30.05.2012 13:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 21. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 21. týždňa v hernom svete

Dvadsiaty prvý týždeň sa opäť raz pestro vyfarbil. Čo dobrého priniesol?

Prvý deň minulého týždňa boli zverejnené obrázky novej verzie "gamepadu" pre Nintendo WiiU, ktorý v porovnaní s pôvodným dizajnom zaujal hneď niekoľkými významnými úpravami a zmenami, potešili sme sa spolu s dvadsiatimi úvodnými minútami, strávenými v spoločnosti Maxa Paynea 3, ktoré sú okrem iného tvorené aj výbornými gameplay zábermi, fanúšikovia FPSky Far Cry si svoje čakanie na tretiu časť mohli spríjemniť gameplay videom, približujúcim sekciu hry, zasadenú do horiacej budovy, nasledoval prvý trailer na novú hernú bondovku zvanú 007 Legends, ktorý nám odhalil prvú zo šestice dostupných misií a pondelok následne zakončila správa, približujúca situáciu predajnosti hier vo Veľkej Británii, kde zvíťazil Max Payne 3, súperiaci s novinkou Diablo III.

Utorok sme konečne mali tú česť spoznať termín vydania FPSky menom Aliens: Colonial Marines, ktorý bol uverejnený novým trailerom, spoločnosť THQ sa rozhodla podráždiť naše chuťové bunky krátkou ochutnávkou na film, ktorý sa objaví už 24. mája a bude zasadený do reálii FPS hororu Metro: Last Light, PS-Move fantasy záležitosť Sorcery dodala svoj launch trailer, ktorý titul prezentuje ako interaktívnejší variant Harryho Pottera, ponúkajúci ako zaujímavý gameplay, tak aj nemenej atraktívnu story, v tento deň ešte stihli závody Forza Motorsport 4 prostredníctvom nového videa oznámiť, že nové DLC do hry pridá niekoľko zaujímavých áut značky Porsche, no a záverom sa nám opäť pripomenula pixel-artovská top-down akcia s názvom Retro City Rampage.

S príchodom stredy sme sa dozvedeli napríklad aj to, že Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier dokonale otestuje aj eliťákov, čomu napomôže najvyššia obtiažnosť hry, ktorá sa priblížila formou skvelého traileru, autori konzolovej FPS nadstavby úspešnej vesmírnej MMOčky Eve Online, Dust 514, priniesli prvé developer diary video, titul XCOM: Enemy Unknown ukázal video-interview, prezentujúce i doteraz nevidené levely a monštrá, konečne sme sa dočkali poriadnych záberov zo sveta hry Lost Planet 3 a zistili sme pre vás, v čom bude Company of Heroes 2 odlišný oproti jednotke.

Vo štvrtok dal najprv Diablo 3 na známosť svoje úspechy v podobe predaných kópií, podľa ďalšej správy vieme, že Shadow of the Colossus zamieri na plátna kín, čomu sa samozrejme len tešíme. Momentálne je však projekt v štádiu zháňania scenáristov takže od realizácie má pomerne ďaleko. Potom na GamesWebe dominovalo prvých 15 minút z nového Ghost Reconu, na sieti sa objavilo novučičké gameplay video z očakávanej sekačky Darksiders 2, ktoré nám približuje úplne prvý level hry a s ním aj väčšinu herných mechanizmov, Metal Gear Rising teasoval svoju E3 prezentáciu, s potešením sa nám dostal do očí prvý live-action trailer k druhému Metru s podnázvom Last Light, ponúkajúcemu ako dramatické momenty, tak aj epické zábery atómovou katastrofou zničenej Moskvy, závodný titul Dirt Showdown sa dočkal svojich prvých recenzií, o ktorých sme vás museli informovať, neunikol nám ani teaser z akčnej RPG novinky DARK, ktorú nám chystá Realmforge Studios, svetu sa predstavil nový herný frajer, hrajúci multiplayer Battlefieldu 3, ktorému sa podaril husársky kúsok, no a v tento deň sa nám ešte podarilo zistiť niečo o novej Castlevanii. Presnejšie teda to, kedy bude predstavená.

Čím sa vyznačoval piatok? V prvom rade sme upozornili na zahájenie hry Command & Conquer Tiberium Alliances do plnej prevádzky, Ghost Recon: Future Soldier k nám prišiel s druhým launch trailerom, ktorý sa tentokrát niesol v znamení samotného gameplayu, ukázali sme vám nový gameplay FPSky Sniper: Ghost Warrior 2, Dirt Showdown poskytol svoj launch trailer, autori open-world urban akcie Sleeping Dogs nám prostredníctvom najnovšieho traileru priblížili všetky pádne argumenty, prečo by sme sa o tento titul mali zaujímať a hráčom sa predstavil Harry Potter for Kinect.

V sobotu nám Lara Croft ukázala nový teaser na Tomb Raidera, nedávno ohlásená post-apokalyptická arkáda Deadlight prezentovala úplne novú ukážku, štúdio High Moon sa rozhodlo poskytnúť dev diary video k akcii Transformers: Fall of Cybertron, v nasledujúcom, čiže poslednom dni minulého týždňa ste si potom mohli pozrieť, ako vyzerá Luke Skywalker pri dabovaní Jokera, no a kinect-only akcia menom Crimson Dragon napokon ukázala svoj nový trailer.

Okrem noviniek, videí a online hier, nám predošlý týždeň ponúkol aj články, konkrétne teda jeden tematický s názvom „Neustále pripojenie na sieť – okovy pre budúcnosť“, okrem ktorého sme do našej databázy pridali i recenziu na titul Unit 13 a taktiež Devil May Cry - HD Collection.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012