomínať na klasiku s menom Baldur´s Gate. Obrovská porcia herného obsahu a ďalšie špecifické vlastnosti hier od BioWare – to všetko Dragon Age ponúka. A pokiaľ neviete, aké sú „špecifické vlastnosti hier od BioWare“ – to sa nedá opísať, to sa musí zažiť. Dragon Age je ideálnou voľbou pre každého milovníka hier na hrdinov, aj pokiaľ PC hrám neholduje. Recenzia.

Dragon Age máme k dispozícii pre PC a Xbox360.


Warhammer 40.000: Dawn of War II


Žáner strategických hier tento rok zažíval menší pôst, prakticky sa objavil iba nový Total War, ktorý nemusí každému sadnúť, aj kvôli tomu teda odporúčame druhý diel Warhammeru 40.000. Gulathovi sa páčil, jeho pozitívnu recenziu nájdete tu.

Hra je v predaji k dispozícii pre PC.


ŠPORTOVÉ + ZÁVODNÉ HRY

FIFA10

Futbal sa u nás vďaka postupu na MS v Južnej Afrike teší nevídanej popularite. Na konzolách je otázka najlepšieho futbalu jasná – FIFA10 kraľuje na svojom tróne neohrozene a to aj napriek tomu, že si za Slovensko nezahráte. V otázke hrateľnosti a celkového pocitu z hry však ide o najfutbalovejší titul na trhu. Recenzia PS3 verzie.

FIFA 10 je v predaji k dispozícii na PS3Xbox360.


Forza Motorsport 3


Tento rok mohli všetci majitelia Xbox 360 oslavovať. Na trhu sa objavil najnovší prírastok do závodnej série Forza Motorsport, s poradovým číslom 3 a ako nám zdelil chinaski – nová Forza nesklamala. Neskutočné množstvo tratí a automobilov, to všetko ponúka veľkú porciu závodnej zábavy pre každého majiteľa Xbox 360. Recenzia titulu.

Forza Motorsport 3 je exkluzívne iba pre Xbox360, zakúpite ju tu.


NHL 10
 
Ďalší šport od EA Sports, tentoraz zameraný na ľadový hokej. Opäť ide o kvalitný titul, ktorý vylepšuje minuloročné základy pridaním súbojov pri mantinely a ďalšími drobnosťami. Žiaden hokejový fanúšik nebude z takéhoto darčeka sklamaný! NHL 10 recenzia.

NHL10 je v predaji k dispozícii pre Xbox 360PS3


Za zmienku taktiež stojí: Colin McRae Dirt 2 a NFS: SHIFT


OSTATNÉ HRY

Krátky sumár hier, ktor

DKF
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012