18.09.2008 01:39, Last Jedi, Komentárov: 0
The Incredible Hulk

The Incredible Hulk

Zelená je veľmi obľúbená farba. Zelená sa spája s prírodou. Mávajú ňou ochranári. Niektorí ľudia radi nosia zelené tričká. Hudobníci využívajú zelenú v názve svojich albumov a skladieb. Zelená je farba zábudlivosti, pretože to predvčerajšie jedlo naozaj pôvodne zelené nebolo. My hráči si najčastejšie spájame zelenú s tým slizom, čo strieka z tých vesmírnych parchantov, keď dostanú peknú dávku olova. No a samozrejme mutagén a mutácia, tá je v našom svete tiež prevažne zelená a inak tomu nie je ani u Hulka.

Zelená je veľmi obľúbená farba. Zelená sa spája s prírodou. Mávajú ňou ochranári. Niektorí ľudia radi nosia zelené tričká. Hudobníci využívajú zelenú v názve svojich albumov a skladieb. Zelená je farba zábudlivosti, pretože to predvčerajšie jedlo naozaj pôvodne zelené nebolo. My hráči si najčastejšie spájame zelenú s tým slizom, čo strieka z tých vesmírnych parchantov, keď dostanú peknú dávku olova. No a samozrejme mutagén a mutácia, tá je v našom svete tiež prevažne zelená a inak tomu nie je ani u Hulka.
#pic1#

Ten síce nie je žiadnym propagátorom zelenej, ale už z princípu hlavnej postavy, sa vám o zelenej bude (môžno aj) snívať. Myslím, že nikoho neprekvapuje príchod The Incredible Hulk na herný trh, je tu predsa nový Hulkoidný film, že? No a práve počítačová hra ako doprovodný merchandise dokáže byť veľmi lukratívny. Vyvstáva otázka, pre koho je vlastne určený? Priznám sa, že na žiaden typický superhrdinský (aj keď Hulk nie je typická hrdinská nátura) film som nikdy v kine a predsa by som strčil ruku do ohňa za to, že minimálne v našich končinách navštevuje takéto filmy prevažne detské publikum a to mnohokrát v sprievode rodičov. A prečo to spomínam? Azda práve preto, že ma trochu zaskočil na krabici zobrazený pegi rating 12+. Predsalen, nemyslím si, že hráči staršieho veku by mali záujem o takýto produkt. Tí totiž sami vedia, že arkádovým akciam (čo Hulk bezpochyby je) sa v brandži pomerne darí a majú si z čoho vyberať, netreba preto siahať rovno po dodatkovému tovaru k filmu. Možno už z toho hľadiska, že z Hulka na prvý pohľad/zahranie kričí, že sa jedná o typický rýchlokvašok.

Aby sme sa ale vrátili k otázke vhodnosti, tak dnes musím dať pánom z Pegi za pravdu. Pre malých superhrdinov asi nie je práve príkladné ponúkať možnosť, uchopiť ľubovoľného civilistu či automobil a spraviť mu letecký deň, prípadne si pomocou pouličnej lampy s ním zahrať hokej (kto bude asi puk, že?). Na druhej strane, čosi ako explicitnosť násilia tu neexistuje. Či je to správne alebo nie nechám na samotného čitateľa či hráča. Ak by sa chcel niekto opýtať, aká je teda vlastne náplň hry, jednoznačne ide o likvidáciu.

#pic2#

Hulk je síce typický „vedec po nehode v laborke“, lenže hrať za útleho okuliarnika v bielom plášti a rozmýšľať nad využitím najnovších objavov v rámci periodickej tabuľky prvkov, nebude pre akčnú hru asi to pravé orechové. Preto sa počas hry snažíme len prebíjať návalom nepriateľov, občas obraňovať niekoho/niečo a pre zmenu niekam dôjsť a zničiť to tam. Samozrejme v prípade dobre navrhnutých misií a svižného prechodu by to dokázalo byť zábavné, v Hulkom prípade to ale nenastáva. Stereotyp sa dostaví už po prvej pol hodine. Hra garantuje zničiteľnosť prostredia, čo je síce pekné, ale to by hra nesmela graficky až priveľmi pripomínať 11 rokov starú akciu(a stále zábavnejšiu! než Hulk) menom Fighting Force.

#pic3#

Level design ako taký takmer neexistuje, väčšina hry sa odohráva v pseudonapodobenine New Yorku a hráč v postate len behá po nie veľmi veľkej ploche a bojuje s nepriateľmi. Táto pseudonapodoebina sa dokonca tvári NY, že obsahuje aj typické monumenty, známe pre túto metropolu. To by bolo možno fajn, keby všetky budovy nevypadali len ako chabo otexturované krabice a po uliciach nejazdili taxíky a 3 druhy áut v intervaloch ako roku 1900 (nápoveda pre pomalších, ulice sú fakticky takmer prázdne). Chodci nie sú na tom o nič lepšie ani čo sa týka spracovania, chovania, alebo výzoru (tiež približne tri typy). A takmer som zabudol, ale prekvapilo ma, aký rešpekt dokáže Hulk budiť v okolitých autách, tie totiž (zo strachu?) už tesne pred Hulkom vybuchujú sami od seba, prípadne vybuchnú po tom ako sa o neho oškrú.

#pic4#

Rozpačito pôsobí aj odmeňovanie hráča za mieru deštrukcie a rôzne likvidácie bonusmi v podobe od nezaujímavých artworkoch až po špeciálne schopnosti a silnejšie útoky. Azda najvtipnejšie pôsobia práve špeciálne útoky, ktoré takmer netreba používať a najviac sa osvedčilo nepriateľov jednoducho uchopiť a zahodiť. Boje sa totiž častokrát odohrávajú na budovách či priestranstvách s blízkou vodou. Je preto rozhodne lepšie chytiť nepriateľa a ľahko ho zahodiť miesto toho, aby sa s ním človek pol minúty mlátil.

#pic5#

Niekto sa pýta a čo ďalej? Čo je ešte v tej hre? A ja odpovedám. Nič. Občas sa objaví čosi ako bossfight, ten ale spočíva len v uhýbaní a mlátení. Ani boj, s na oficiálnych obrázkoch impozantne vyzerajúcim, megarobotom nemal potrebnú šťavu. Ak teda nespávate s plyšovým Hulkom v pyžame s Hulko, v posteli s Hulkovskými obliečkami v izbe s tapetami na tému Hulk, nemá cenu nad hrou The Incredible Hulk ani rozmýšlať, jedná sa totiž o skutočne vzorovú záležitosť, ako by hra podľa filmu nemala vyzerať a to som takmer zabudol, na celkovú konzolovosť hry a s tým súvisiacu „hravosť“ kamery a ovládania. Still Interested?

#aut#
#tab#

Zdroj: gamesweb

Last Jedi
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012