18.05.2012 13:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 19. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 19. týždňa v hernom svete

Minulý týždeň bol naplnený pútavými novinkami. Čítali ste všetky?

Pondelok sme si dali so správami menšiu pauzu, avšak utorok to plne vynahradil. V prvom rade sme dali do pozornosti mimoriadne náročný mód tretieho Diabla s názvom Inferno, pričom autori hry poukázali na jeho vývoj, Gearbox Software následne zverejnil novú sériu obrázkov z FPS akcie Aliens: Colonial Marines, nový simulátor SimCity sa dočkal svojho upresnenia obdobia vydania, čo nám prezradila samotná spoločnosť Electronic Arts, opäť sme spoznali nového víťaza predajnosti hier vo Veľkej Británii – najpredávanejším titulom sa tentoraz stal Sniper Elite V2, informovali sme aj o MMORPG hre Star Wars: The Old Republic, ktorá zverejnila svoj počet predplatiteľov, v tento deň sa ešte stihli pod názvami Crystal White a Hatsune Miku oficiálne oznámiť nové verzie handheldu PlayStation Vita, no a utorok napokon zakončilo vyčerpávajúce video z hernej RPG záležitosti Game of Thrones, zobrazujúce prvých 30 minút hry. Okrem videa ste mohli vidieť aj päť nových obrázkov, ktoré sa nachádzajú v novinke.

Streda začala predajom druhého Portalu, ktorý sa jednoznačne nemá za čo hanbiť, spoločne sme zhliadli zoznam desiatich najpredávanejších hier na PSN za mesiac apríl, kde jednoznačne kraľuje titul I Am Alive, nová Assassin's Creed 3 ukážka teasovala prvý masívny gameplay, upozornili sme na vydanie animovaného filmu s názvom Diablo III: Wrath, ktorý nám mal pripomenúť blížiacu sa bombu menom Diablo III, potom nasledoval demo gameplay z nového Spec Opsu, ukázalo sa i nové developer diary video k PS3-only a PS-Move-only záležitosti Sorcery a pre platformu PC sa potvrdil Alan Wake's American Nightmare.

Ďalší deň v poradí potom so sebou priniesol dokumentárne ladený trailer na konzolový Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier, legendárny Wolfenstein 3D v tento deň oslávil 20 rokov od svojho uvedenia na trh. Túto významnú udalosť si môžete pripomenúť aj hrou samotnou (odkaz na ňu nájdete v novinke), prípadne skvelým developer diary videom. Následne sa objavilo v poradí už tretie developer diary video k open-world RPG Dragon´s Dogma, ktoré si tentokrát berie na paškál ako voiceacting prítomný v hre, tak aj nesporne originálny online komponent v podobe požičiavania si companionov.

Fantasy akčná záležitosť Soul Sacrifice k nám dorazila s prvými detailmi, populárna hra Angry Birds bola stiahnutá viac ako miliardu krát, ako informoval vývojár Rovio, očakávaný druhý Darksiders ukázal nové making of video, zaoberajúce sa predovšetkým dejovou stránkou hry. Na záver sa ešte stihli predstaviť GENIUS reproduktory.

Piatok ponúkol päť herných noviniek. Najprv sa oficiálnou cestou ohlásil Hitman: Sniper Challenge, pridali sme aj zaujímavý launch trailer k blížiacej sa akčnej RPG hre Dragon´s Dogma, svetlo sveta uzrel plnohodnotný gameplay nového Assassin´s Creed, open-world akcia Sleeping Dogs nám priblížila svoj súbojový systém a mohli ste si pozrieť aj parádnu launch ukážku k tretiemu Maxovi Payneovi.

Prvý víkendový deň dostal Ghost Recon: Alpha trailer, Beyond Good and Evil 2 sa pripomenul ďalšími tech-videami, objavilo sa nové developer diary video k hernej podobizni skvelého fantasy Game of Thrones, nedeľa ukázala ďalšie zo série developer diary videí k PS Move záležitosti Sorcerypriblížilo sa aj druhé "Content Collection" DLC pre Call of Duty: Modern Warfare 3.

Devätnásty týždeň ste si mohli prečítať celkovo dva články. Ten prvý, tematický, niesol názov „Spôsob akým zabiť značku...“ a čitateľom sme poskytli aj recenziu na očakávaný titul Sniper Elite V2.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012