05.06.2012 13:00, Boris "Blade" Kirov, Komentárov: 0
E3 2012 - Zhrnutie Ubisoft konferencie

E3 2012 - Zhrnutie Ubisoft konferencie

S čím nás potešil a prekvapil najväčší konkurent EAu? Drobný hint - nebolo toho málo!

Po konferenciách spoločností Microsoft a EA sa už tradične o svoje slovo prihlásil aj Ubisoft, ktorý nám tak opäť raz ponúkol k sluchovo-zrakovej degustácii hry, bezosporu hodné našej pozornosti. Azda netreba pripomínať, čo konferencii dominovalo - či už išlo o čerstvo ohlásený Splinter Cell, nedávno predstavený Assassin´s Creed 3 alebo netrpezlivo očakávaný Far Cry 3, všetky tieto tituly sa bez diskusií radia ku kľúčovým značkám Ubisoftu a preto sa aj neprekvapivo v rámci show dočkali najväčšej pozornosti. V akom ale poradí? To sa už ale dozviete z nasledujúceho súhrnu:

 

Konferenciu vcelku netradične otvorilo spevácko-tanečné číslo, doprevádzajúce titul Just Dance 4. Hru a celý event svojou výrečnosťou výborne obohacovala Aisha Tyler, ktorú si môžete pamätať zo seriálu Aisha.

Prejdime ale k prvému core titulu konferencie: stal sa ním Far Cry 3, ktorý sa hneď z úvodu blysol mimoriadne odvážnym trailerom -  nahá ženská je totižto vec, ktorá sa na takýchto podujatiach len tak často nevidí. Po krátkej a relatívne tichej chvíľke v spoločnosti akéhosi klanu sa už ale hrdina hry presunul do predsa len atraktívnejších reálií a ukázal nám grafiku, za ktorú sa hra naozaj hanbiť nemusí. Far Cry 3 teda pokračuje v dobre zabehnutej sérii a istotne poteší každého fanúšika kvalitných open-world FPSiek.

Ešte väčšie ovácie však zožal druhý prezentovaný titul - Splinter Cell: Blacklist. Pokračovanie slávnej série sa už síce stihlo predstaviť v rámci Microsofťáckej konferencie, avšak ani tu predstavený trailer nebol na zahodenie a aspoň čiastočne naznačil, o čom nový príbeh Sama Fishera bude.

Avengers: Battle For Earth - tak znie názov na konferencii ohláseného titulu z Marveláckeho univerza, ktorý však nebude čerpať z filmových Avengers, ale z tých komixových. Predstavený trailer nám teda mohol ukázať pokope ako Xmenov, tak aj Spideyho či Iron Mana, teda hrdinov, ktorí by sa na filmovom plátne rozhodne nemohli stretnúť. Prečo? Lebo práva na jednotlivé postavy vlastní hneď niekoľko filmových štúdií.

Prvé veľké prekvapenie konferencie však prišlo so symbolom Wii U, ktorý sa objavil na obrazovke. Pred ľudí predstúpil tím, zodpovedný za nového Raymana a vďačnému obecenstvu po prvý krát predstavil Raymana Legends na platforme Wii U. Prezentácia titulu bola vedená prostredníctvom Wii U Game Padu, pričom gameplay samotný rozhodne nesklamal. Síce nám využívaním dotykového displeja spomínaného gamepadu pripomenul rovnaké ovládanie Viťackeho Raymana Origins, avšak celkový vizuál a atmosféra istotne potešila každého fandu tejto série.

Po skončení hravej prezentácie nového Raymana sme sa však dočkali ešte zaujímavejšieho revealu - Ubisoft totižto odhalil Wii U exkluzívny titul zvaný ZombieU. Ako už názov napovedá, v praxi pôjde o hororovú akciu s kopou nemŕtvych, pričom odprezentovaná CGI ukážka sa už dnes bez diskusií radí k top 3ke trailerov, aké sme mali možnosť počas konferencií zhliadnuť. Rozhodne teda budeme vývoj tejto exkluzivity pozorne sledovať!

Konferencia následne pokračovala v súčasnosti zrejme najočakávanejšou peckou Ubisoftu a síce Assassin´s Creed 3. Ako je u tejto série zvykom, po vzore minulých dielov sme sa v rámci prezentácie dočkali najprv famózneho (rozumej, zimomriavky vyvolávajúceho) CGI traileru, aby sme si neskôr dokonale vychutnali live-demo, približujúce ako prekrásnu divočinu (vrátane lozenia po stromoch), tak aj život v jednej z menších osád či útok na pevnosť britskej armády. Záverečná ukážka, predstavujúca publiku väčšinu zásadných prvkov hry (exteriéry, zmena počasia a ročného obdobia, lov, vylepšená grafika) nás len uistila v názore, že pokračovanie právom stojí na svojich vlastných nohách a hrdo tak môže nadviazať na úspech svojich predchodcov.

Najväčšia bomba zrejme celej E3 však vybuchla v momente, kedy sa v závere konferencie dostavil na pódium samotný šéf Ubisoftu Yves Guillemot, aby odhalil úplne nový AAA titul tejto spoločnosti, nazvaný Watch Dogs. V základoch sa jedná o open-world akciu zasadenú do budúcnosti, kedy sú všetky informácie centralizované do jedného systému a z ľudí sa stali len akési chodiace databázy, ktoré môžu veľké spoločnosti využiť či už na cielenú reklamu, alebo ako nástroj vydierania. Titul podľa zverejneného gameplayu umožní hráčom pomocou hackingu robiť prakticky čokoľvek (napr. rušiť telefónnu sieť, získavať informácie o osobách, prepínať semafory a pod), takže čaká nás naozaj originálna a nevšedná open-world záležitosť. Pridajte si k tomu navyše aj úžasný audio-vizuál a o kráľovi tohtoročnej E3 nemôže byť ani len pochýb. Watch Dogs skrátka zabodoval a my sa nevieme dočkať, až nám odhalí ďalšie zo svojich mimoriadne atraktívnych tajomstiev.

Možno to bude znieť ako klišé, ale Ubisoft to opäť dokázal. Nie lenže nám predviedol hromadu fantastických gameplayov a trailerov ale navyše nám odprezentoval aj prvú Wii U exkluzivitu, čím si jednoznačne získal naše sympatie. Finále konferencie, venované fantastickej novinke zvanej Watch Dogs, už len podčiarklo náš výsostne kladný dojem, ktorý v nás tento event zanechal. Skrátka a dobre, na Francúzov je vždy spoľah!


Boris "Blade" Kirov
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012