23.01.2013 18:00, Redakcia, Komentárov: 0
Zhrnutie 3. herného týždňa

Zhrnutie 3. herného týždňa

V plnej paráde sme predstavili ďalšiu hrateľnú frakciu v Total War: Rome II, na kauciu bola prepustená česká dvojica aktérov obvinených z údajnej špionáže, odhalil sa posledný prídavok k Max Payne 3, nechýbalo zhrnutie najočakávanejších hier tohto roka. Aj taký bol v poradí tretí týždeň.

Pondelok: Aliens: Colonial Marines s HW nárokmi

Spoločnosti SEGA a Gearbox Software sa úvodom týždňa postarali o zverejnenie oficiálnych minimálnych a odporúčaných systémových požiadaviek pre dlho vyvíjanú sci-fi strieľačku Aliens: Colonial Marines. FIFA 13 sa už po šiestykrát tešila z prvenstva v predajnej štatistike prichádzajúcej z Veľkej Británie. Mohli ste si zhliadnuť v poradí štvrté vývojárske video z God of War: Ascension, v ktorom sa pozriete na MP zložku hry. Napokon vám Michal Nemec (MickTheMage) v krátkosti zrekapituloval minulý rok a načrtol trendy toho práve prebiehajúceho.

 

Utorok: Rozšírte si Gran Turismo 5 o novú Corvettu

Aj vďaka firme General Motors si môžete do svojho Gran Turisma 5 zadarmo pridať nedávno predstavenú Corvettu. Po dlhšej odmlke sa opäť dostali na výslnie preteky Carmageddon Reincarnation. Okrem nových artworkov nám štúdio Stainless Games prezradilo, že cez Kickstarter kampaň získalo na vývoj 400 tisíc dolárov, čo postačí na financovanie tohto titulu. Autori navyše informovali o podpore technológie mega-texturing. Dozvedeli sme sa dátum vydania demoverzie Metal Gear Rising: Revengeance. Dostupná je od 22. januára. Priaznivci leteckej arkády Ace Combat: Assault Horizon, čakajúci na PC verziu sa mohli potešiť z novej série obrázkov. Podvečer sme zaostrili na arkádu Sly Cooper: Thieves in Time, ktorá bude predabovaná do českého jazyka.

 

Streda: Kid Cudi ako jeden z aktérov filmu Need for Speed

Aj keď nedávame filmu Need for Speed prílišnú šancu na úspech, väčšina konzumentov zaujímajúcich sa o hernú sériu NFS si ho určite zhliadne. Najnovšie sa aktualizoval zoznam hercov, medzi ktorými sa má objaviť aj Kid Cudi, ktorý je známou persónou na hip-hopovej scéne. Podaril sa nám zistiť aj predbežný dátum vydania tohto filmu. Mal by vyjsť 7. februára 2014. Upozornili sme vás na chystané vydanie zaujímavo vyzerajúcej plošinkovky The Cave, o ktorú sa starajú vývojári zo štúdia Double Fine Production. Poznáme jej cenu, pričom autori konečne predstavili všetky postavičky. Fanúšikovia počítačovej verzie BioShock Infinite konečne spoznali jeho hardvérové nároky.

 

Štvrtok: Štvrtým divom Crysisu 3 je Typhoon

Prorok z tretieho Crysisu vám v štvrtej časti Siedmich divov ukázal Typhoon, pod čím si máte predstaviť smrtiacu zbraň schopnú vystreliť až 500 rán za sekundu. Nakoľko už uzrela svetlo sveta sekačka DmC: Devil May Cry, patrilo sa túto udalosť patrične pripomenúť. Najtrefnejšou alternatívou sa zdal byť štartovný trailer. Oznámili sme Deathmatch Made in Heaven, posledné DLC k tretiemu Maxovi Payneovi. V balíku okrem iného nájdete niekoľko nových režimov. Razer sa pochválil úspechom svojho nového tabletu Edge, ktorý získal cenu za „najlepší produkt výstavy“ na CES 2013. Zariadenie sme nedávno predstavili aj na GamesWebe, článok nájdete TU.

 

Piatok: Codemasters prejde reštrukturalizáciou

V piatok informovala spoločnosť Codemasters zamestnancov o chystanej reštrukturalizácii, kvôli ktorej by malo prísť o prácu 80 ľudí. Našťastie vraj nemajú byť ohrozené budúce tituly ako F1, Grid alebo Dirt, čo nás samozrejme teší. Kauza dvoch zadržaných Čechov z Bohemia Interactive sa pohla smerom vpred. Dvojica bola totiž prepustená na kauciu, vďaka ktorej si konečne môžu užívať chvíle s rodinou a priateľmi. Termín súdneho pojednávania však známy nie je. Formou videa sa predstavili bossovia z Metal Gear Rising: Revengeance, konkrétne teda Mistral, Monsoon, SundownerSamuel. Záverom dňa sme sa pozreli na beta testovanie budovateľskej stratégie SimCity.

 

Víkend: Vojna medzi frakciami v The Elder Scrolls Online

Obsahovo bohatá sobota započala vojnou medzi Alianciami v MMORPG hre The Elder Scrolls Online, pričom ste sa dozvedeli dôvody a motívy znepriatelenia medzi frakciami Aldmeri Dominion, Daggerfall Covenant a Ebonheart Pact. Ostro sledovaná stratégia Total War: Rome II odkryla v poradí tretiu frakciu, ktorou sa stalo Macedónsko. Podľa dostupných informácií by mali Skyrim datadisky doraziť aj na platformu PS3, DLC Dragonborn dokonca máme očakávať aj na PC. Spoločnosť Sony uviedla bielu, modrú a červenú variantu konzoly PS3 s úložným priestorom 500 GB. Modely sa majú dostať aj na náš trh. Autor logického indie titulu Antichamber predostrel jeho dátum vydania. Zamerali sme sa aj na Far Cry 3 Deluxe Bundle a na patch opravujúci vyše 50 konzolových chýb. Pripomenuli sme vám možnosť stiahnutia decembrového GamesWeb Offline magazínu a potešili sme vás rozsiahlym článok „Najočakávanejšie hry roka 2013“. Nájdete v ňom chronologicky usporiadané tituly, ktoré patria tento rok k špičke.

Nedeľa odštartovala správou, podľa ktorej teoreticky hrozí odklad vydania očakávanej FPSky Metro: Last Light, za čo vraj môže nedávny krach spoločnosti THQ. Možno aj z tohto dôvodu stiahol známy herný obchod GameStop tento diel zo svojej digitálnej  ponuky. Nasledovala polhodinka, počas ktorej ste si mohli vychutnať gameplay zábery z dema Dead Space 3. Army of Two: The Devil's Cartel dostal co-op trailer. Opäť sme sa venovali vesmírnej akcii Dead Space 3, tentoraz sme priniesli zopár concept artov. Týždeň napokon uzavrel fanúšikovský remake wallpaperu Franklina z GTA V.


Redakcia
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012