05.11.2001 00:17, ZOLLINO, Komentárov: 0
Mech Commander 2

Mech Commander 2

Bezo sporu je MechCommander už menší pojem, rovnako ako Mechwarrior. Netreba ani pochybova?, že Microsoft drží túto licenciu pevne v rukách a snaží sa ju využíva? na plno. Každého pol roka sa na nás totiž rúti nejaký ten nový titul z prostredia mechov. To by všetko bolo super, keby tu nebolo nejaké to ALE.

Bezo sporu je MechCommander už menší pojem, rovnako ako Mechwarrior. Netreba ani pochybova?, že Microsoft drží túto licenciu pevne v rukách a snaží sa ju využíva? na plno. Každého pol roka sa na nás totiž rúti nejaký ten nový titul z prostredia mechov. To by všetko bolo super, keby tu nebolo nejaké to ALE.

Rozhodne nehovorím, že séria Mechwarrior alebo Mechcommander je zlá. To nieje mojou úlohou. Nielen ja zaèínam však nadobúda? ten pocit, že už tu ide o menšiu pásovú výrobu, kedy sa každého pol roka nabalia nové typy robotov, ktoré sú každému nesympatické (gu¾a na nohách), nikomu niè nehovoria, pridajú sa nové zvuky, amatérske Biky (videá) snažiace sa navodi? kvalitu video spracovania z Westwoodu, uvidíme nové efekty a ... a to je všetko. Niè nové.

Poïme konkrétne k MechCommanderu2. Prvé, èo vám udrie do oèí je rozhodne grafické spracovanie. Ja nechcem hovori?, že P3 850, 256MB Ram a GeForce2 je nadpriemerný stroj, ale aspoò v 1024x768 by to mohlo ís? plynule bez toho, aby som si musel nahovára?: “Ono to je plynulé, urèite je, keï natoèím kameru takto... a budem ma? v zábere len tieto tri mechy, tak je to urèite plynulé.”. Úprimne povedané, grafické spracovanie stojí za starú belu, mozgový a èasový potenciál, ktorý mal tím k dispozícii sa vôbec neodráža v tomto titule. Grafika je ve¾mi pekná len na prvý poh¾ad, keï sa prehrabujete v plastickej krajine.

Keï dojde k samotnému boju, hra sa pekne spomalí, za èo si však môžete vychutna? “oslnivé” grafické efekty, ako je napríklad odstrel budovy. Tento efekt tvoria prosím pekne dva frejmy, jeden je budova stojaca v normálnom stave a druhý je už budova po poloèase rozkladu aj s nejaký tým kvázi ohòom. To snad odborníci z Microsoftu v dobe GeForce3 a X-BOXu nemyslia vážne. Ak si niekto myslí, že prenos hry do 3D dodá hráèom dôvod na kúpu hry, tak sa asi maximálne mýlia.

Nemusíme ís? ïaleko, keï poviem, že ïalším nepríjemným prekvapením pre mòa bola úroveò hrate¾nosti. Hra sa nehrá zle, no prvé misie sú kritické. A už v druhej, èi tretej misii sa objavuje známe klišé, ako je napríklad: všetkých zniète/utopte/zmrzaète, alebo zniète/zrušte/vymažte konvoj a podobne. Takéto misie už sú výslovne nehrate¾né, pretože už totálne lezú krkom. A ako sa má hra? nejaká hra, ktorá nielen že nevypadá nijak lákavo, no ani sa nehrá tak, akoby sa mala? Ak odborníci z Microsoftu vyrábali novú hru len kôli tomu, že už aj ku nim došla ta novina, že hry sa už robia v 3D, tak si to naozaj mohli odpusti?.

S rados?ou sa vrátim k starému MechCommanderovi, ktorý bol síce len izo3D, ale aspoò išiel plynule aj na starších mašinách a misie boli kvalitne ?ažké, takže bolo nutné rozmýšla?. Obtiažnos? druhej èasti mi pripadá, ako keby som nonstop hral tutorial. Tak teraz rozmýš¾am, èi hranie tejto hry nieje možné považova? za urážku. Náplne misií sú teda dos? stupidné, s èím súvisí aj podobne ladený príbeh. Tiež som sa nevedel zbavi? postavu, že „herci“ vo videách už figurovali v nejakej tej mexickej telenovele. Naozaj smutné vyvrcholenie èakania na potencionálny hit roka. U mòa však hra získava verdikt *hit roka. Naozaj si nepomôžem.

Mech Commander 2

Výrobca: Microsoft
Distribútor : Microsoft
Odporúèaná konfigurácia: PII 300, 32 MB RAM
3D karta: ano
Multiplayer: ano
Typ: Stratégia
Hodnotenie: 60%

Zdroj: gamesweb

ZOLLINO
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012