28.08.2000 00:10, WIN, Komentárov: 0

Microsoft Golf 2001

Ako som už v jednom z mojich posledných článkov písal. Microsoft si asi myslí, že dokáže simulovať všetko. Tentokrát tu máme simuláciu akože športu menom Golf. No narozdiel od simulácie vlaku na tomto poli sa už mikrosoftík viackrát pohyboval, a teda ide už o niekoľké pokračovanie hry. Dokonca dá sa povedať, že ide o jednu z prvých hier zo športových sérii, ktorá nesie označenie 2001 ...

Microsoft Golf 2001

Výrobca Microsoft
Distribútor Microsoft
Procesor P-150
Pamať 16 MB
HDD 150 MB
Systém WIN 9x
Akcelerátor Áno
Multi play Áno
Typ Hry Šport

Myslím, že ide o čo najvernejšie zobrazenie golfu, aké som kedy videl.

70%
Ako som už v jednom z mojich posledných článkov písal. Microsoft si asi myslí, že dokáže simulovať všetko. Tentokrát tu máme simuláciu akože športu menom Golf. No narozdiel od simulácie vlaku na tomto poli sa už mikrosoftík viackrát pohyboval, a teda ide už o niekoľké pokračovanie hry. Dokonca dá sa povedať, že ide o jednu z prvých hier zo športových sérii, ktorá nesie označenie 2001. Tým som pravdaže nexcel povedať, že by sa Microsoft začal naháňať s EA Sports a začal vyrábať aj ďalšie športové série ( chvalabohu nie), ale že tie ozaj príjemné športy s týmto označením nás ešte len čakajú na jeseň.

Keď sa nad tým tak zamýšľam, vidím, že to už je v poradí jedna z ďalších hier od Microsoftu len za tento rok , s ktorou mám čo dočinenia. Len dúfam, že si ostatí kvôli tomu nebudú spájať môj nick s touto firmou, lebo to by ma dorazilo.

No ale nechajme tie fylozofické úvahy o nesmrteľnosti svätého Billa a venujme sa radšej tejto hre. Ako už pri všetko, aj tu začíname od začiatku. Teda nasleduje povinné poklonkovanie sa inštalácii a pozerania sa na nemravné simboly okien. Snáď ani nemusím vysvetľovať minimálne softwarové požiadavky, musí vám byť jasné, že Linux to určite nebude. Keď to všetko prežijete môžete ísť bez starostí hrať. Nebude vám nič tajiť. K tejto hre som pristupoval dosť skepticky. Neviem prečo, ale Golf nepovažujem za šport, podobne ako tenis alebo šach. No zase golf má u mňa väčšie sympatie. Hoci tam nie sú krásne odhalené tenistky ako v AST, ale zato s tými palicami to pripomína hokej. No nepredpokladám ,že náš úspech na majstrovstvách sveta zapríčiní zvýšenú kupovanosť golfu.

Na úvod vás privíta klasické menu, kde máte na výber viacero možností hry. Tak na úvod skúsme quick start, aby som vás rýchlo dostal do hry.

Na výber máte z 8 rozdielnych postáv, 5 mužov a 3 ženy. A každú z postáv môžete prezliecť od viac ako 60 rozdielnych oblečení, to pravdaže nebude mať na hru iný ako estetický vplyv. Pravdaže ani tú postavičku by ste na hernej ploche nemuseli mať. Postačí len zvoliť správnu silu a uhol odpalu. Ale bola by to škoda, pretože na každú postavu bol použitý samostatný motioncapturing a to nehovorím a detailnom fotorealistickom zobrazení nášho hráča.

Zmysel golfu je postaviť sa na štart a namiesto do brány dostrieľať loptičku až do diery. Pričom mate za úlohu to dosiahnuť za čo najmenej odpalov. Pri golfe sa častokrát hraje na obrovské vzdialenosti na najrozmanitejších plochách plných všakovakých prekážok, akými sú stromy, jazerá, piesok a tak podobne.

Jednoducho, Golf je šport pre boháčov, ktorý zarábajú prachy, aj keď nič nerobia. Veď povráva sa, že jedným z najlepšie platených zamestnaní je byť potápačom, je to vtipné, ale ten potápač, čo musí byť neustále potopený v jazere na hracej ploche zarába nekresťanské prachy za jednu vylovenú loptičku.

Samozrejme na to aby ste sa naučili hrať golf, hoci aj počítačový, nepotrebujete byť milionárom. Postačí na to krátky tutorial, kde vás naučia ako odpaľovať, akú silu a za akých poveternostných podmienok používať. Dokonca je to znázornené aj na obrázku myši na monitor. Jediné, čo ma zarazilo, že to bol obrázok Microsoft IntelliMouse, to snáď nie je možné. Ale keď si ju kúpite, zistíte, že nepadá a že ju nemusíte tak často reštartovať ako operačný systém.

Keď sa už naučíte túto hru hrať, čaká vás úplne iná tvár golfu. Na výber máte 10 rozdielnych typov hier, od klasického golfu, sú tu na výber aj nejaké bonusovo exotické fantazmagórie ako bingo, bogno alebo happy golfer.

Ako so už spomínal, hráva sa na plochách so všakovakými prekážkami, ktoré nie a nie nechať loptičku prejsť až do svojho cieľa. Z tohoto dôvodu sa hrá na viacerých hracích plochách, ktoré sa nelíšia len menom ale aj prostredím. Rozdielny druh podložky, zeme, piesku, plus rôzna zalesnenosť, rôzne druhy stromov, riek a jazier. Myslím, že ide o čo najvernejšie zobrazenie golfu, aké som kedy videl. Snaha však neostala len pri rozmanitosti, ale pohybovala sa smerom aj ku grafike. Celé prostredie Microsoft Golf 2001 je verne fotorealistické a dakedy som mal pocit, že pozerám TV prenos. Musel dať hodne práce nafilmovať a zdigitalizovať toľko objektov a prostredí.

No aby bol výber úplné kompletný, tak máme tu výber viacerých druhov golfových palíc, každá sa hodí na iný druh odpalu a teda aj iný povrch a techniku. Až touto hrou mnohí zistia, že golf je pekne zložitá a namáhavá hra, ja keď to nie je kolektívny šport a nedá s v nej faulovať protihráčov.

Spomínané prostredie je plne interaktívne a dá sa ním volne pohybovať a, natáčať, zoomovať. Proste paráda.

No keby som zabudol pri ňom spomenúť ozvučenie, bol by to zločin. Každé čľupnutie, odpal, strom má svoj reálny zvuk. Dokonca, dakedy zbadáte takú úchylku, že vás začnú otravovať svojím kvakotom kačky v rybníku.

No najväčší šok vám aj tak spôsobí váš hráč, ktorý začne nadávať na okolostojacich idiotov a nevyhne sa všelijaký pikantným slovám a nadšeným výrazom. Myslím, že snívam.

Nebudem tu spomínať nejaké bočné tabuľky, nastavenia a mapky, ktoré tu taktiež samozrejme sú a napomáhajú hráčovi. Dôležitá je vždy aj tak hra hráča samotná.

Na záver si nechám jeden z bonbónikov a to je možnosť hrať golf profesionálne. Po zvládnutí tejto hry sa na to môžete kľudne odhodlať, lebo môžete hrať mód profesionál, kedy budete musieť rátať z viacerými realistickými faktami. Povedzme najlepšie je, keď u palice nenastavujete len silu odpalu ,ale myšou ovládate tu palicu a tým aj uhol a styčnú plochu pri odpale loptičky. Takže pozor, lebo amatér sa do loptičky ani trafiť nemusí J

Možnosť hrania golfu cez internet je samozrejmosťou. Na www.zone.com sa o tom môžete sami presvedčiť, kým ja budem fragovať Edov a iných akože machrov v Quake 3..

Ku Microsoft Golfu som pristupoval nedôverčivo a s donútením ,keďže určitý členovia redakcia začali chodiť pašovať počítače cez České hranice, nič nerobia celé leto a ešte za to dostávajú prachy. No a potom viete ako je to s recenziami. Ale ja som nebol vôbec škodný. Microsoft Golf bola kvalitka. Hlavne kvôli vernosti simulácie, nádhernému prostrediu, ktoré ponúka 7 rôznych druhov počasí, 4 rôzne hmly a 3 oblohy. Perfektná hra.

Ak nebudete vedieť, čo si od dobroty zahrať a Microsoft vám túto hru nútene zadarmo pribalí k nejakému ich produktu (ako to už má vo zvyku), tak neváhajte. To zapratané miesto na disku sa oplatí viac ako Pasians a Super MineSweeper PRO edition dokopy.


Zdroj: gamesweb

WIN
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012