04.01.2012 20:00, Under4, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 52. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 52. týždňa v hernom svete

Vianoce 2011 a Silvester sú už definitívne za nami, ale predošlý rok sa patrí uzavrieť aj zhrnutím pridaných noviniek, článkov a iných herných zaujímavostí, ktoré nás ešte stihli navštíviť.

Prvý týždeň ďalšieho roka v poradí už beží v plnom prúde, ale my si teraz priblížime stručný prehľad 52. týždňa 2011. Prvé novinky sme na web začali valiť v utorok, ktorý tak začal ďalším podareným dev diary k akčnému RPG Kingdoms of Amalur, predstavili sme vám, kto sú hlavní hrdinovia a antagonisti JRPG titulu Final Fantasy XIII-2, spoznali sme spoločne, ako prebiehal vývoj onlinovky Star Wars: The Old Republic, spoznali sme dátum vydania nového DLC pre Saints Row: The Third, pričom bol k dispozícii aj trailer, nepríjemnou správou sa stalo hacknutie spoločnosti Square Enix, presnejšie si to odniesol server služby určenej členom Square Enix klubu a napokon sa vynorilo zaujímavé zistenie, podľa ktorého si Square Enix Europe podal žiadosť o registráciu ochrannej známky Hitman: Profession.

V stredu sa odhalila Gran Turismo 5 Xl Edition, ktorá už bola zaradená do zoznamu troch popredných amerických maloobchodníkov, priblížili sme vám launch hry Star Wars: The Old Republic, GSC nám opäť dodal nádej pre možné vzkriesenie pokračovania STALKERa, Kingdoms of Amalur pokračoval v sérii dev-diary videí, RPG titul Game of Thrones predstavil tajomnú stenu, prvé Map Pack DLC z FPSky Call of Duty: Modern Warfare 3 k nám doputovalo s teaser-obrázkom, ukázali sme vám tínedžera, ktorý zdolal 16-hodinový herný maratón a získal tak Guinnessový rekord, predviedol sa Prototype 2 prostredníctvom nového TV Spotu a sila CryEnginu 3 bola demonštrovaná novými trailermi z vojenského simulátora s názvom "Dismounted Training System", ktorý je ale vyvíjaný výhradne pre potreby americkej armády.

Ďalší deň priniesol pohľad na prijatie PS Vity v Japonsku, Notch oznámil vývoj Minicraftu 2, no tento názov sa už stihol aj zmeniť, nasledovala ďalšia nepríjemná novinka, predstavujúca novú obeť hackerského útoku, ktorou sa stalo štúdio Trion Worlds, nasledovala ďalšia vlna rumorov ohľadom štvrtého God of Waru, priniesli sme vám nový a tentoraz poriadne veľký zoznam najpredávanejších hier vo Veľkej Británii a priblížili sme si a ukázali zároveň video k novému survival hororu.

V piatok sme priniesli vyjadrenie Andrewa Poultera, vedúceho technologického tímu pre obranu v UK, ktorý sa rozpovedal o dnešných FPS hrách, informovali sme o existencii zaujímavého editora pre RPGčku The Elder Scrolls V: Skyrim, fanúšikov Alana Wakea, ktorí si titul chcú zahrať na konzole PS3 sme, bohužiaľ, museli sklamať, do pozornosti sa dostal Halo: Eye of the Storm a skupina hackerov Anonymous sa opäť chystala zaútočiť na spoločnosť Sony.

S novinkami sme „praštili“ v sobotu, kedy sme jednak položili otázku, či nás čaká tretí Star Wars Battlefront a spoločnosť Sony potvrdila cenové relácie PS Vity a jej príslušenstva.

Ani počas posledného týždňa v minulom roku sme nezabudli na články. Ako prvé sme priniesli recenziu hry Jurassic Park: The game, v piatok na GamesWebe svietila zeleným štítkom recenzia kvalitnej budovateľskej stratégie Tropico 4 a na záver sme vás potešili našou originálnou TOP desiatkou.

Ak máte ešte pár minút nazvyš, odporúčame vám navštíviť našu galériovú sekciu alebo napríklad aj takú neustále čerstvo dopĺňanú sekciu online hier.


Under4
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012