23.06.2008 01:37, Komentárov: 0

SingStar Vol. 2

"Celebrate good times, come on! Let's all celebrate and have a good time..." Oslavovať, či neoslavovať - toť otázka. SingStar pokračuje vo svojom nikdy nekončiacom trende, a to vychádzať so stále novým playlistom. Inak tomu nie je ani v prípade verzie určenej pre konzolu PlayStation 3, ktorej prvý "diel" zožal úspech vďaka viacerým novinkám. Autori si preto nemohli odpustiť nadviazanie naň, a tak sa na svetlo sveta dostal titul s prozaickým názvom SingStar Vol. 2.

#pic1#

Povedať niečo nové o SingStari = nesplniteľná úloha? Možno aj áno, keďže človek sa môže snažiť milión spôsobmi, beztak nájde len pár drobností a je zaklincovaný do zeme riadnou dávkou monotónnosti. Napriek tomuto je zaujímave, že miera zábavy ešte ani raz nepoklesla, iba v prípade príliš vyberavej spoločnosti. Avšak, aj toto bolo vyriešené mini obchodom implementovaným do samotnej hry a neustále aktualizovaným zoznamom piesní, ktoré si je možné stiahnuť za pár korún. Tak kde je problém?

"All the leaves are brown
And the sky is gray.
I've been for a walk
On a winter's day..."

Kým sa dostaneme k samotným piesňam, bolo by dobré si povedať, aká novota bola pridaná tentokrát. Touto neopakovateľnou/úžasnou/inovatívnou/XY novinkou (preškrtnite nehodiace sa, ani jedna z odpovedí nemusí byť správna) je mód Harmony Duet, ktorý ponúka možnosť spievať dva navzájom odlišné party a týmto spôsobom sa dopåňať ako pri reálnom duete.

#pic2#

Na rad hlavný pilier celého titulu - playlist, čiže zoznam piesní vám ponúknutých. Hodnotiť sa dá z viacerých hladísk, a to z triviálneho (bežný poslucháč hudby rádového typu) a fajnšmekrovského (viem vymenovať subžánre subžánrov všetkých žánrov), prípadne "som popová naninka a Rihana je vrchol hudobnej scény 21. storočia", či "pravoverní metláci všetkých kontinentov spojte sa"... Dalo by sa pokračovať donekonečna, ale spomínané citácie predstavujú skôr absolútne protipóly radikálneho typu, než reálne predstavy hráčov SingStaru. Inak povedané - ide o zábavu, keďže lepšiu hru na párty si ťažko predstaviť.

"Give it to me baby,
Uh-huh uh-huh.
Give it to me baby,
Uh-huh uh-huh.
Give it to me baby
Uh-huh uh-huh.
And all the girlies say I'm pretty fly for a white guy."

Výber piesní by sa dal nazvať vratkou rovnováhou medzi skvelými skladbami a nevysvetliteľným triafaním bludov so zaviazanými očami. V porovnaní s naposledy vydaným Summer Hits je Vol. 2 značne pozadu. Piesne typu "Enimem - Without Me", "Tone Loc - Funky Cold Medina" alebo "Young MC - Bust a Move" sa niektorým síce pozdávať môžu, no v ohľade reálneho potenciálu byť spievanými (rapovanými) je ich hodnotiť temer nemožné. Z nevysvetliteľných dôvodov sa zase raz v playliste objavujú kapely, ktoré nechýbajú na skoro žiadnom vydaní (Kaiser Chiefs, Pulp, Radiohead, The Killers) s viac/menej použiteľnými piesňami - ale človeka to po tom čase už nudí vidieť tie isté mená...

Trailer:

Na druhú stranu sa tu nájdu aj kusy vysoko spievateľné, rytmické, melodické a schopné to celé z časti zachrániť - "Aerosmith - Dude Looks Like a Lady", "George Michael - Freedom '90", "Kool and the Gang - Celebration", "Nirvana - Lithium", "The Cure - Pictures of You", "The Mammas and Pappas - California Dreamin'" alebo "Tom Jones with Mousse T - Sexbomb", ale výber je v konečnom dôsledku i tak na vás... Napokon tu máme ešte niekoľko málo známych a takpovediac zbytočných piesní, cez ktoré len prejdete a nebudete im venovať najmenšiu pozornosť. Na záver ponúkame ešte kompletný zoznam skladieb.

Zoznam piesní:

  • Aerosmith - Dude Looks Like a Lady
  • Blur - Country House
  • Bobby Brown - My Perogative
  • Eminem - Without Me
  • George Michael - Freedom '90
  • Gorillaz - Dare
  • Gossip - Standing in the Way of Control
  • Hot Chocolate - You Sexy Thing
  • Kaiser Chiefs - Ruby
  • Kool and the Gang - Celebration
  • The Lovin' Spoonful - Summer in the City
  • Maximo Park - Our Velocity
  • Morrisey - Suedehead
  • Nirvanna - Lithium
  • Panic! At The Disco - But It's Better If You Do
  • Paul McCartney & the Frog Chorus - We All Stand Together
  • Pulp - Common People
  • Radiohead - Street Spirit (Fade Out)
  • Shakespears Sister - Stay
  • Spandau Ballet - TRUE
  • The Cure - Pictures of You
  • The Killers - When You Were Young
  • The Libertines - Can't Stand Me Now
  • The Mamas and The Papas - California Dreamin'
  • The Offspring - Pretty Fly (For A White Guy)
  • The Police - Don't Stand So Close To Me
  • The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 Miles)
  • Tom Jones with Mousse T - Sexbomb
  • Tone Loc - Funky Cold Medina
  • Young MC - Bust A Move

#pic3#

"I'm so happy. Cause today I found my friends.
They're in my head. I'm so ugly. But that's ok.
'Cause so are you. We've broke our mirrors.
Sunday morning. Is everyday for all I care..."

Suma sumárum nám to vychádza, že ponúkaný výber obsahuje notoricky známe klasiky, niekoľkominútové odrhovačky, pár dobrých zásahov do čierneho a pár piesní potrebujúcich zameniť za niečo úplne iného. Lepším riešením by bolo možno vydávať rozšírenia pre PS3-kový SingStar ako stiahnuteľné balíky piesní cez in-game shop, čím by sa znížila aj cena a pravdepodobne sa zvýšil dopyt. Každopádne, ktovie...

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PS3
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012