28.03.2008 01:33, Komentárov: 0
Sherlock Holmes vs. Arsene Lupin

Sherlock Holmes vs. Arsene Lupin

Watson, hovorí vám niečo meno Arsène Lupin? Svetoznámy francúzsky lupič, teda pardon - „umelec“, ktorý ma týmto listom v mojej ruke vyzýva na zvláštny druh súboja. Nájdite kočiar a môj kabát, prosím, ideme do galérie - no dúfajme, že nie neskoro...

Watson, hovorí vám niečo meno Arsène Lupin? Svetoznámy francúzsky lupič, teda pardon - „umelec“, ktorý ma týmto listom v mojej ruke vyzýva na zvláštny druh súboja. Nájdite kočiar a môj kabát, prosím, ideme do galérie - no dúfajme, že nie neskoro...

#pic1#

Ďalšie dobrodružstvo detektíva Sherlocka Holmesa je na svete a po prípade striebornej náušnice a pátraní po tajomstvách temného kultu na scénu prichádza spomínaný „umelec“, ktorého zámerom je diskreditovať Anglicko a jeho obyvateľov a napokon aj poraziť v súboji intelektu a umu najznámejšie londýnske očko.

Pripravte sa na až príliš lineárny príbeh, čo pôsobí skôr ako nevýhoda, keďže voľnosť pohybu bola úplne znegovaná a ostáva vám len postupovať od jedného bodu k druhému, ako sa postupne odvíja dej. Vo svojej podstate je námet veľmi dobrý a po pár úpravách by mohol okrem istého „šmrncu“ dodať aj trochu viac dvojzmyselnosti a symboliky do jednotlivých hádaniek a hlavolamov. Dokumenty, ktoré sa vám po kľukatej ceste anglickými uličkami, britským múzeom, Buckinghamským palácom a povestným Towerom dostanú do rúk, obsahujú mnoho zaujímavých informácií a dokonca aj historických reálií.

#pic2#

V súvislosti s dokumentmi by som rád spomenul slovenský preklad hry, resp. titulky a kompletnú transkripciu spomínaných listín, kníh... Bol som milo prekvapený kvalitou tohto prekladu, ku ktorému som bol spočiatku značne skeptický a tento pocit mi upravilo lepšie prečítanie jednotlivých Lupinových hádaniek (v rýmoch) - absolútne nenarúšajú herný zážitok, ale pôsobia naozaj profesionálne ako z pera francúzskeho lupiča.

Keď sme pri celkovej atmosfére, v prípade tohto titulu sa vyskytuje jeden markantný problém, ktorý sa spočiatku zdá banálnym, avšak vo veľkej miere uberá hre na reálnosti. Konkrétne sa jedná o postupne nadobudnutý pocit, že „súboj“ s Arsènom Lupinom je len banálnou detskou hrou (hovoríme v rámci herného sveta) a nie snahou zabrániť množstvu lúpeží symbolov Anglicka. Je na samotných hráčoch, či túto záležitosť budú alebo nebudú brať v úvahu, každopádne hard-core fanatikom určite radosť nespraví - záleží na uhle pohľadu a preferovanej voľbe z dvojice zábava a relax/reálnosť a detaily.

#pic3#

Z grafického hľadiska toho nemá čo nového Sherlock Holmes vs. Arsène Lupin ponúknuť, keďže spracovanie je takmer identické s The Awakened, len s niekoľkými drobnými zmenami a uhladením kozmetických chybičiek. Snáď v ďalšom prípade tohto detektíva sa konečne dočkáme aj väčšej zmeny, i keď je to asi len zbožné prianie než triezvy pohľad na vec. To isté by sa dalo povedať na hudobné pozadie, ktoré bolo akurát obmenené za vhodnejšie melódie pre tento typ „pátrania“, narozdiel od temnejšieho predošlého dielu menovaného vyššie.

#pic4#

Inak povedané - ak máte radi dobrodružstvá Sherlocka, cez deň vypåňate jedno sudoku za druhým a v noci si predstavujete, aké by to bolo vyriešiť nejaký naozaj veľký prípad, potom je súboj s Arèsnom Lupinom to pravé pre vás! Slušné nepriame pokračovanie v sérii, ktorá má určite budúcnosť v prípade istých inovácií a drobných úprav...

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012