29.10.2010 12:00, Roman "JC" Kadlec, Komentárov: 0
Start the Party! & Kung Fu Rider

Start the Party! & Kung Fu Rider

Pohybové ovládanie PlayStation Move sa na trhu objavilo pred mesiacom. Okrem samotného zariadenia sme si zrecenzovali aj titul Sport Champions a v dnešnej, trochu kritickejšej recenzii sa pozrieme na dvojicu hier Start the Party! a Kung Fu Rider.

Hlavný dôvod, prečo píšeme o týchto dvoch hrách v jednom článku je ten, že jednoducho neponúkajú dostatok obsahu alebo rôznorodosti na samostatnú recenziu. V podstate by sa dalo povedať, že obe hry by sa kľudne mohli distribuovať ako sťahovateľné tituly a vôbec by to nemohli brať ako urážku. Celkový koncept hier je jednoduchý a stereotypný, hoci v prípade Start the Party! za určitých podmienok aj čiastočne zábavný.

Start the Party! je duchovným nástupcom všemožných EyeToy hier. Kamerka ostala, do ruky pribudol Move ovládač a celkový zážitok je zrovnateľný. Samozrejme, všetko je teraz lepšie, presnejšie a dokonalejšie, ale z hľadiska herného konceptu je to rovnaký mix šialených minihier ako vždy. Umyť krokodílovi zuby? Zachraňovať vtáčiky? To je iba začiatok, s ovládačom budete strihať panáka, zvoniť zvoncom, pukať balóny a to som všetky atrakcie zďaleka nespomenul. Je jasné, komu je Start the Party! určená. Predovšetkým deťom a každému, kto potrebuje na chvíľu vypnúť a „vyblbnúť sa“. Nehovoriac o tom, že ide o zaujímavý spôsob cvičenia a po hodinovom mávaní s Move ovládačom začne pomaly aj ruka bolieť.

Podobne ako v prípade Sports Champions, aj Start the Party! vyžaduje kalibráciu pred každým hraním. Reakcie sú rýchle a presné, žiadné oneskorenie sme nezaznamenali. K dispozícii je klasický Party Mode, ale hrať môže aj jeden hráč, či už v rámci trénovania jednotlivých minihier, alebo v snahe urobiť nový rekord v Survival móde. V podstate ale ide stále o to isté a po rýchlom čase sa stratí aj tá štipka motivácie, ktorá bola pri prvom spustení hry. Ako materiál na rôzne rodinné oslavy je Start the Party! Celkom užitočný, ale klasickému hráčovi na bežné hranie nemá čo ponúknuť. Priemer je však niekde medzi a preto aj výsledná známka za 5, ktorá sa posúva smerom hore alebo dole na základe cieľovej skupiny (prípadne alkoholu v krvi :).

Hodnotenie: 5/10


Kung Fu Rider pôsobil ako prvá „poriadna“ hra, ktorá podporuje Move ovládanie. Žiaden súbor rôznych minihier ako Sports Champions alebo Start the Party, ale jediný celistvý titul. Hneď po prvom spustení je však jasné, že až také veselé to nebude. Kung Fu Rider má nie príliš zaujímavý koncept, ktorý ďalej degraduje nedokonalé ovládanie. Ako sme chválili integráciu Move v predchádzajúcich hrách za rýchlosť, presnosť a skvelú odozvu, tak pri KFR musíme strhávať body. Presnosť tu stále je, ale oneskorenie ovládania má za následok značný chaos na hernej obrazovke. Samozrejme, môže to byť aj našou nešikovnosťou, ale aj v tom prípade ide o zlý dizajn hry. Move ovládanie má byť na prvý dotyk jasné a bezproblémové – nie aby s ním hráč musel polhodinu bojovať a aj tak sa nikam nepohnúť. V tomto smere teda slušne povedané „epic fail“.

Z hľadiska samotnej hernej náplne (ignorujme ovládanie) to nie je o nič veselšie. V podstate musíte jazdiť na vozíku po tunelovo navrhnutej trati (teda, idete stále dopredu) a vyhýbať sa mafiánom, zbierať body, prípadne niekedy vyskočiť, alebo sa zohnúť. A tak dookola, rad za radom. Jednotlivé tunely sa po čase zťažujú a pred hráča predkladajú stále väčšiu výzvu, tou najťažšou však neustále ostáva zvládnutie ovládania. Jednoducho povedané, malý titul, ktorý pokojne mohol vyjsť na PSN sa dostal do krabice iba kvôli podpore Move ovládača a aj tá podpora vyzerá ako samoúčelná, nakoľko hrateľnosť nijak neobohacuje. Jediný aspekt, ktorý možno ako tak pochváliť, je grafika.

Hodnotenie: 4/10

Vo výsledku teda možno hovoriť o sklamaní. Rýpalovia majú radosť a my ostatní sa posúvame ďalej – akurát nám dorazila ďalšia várka hier, ktorá obsahuje EyePet Move Edition, TV Superstars a Time Crisis: Razing Storm


Roman "JC" Kadlec
viac článkov autora

Výrobca: SCEE
Distribútor: SCEE
Testovaná platforma: PS3
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický jazyk
Žáner: Ostatné
Vychádza na platformy: PS3
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:

- Zábava pre deti a na párty (Start the Party!)

- Šialené disciplíny (Start the Party!)

- Snaha o využitie Move ovládača (Kung Fu Rider)

Mínusy:

- nič na bežné hranie (Start the Party!)

- Nuda (Kung Fu Rider)

- zlá implementácia Move (Kung Fu Rider)

- cena (Start the Party!, Kung Fu Rider)

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012