14.09.2005 00:43, WIN, Komentárov: 0

MediEvil: Ressurection

Je to už dákych 100 rokov, čo som umrel, tak by bolo na čase pozviechať svoje staré kosti a ísť do sveta. Vlastne okrem tých kostí a jedného oka mi už aj tak nič neostalo, iba škriatok, čo býva v mojej hlave bez mozgu. – Toľko by si asi povedal Sir Daniel Fortesquie, ktorý je svojím spôsobom veľmi zábavná kostra a zároveň hlavným hrdinom hry MediEvil na PSP. Potešujúcim faktom je, že konečne ide o hru, ktorá nemá nič spoločné s závodením a autami,a teda ide o 3rd person adventúru, alebo skôr plošinovku.

Je to už dákych 100 rokov, čo som umrel, tak by bolo na čase pozviechať svoje staré kosti a ísť do sveta. Vlastne okrem tých kostí a jedného oka mi už aj tak nič neostalo, iba škriatok, čo býva v mojej hlave bez mozgu. – Toľko by si asi povedal Sir Daniel Fortesquie, ktorý je svojím spôsobom veľmi zábavná kostra a zároveň hlavným hrdinom hry MediEvil na PSP. Potešujúcim faktom je, že konečne ide o hru, ktorá nemá nič spoločné s závodením a autami,a teda ide o 3rd person adventúru, alebo skôr plošinovku.

#pic1#

Prvé čo vám na MediEvile padne do očí je ingame grafika, ktorú používa aj menu. Jednoducho sánka vám padne pekne nízko. To je jedným z kladov hry, ale pekne poporiadku. Sir Dan tu bol už pár krát, teda 2. Ide o hru, ktorá v období rokov 1999 dostala na PSone niekoľko ocenení ako vcelku zábavná plošinovka s atypickým hlavným hrdinom. Takže autori, by mali mať akú-takú skúsenosť s tvorením hier, zvláštne ale, že na PS2 sa nejak s MediEvil nehlásili...

Odpoveď na hore uvedenú otázku dáva starý harcovník, teda ja. Veľmi ma to zamrzelo, ale nový MediEvil nie je až taký nový ako som si pôvodne myslel. Ide o remake MediEvilu 1 z PSone. Samozrejme nie na 100%. Niektoré levely sú pozmenené, niektoré vynechané a zmenila sa hlavne grafika smerom k lepšiemu. Tak isto postavy sú plne nadabované, ako je už dnes dobrým zvykom.

#pic2#

Prv než sa však pustím do rozboru hry, by som sa rád počudoval nad tým, prečo vždy pri novej konzole vychádza na začiatok plno remakov a rôznych starých vykopávok. Namiesto ukazovania nových technologických možnosti sa všetko na začiatku klamne skåzne k starinám. To je trošku na zamyslenie, ale späť ku hre – starine.

Náš hrdina Dan umrel v boji s armádou nemàtvych zlého mága Zaroka pred 100 rokmi, vrátil sa z màtvych a porazil ho. Teraz po 100 rokoch za Zarok vracia a Dan mu ide znovu nakopať zadok. MediEvil sa veåmi neodlyšuje od plošinoviek roku 1999, kde beháte, pozeráte na svet z pohľadu tretej osoby a sekáte a strielate okolo seba rôznymi zbraňami. Postupom času nachádzate nové lepšie kúsky, ktoré vám ulahčia situáciu. Zbraní a nepriateľov je skutočne bohatá paleta, otázka je , že či množstvo vyvažuje aj kvalitu.

#pic3#

Nemôžem si pomôcť, ale autori si neuvedomili, že doba pokročila a od roku 1999 sa plošinovky vďaka Ratchet & Clankovi, Jakovi a Sly pohli míľovými krokmi od dôb, kedy kráľovali hry konceptu typu Crash Bandycoot. Od vtedy bola prezentovaná kopa nových nápadov a hlavne spôsobov, ako sa má uberať gameplay. Jednoducho, MediEvil napriek novému kabátu pôsobí hrateånosťou strašne kostrbato a ťažkopádne. Súboje su dokonca niekedy veľmi otravné a inteligencia nepriateľov je na tom ešte horšie. Niekedy keď stojíte veďla nepriateľa ,tak si vás nevšimne, niekedy sa rozbehne náhodne za vami. Najviac ma však dostalo, že počas boja sa jeden otočil a tváril sa, že sa tam nenachádzam. Jednoducho, páni, dnes sú tieto veci absolútne nemysliteľné.

Design levelov sa síce snaží votrieť sviežosť menením prostredia, ale opäť naráža na obmedzený gamedesign, ktorý veľa nedovolí. Najviac ma dostalo, že voda je smrteåná pre všetky živé aj neživé tvory. Ìšte dobre, že došlo aj pozitívnym zmenám a tým je spomínaný dabing a animačky. Jednoducho animácie sú na tejto hre tým najlepším čo uvidíte. Sú neskutočne vtipné, nápadité a Dan je neskutočne komický. Hlavne preto, že mu chýba spodná čelusť a hovorí strašne divne, teda komicky. Animačky však nie su všetko a jedna lastovička leto nerobí. Bol by som radšej keby hru skutočne remakli a nespravili len tupú kópiu s technickými vylepšeniami.

#pic4#

Aby som nebol taký zlý tak nesmiem zabudnúť aj na niektoré ďalšie pozitívne veci ako vynikajúci soundtrack a nápadité puzzle, ktoré z MediEvilu robia svojím spôsobom aj adventúru. Ako bonus je tu aj 8 mini hier, ktoré v pôvodnom MediEvil neboli, lenže svojou jednoduchosťou vám rozhodne dietu v srdci nespravia, aj keď sa dajú zdielať a môžete ich hrať ako multiplayer s ostatnými hráčmi. Ja by som však na MP odporúčal demo Wipeout alebo Fired Up priložené k tejto hre.

#pic5#

Behačiek na PSP zatiaľ veľa nie je, okrem Death Jr. si teda nie je z čoho vyberať. To dáva MediEvilu konkurenčnú výhodu, že je prvý, ale ktovie ako dlho to potrvá. Ja sa napríklad neskutočne teším na psp exkluzívne pokračovanie Jak & Daxter pod názvom Daxter. A garantujem, že rôznych 3rd party behačiek ešte bude habadej, takže životnosť hviezdy MediEvilu je značne obmedzená. Ak by mal byť remake aj druhého dielu, tak rozhodne by som odporúčal prepracovať aj rôzne elementy hry, pretože dnes to nemusí byť to pravé orechové. Pre nových hráčov to môŸe byť úžasný titul, ale skúsenejšim to nemusí byť práve po vôli.

#tab#


Zdroj: gamesweb

WIN
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PSP
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012