29.12.2009 12:00, Rastislav "OMG" Ducár, Komentárov: 0
Need for Speed NITRO

Need for Speed NITRO


Fanúšikovia Need for Speed a Nintenda, tešte sa! Už vyše mesiaca je na našom trhu nové NFS: Nitro a je špeciálne určené pre Nintendo Wii a DS. Asi pred dvoma týždňami ste mali možnosť čítať recenziu na DSkovú verziu od JC-ho, a ja vám teraz ponúkam možnosť prečítať si recenziu na Wii.

 

Tak isto ako JC nemal možnosť hrať Wii verziu hry a nemohol porovnať tieto dve verzie, tak ani ja som nemal možnosť hrať DSkovú verziu. Ale po prečítaný jeho recenzie musím povedať, že obe dve verzie sú vydarené. Tak sa teda poďme pozrieť na tento diel zo série Need for Speed.

Ihneď po vložený hry do mechaniky sa vám na vašom TV prijímači objaví jednoduché, ale prepracované menu v štýle ulice. Síce na výber máte len dve možnosti hrania, no to sa dalo čakať. Tým prvým je „rýchli závod“ ktorý síce obsahuje všetky trate, ale všetkých 30 áut tam nenájdete! No a druhou možnosťou je kariéra, ktorá je rozdelená do troch úrovní hrania. Hráči ktorí už majú čosi najazdené by čakali možnosť hrať ihneď na najťažšej úrovni, ale bohužiaľ sa to nedá. Treba začať od začiatku na bronzovej úrovni. Po nazbieraný dostatočného množstva hviezdičiek sa vám však otvorí strieborná úroveň a neskôr aj tá zlatá.

Ako som už spomínal, tak na otvorenie ďalších úrovní musíte nazbierať hviezdičky. Tie zbierate v pretekoch za umiestnenie alebo za splnenie úloh (best lap, style body). Hviezdičky odomykajú aj nové autá a ďalšie preteky. Preteky sú rozdelené do piatych svetových metropol, ktoré sa od seba líšia prostredím a obtiažnosťou (tým myslím najme, že v prvom meste vám bude stačiť taký VW Westfalia, ale neskôr s týmto autom moc nepojazdíte). Vo vašej garáži sa však môžu objaviť aj také autá ako Nissan GT-R (R35), Porsche 911 GT3 RS, Porsche Cayman S, Lamborghini Reventon, Lamborghini Gallardo, Ford Shelby GT500, Hummer H2, Dodge Challenger R/T, Chevrolet Corvette ZR 1, Audi R8, Nissan Skyline, Nissan 370Z, Mitsubishi Lancer Evo IX, Renault 4L a kopa ďalších. Tak ako v reálnom živote, tak aj tu sú na obstaranie vozidla treba peniaze. Tie samozrejme získavate za umiestnenia v závodoch (prvé tri pozície sú platené). Ak by ste však čakali, že si budete nejak špeciálne upravovať svoje auto, tak vás sklamem, pretože hra podporuje nanajvýš úpravu laku a samolepiek na vozidle, čiže žiadna výhra.


Samotné závody by som nazval ako klasikou NFS. Okruhy, drifty, dragy, tzv. eliminator (každých 30 sec. vypadáva posledný jazdec) a time trial. Síce nič nové, ale čo iné vlastne môže závodná hra priniesť? Zvládnutie samotných závodov nie je až taký problém, keďže inteligencia súperov je nízka. Ak budete chcieť vyhrať tak viac menej stačí často nebúrať, držať sa v závese a využívať nitro ktoré má každé vozidlo a dobíja sa aj počas závodu. Na to aby ste sa dostali na popredné pozície môžete využívať aj políciu. Policajtov na vašich súperov posielate po tom čo na ceste zoberiete odznak. Tento odznak vám taktiež pomôže aby ste strážcov zákona striasli. Okrem odznaku môžete na ceste objaviť aj francuzák (nie, nemyslím bozk :), ktorý vám opraví vaše vozidlo po náraze.

Pokiaľ čakáte grafiku ako u konkurencie (PS3, Xbox 360) v Shifte, tak Nitro bude pre vás sklamanie, ale ja ako človek často hrajúci na Wii som si už zvykol na to, že máme slabšiu grafiku. Grafika je už tradične niekde mierne nad PS2 hrami. No čo sa týka ovládania, tak to sa opäť zlepšilo. Oproti predchádzajúcemu dielu (NFS: Pro Street) je presnejšie a taktiež prináša viacero možností ovládania. Osobne sa mi najlepšie hralo s kombináciou Wiimote + Nunchuk, ale taktiež môžete použiť samotný wiimote, či Wii Wheel.

Need For Speed Nitro je podľa môjho názoru podarená závodná hra. Samotná hrateľnosť hry je na dobrej úrovni, grafika je v pohode, zvukové efekty taktiež. Hre však chýba o čosi viac tratí a trochu väčšia inteligencia súperov. Ale aj tak je Need for Speed Nitro podarená záležitosť, ktorá každého motoristu na určitý čas zabaví.
 


Rastislav "OMG" Ducár
viac článkov autora

Výrobca: EA Montreal
Distribútor: Electronic Arts
Testovaná platforma: WII
Multiplayer: áno
Lokalizácia: Anglický
Žáner: Závodné
Vychádza na platformy: WII
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012