23.03.2011 21:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 11. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 11. týždňa v hernom svete

Čo ponúkol jedenásty týždeň? V prvom rade nás poznačil 3. ročník Game Expo festivalu a hernej výstavy, na strane druhej ste si mohli prečítať značné množstvo noviniek, nejaké tie články, uvidieť obrázky a samozrejme aj herné videá.

Hneď pondelok začal zostra, čo dokazuje nasledovných osem správ. Pozreli sme sa na dvojdielnu retrospektívu firmy id Software, ukázali sme si, aké dopady mala japonská katastrofa na herný biznis, nasledovali zaujímavé zábery z Portalu 2, pozrieť ste si mohli aj Total War: Shogun 2 multiplayer trailer, ako spoluorganizátorov Game Expo 2011 nás nesmierne potešila správa o tom, že si nás všímajú aj na úspešnom projekte VG247, potom nasledovali detaily z Call of Juarez: The Cartel, uverejnili sme video s novými zábermi hry Deus Ex: Human Revolution, a pondelok sme zakončili rozruchom, ktorý spôsobila zaujímavá a ako môžete vidieť aj pomerne účinná reklama na Homefront.

Druhý deň v týždni začal ohlásením hry Transformers Online, pozreli sme sa na nového Guitar Hero konkurenta, Castlevania: Lords of Shadow sa dočkala dátumu pre DLC, priaznivcov L. A. Noire sme istotne potešili dlhou kampaňou, Flashpoint: Red River odhalila novú ukážku, nasledovalo nemilé prekvapenie, týkajúce sa InFamous 2, predstavili sme si multiplayerové classy Brinku, oznámili sme odloženie Motorstorm Apocalypse, ktoré sa dotkne aj Európy, a nevyhli sme sa ani zaujímavému traileru z Batman: Arkham City.

Streda bola o niečo chudobnejšia na novinky, pretože priniesla päticu herných správ. Priniesli sme nový obrázok z filmu Silent Hill: Revelation 3D, možno ste zhliadli nový Prototype 2 trailer, nasledoval debutový trailer z hry Rocksmith, oficiálne sa nám ohlásila Prey 2, a napokon sme sa pozreli na nového herného, predajného kráľa vo Veľkej Británii.

O jednu novinku navyše dodal štvrtok, ktorý najskôr priniesol niekoľko Prototype 2 noviniek, neskôr sme pridali trojicu Dead Island obrázkov, ktoré vyzerajú zaujímavo, Fez sa nám predviedla v päťminútovom videu, ukázali sme si aj nové zábery z detektívky L.A. Noire, prezentujúce vášho parťáka a kamaráta, nasledovala Heavy Rain paródia, a predposledný deň v týždni skončil videom z Crysis 2.

Piatok začal tam, kde štvrtok skončil, teda Crysisom, Portal 2 sa dočkala komerčného TV spotu, hru Gun Loco postihlo pozastavenie vývoja, ohlásili sme zberateľskú Mortal Kombat edíciu, oficiálne sme potvrdili Mass Effect 2: Arrival, nášmu oku neuniklo ani predstavenie jedného z Mortal Kombat bojovníkov, a Gears of War 3 sa stala najočakávanejšou hrou v US a UK.

Vhupli sme do prvého víkendového dňa, ktorý nás obohatil o štvoricu noviniek. Prvá predstavila smotánku v titule L.A. Noire, druhá ukázala fascinujúcu jazdu v SHIFT 2: Unleashed, tretia naznačila multiplayer v Silent Hill, a posledná, štvrtá sobotňajšia novinka ponúkla prvý záber z nového Hitmana.

Nedeľa okrem dvoch hardvérových správ priniesla trojicu klasických, herných. Prvá ponúkla osemminútový Deus Ex: Human Revolution gameplay trailer, druhá zaostrila na MP v Duke Nukem Forever, a s poslednou novinkou minulého týždňa sme si rozobrali oficiálne informácie z hry Prey 2.

Pripomenutie noviniek máme úspešne za sebou, takže teraz nastal čas na prezretie článkov, ktoré sme pre vás, čitateľov napísali. V pondelok sme rozobrali finálny program hernej sekcie na Game Expo 2011, nasledovala recenzia hry Infinity Blade, ktorá si od nás vyslúžila vysoké hodnotenie, a posledným článkom bola taktiež recenzia, tentoraz hry Total War: Shogun 2, ktorá rozhodne nesklamala.

Naše galériové sekcie tiež poznačil nový obsah. Do obrázkovej galérie sme pridali nasledujúce: Infinity Blade, Dead Island, L.A. Noire - Stefan Bekowsky, L. A. Noire - high society, video galéria bola doplnená o tento obsah: Jurassic Park: The Game - Pre-Order trailer, Infinity Blade – trailer, Operation Flashpoint: Red River - Sgt. Kirby Bio Trailer, Battlefield 3 - Efektívna streľba, a Crysis 2 - ukážka PC verzie – Gatekeepers.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012