05.06.2012 08:00, Boris "Blade" Kirov, Komentárov: 0
E3 2012 - Zhrnutie EA konferencie

E3 2012 - Zhrnutie EA konferencie

Distribučný moloch približuje svoje zlaté teľatá...

Je síce pravda, že EA je v radoch hráčov dosť nenávidenou firmou, avšak ich snaha ponúkať fanúšikom digitálnej zábavy pestrý herný jedálniček sa im skrátka odoprieť nedá. Electronic Arts nám teda v rámci svojej konferencie priblížilo hneď niekoľko skvelých hier, z ktorých si musí vybrať naozaj každý. Tak teda, čím všetkým nás tento obrovský distribučný moloch počas svojho eventu potešil?

 

Konferenciu hneď z kraja otvoril trailer so zostrihom záberov z titulov ako MOH, NFS: Most Wanted, Battlefield 3 Premium, Dead Space 3 ci Sim City, takže sme vcelku elegantne už od počiatku vedeli, co nás čaká. Následne pred obecenstvo predstúpil šéf EA, John Riccitiello a zahájil svoj pozitívne naladený speach. Potvrdil, že na konferencii bude odprezentovaných 10 titulov od 10 odlišných vývojárov. 

Ako sa dalo očakávať, prvou predstavenou hrou sa stal dlho rumorovaný a mnohými vysnívaný Dead Space 3, ktorý nám vytrel zrak tak famóznym trailerom, ze aj teraz nám z neho beha mraz po chrbte. Po traileri sa titul dočkal aj priameho gameplayu, vrámci ktorého sme si pozreli druhy akt hry, pozostávajúci ako z akcie v interiéri, tak aj z boss fightu, odohrávajúceho sa vonku. No a co vám budeme hovoriť - je to a must see záležitosť! Dead Space 3 tak s najväčšou pravdepodobnosťou ponúkne rovnako nervy drásajúci zážitok ako jeho predchodcovia a my sa tohto herného terroru už teraz nevieme dočkať. 

Po bezosporu údernom úvode sa ku slovu dostal jeden z tradičných EA športov, konkrétne teda nový ročník Maddenu NFL. Nás ale tento šport príliš neberie, takže trailer nám v podstate nič nedal. Každopádne, Amíci sú do neho zažratí, takže istotne si vychutnali aj po ukážke nasledujúci krátky rozbor všetkého nového, čo pokračovanie tejto série prinesie.

Konferencia následne pokračovala prezentáciou budovateľkou stratégiou Sim City, konkrétne teda facebookovým variantom Sim City Social. Graficky hra vyzerá prekvapivo k svetu a rozhodne bude viac než atraktívnou alternatívou Farmwille a jej podobných. Svojho traileru sa ale dočkalo aj Sim City pre PC, ktoré nám v rámci videa predstavilo všetky svoje revolučne prvky a gameplay mechanizmy. Titul sa dočká aj multiplayeru. Fanúšikovia série sa teda rozhodne majú na čo tešiť.

Battlefield 3, ktorý prevzal žezlo po spomínanej Maxisáckej stratégii, sa síce dočkal pocty od samotného ex-Microsoft-macha Petera Moora, avšak (dnes leaknutá) ukážka na platenú rozšírenú verziu titulu označenú ako Premium, v nás príliš nadšenia nevyvolala. Síce považujeme Battlefield 3 vo všeobecnosti za lepšiu multiplayerovku než kolegu CoD, jeho ďalšie opičenie sa po konkurencii nám už ale isto iste začína pomaly liezť na nervy.

Slávna zvučka a Bioware na obrazovke následne dali na známosť, že ku slovu sa dostáva žáner RPG v podobe už vydaného Star Wars: The Old Republic. Prezentácia, zameraná na honenie si vlastného ega, však hráčom tejto onlinovky príliš úsmevu na tvári nevyvolala a tak sa istotne potešili aspoň novinkám, ktoré boli v rámci prednášky priblížené. Nové PVP arény, nové operácie, nové skilly, noví spoločníci či nová planéta, to všetko bolo v rámci konferencie ohlásené, takže pokiaľ ste nad Old Republic ešte nezlomili palicu, určite nový content privítate s radosťou.

Druhý veľký FPS hit EA, Medal of Honor: Warfighter, samozrejme nesmel chýbať a tak sa diváci dočkali nového live-dema, zasadeného do neslávne známeho Somálska. Odprezentovaný gameplay sa však v ničom nelíši od toho, videného v sérii CoD, takže z nášho pohľadu titul absolútne postráda akúkoľvek vlastnú identitu. Všetko tam búcha, buráca, iskrí sa.. no proste čistý Call of Duty, akurát že z produkcie EA. Každopádne, hra si fanúšikov určite nájde, takže z tohto pohľadu sa jedná o stávku na istotu.

Ďalším zásadným titulom, ktorý sa dočkal v rámci konferencie významnej pozornosti, bola nová Fifa. Nový diel tejto svetovo populárnej športovej série sa dočká už tradične rozmanitých noviniek, s pomedzi ktorých stojí za zmienku hlavne Fifa Social Network, teda online platforma, určená pre vzájomnú interakciu medzi fanúšikmi.

U športu však ešte na moment ostaneme - ihneď po prezentácii Fify sa totižto fanúšikom predstavil nový diel bitkárskej ságy UFC ktorého prišiel podporiť samotný prezident UFCčka. Urastený chlapík s bicepsom väčším než stehno anorektika, síce na prvý pohľad pôsobil otupene, avšak dav svojou rečou strhol až nečakane silno.

Need For Speed: Most Wanted, nová závodná hra od Criterionu, nám v traileri ponúkla nie len skvelý track od Prodigy (Firestarter), ale aj výborne vyzerajúce záblesky priamo z hry, obsahovo a koncepčne dokonale imitujúce svoj originál. Titul však pôjde v stopách ostatných racingoviek z produkcie tejto firmy (Burnout, Hot Pursuit) a súdiac podľa odprezentovaného gameplayu nás čaká bezosporu rýchla a adrenalínová jazda. Dúfame len, že autori konečne upustia od cheatingu súperov, keďže pre nás to bol v prípade Hot Pursuitu jasný gamebreaker. Titul sa na trhu objaví 30. októbra.

Tretia a zrejme aj najväčšia FPS pecka Electronic Artsu, tretí Crysis, si na svoje predstavenie musela počkať až do záveru konferencie a musíme uznať, že chápeme, prečo tomu tak bolo. Predvedené demo totižto nevynikalo v prakticky žiadnom smere - či sa jednalo o grafiku, atmosféru alebo gameplay, absolútne postrádajúci akýkoľvek náznak taktiky. Jedna vec sa ale titulu musí nechať - na to, ako dobre vyzerá, beží na Xboxe naozaj výborne! Crysis 3 sa na pultoch obchodov objaví v priebehu februára 2013.

Celkovo však konferenciu EA hodnotíme relatívne pozitívne - bez zbytočných kecov a zdržiavačiek  totižto ukázala čo mala a ako sme uviedli v úvode, istotne si z prezentovaného portfólia hier každý našiel niečo, čo upútalo jeho pozornosť. Z pohľadu redakcie tak istotne vedie Dead Space 3, ktorý nás svojim live-demom nesklamal a už teraz sa tešíme, až sa Nekromorfom opäť po čase podívame na zúbky. Suma sumárum, solídny výber hier, presne v štýle Electronic Arts! Škoda len toho absentujúceho Mirrors Edgeu 2 či Generals 2... oh well, maybe next time...


Boris "Blade" Kirov
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012