20.03.2008 01:33, Komentárov: 0
Everybodys Golf: World Tour

Everybodys Golf: World Tour

Snáď neexistuje hráč športových hier, ktorý by aspoň raz nepočul o PGA World Tour pýšiaci sa menom Tigra Woodsa. Tentokrát ale prichádza golf v japonskom prevedení, ktorý sa namiesto známej tváre hrdí inými kladmi aj vo forme zábavnej hrateľnosti...

Snáď neexistuje hráč športových hier, ktorý by aspoň raz nepočul o PGA World Tour pýšiaci sa menom Tigra Woodsa. Tentokrát ale prichádza golf v japonskom prevedení, ktorý sa namiesto známej tváre hrdí inými kladmi aj vo forme zábavnej hrateľnosti...

#pic1#

Ako ste už z úvodu určite správne pochopili - Everybody' Golf: World Tour nie je len obyčajným golfom, k čomu sa už len pripája fakt, že ho má na svedomí japonské vývojárske štúdio. Toto je vidieť na každom kúštičku hry, čo ale na druhú nemusí hneď byť nevýhodou - a v tomto prípade ani vonkoncom nie je! V okamžiku ako do svojich PS3 vložíte nosič s týmto nápisom, vrhne sa na vás záplava farieb, zvukov a neskutočnej hrateľnosti, ktorá vás udrží nemalú dobu pri obrazovkách.

Celý World Tour sa nesie v znamení hesla - "v jednoduchosti je krása", a tak zabudnite na mená známych golfistov, preslávené značky palíc a loptičiek, či svetoznáme trávniky. To, čo na vás čaká sú detsky vyzerajúce postavičky (na výber sú 2), s veľkými manga očami, rôznymi tanečkami a vysokým piskľavým hlasom, ktorý je proste nezameniteľný. Jediné, čo sa budete musieť naučiť ovládať je odhad a správny čas, kedy stlačiť príslušné tlačidlo.

#pic2#

Na výber sú 2 typy striel a je na vašom úsudku, či si to sťažíte alebo nemáte chuť triafať sa do mini-krúžkov v správnej sekunde a zvolíte si druhý ľahší spôsob ovládania. Počas odpalu nastavujete smer, silu úderu a nakoniec to, ako sa vlastne trafíte, od čoho závisí aj dolet loptičky. Green predstavuje samostatnú kapitolu, v ktorej sa treba sústrediť a v prípade, že sa vám podarí "Birdie" (PAR -1) budete odmenení animáciou a v neskorších fázach aj bonusmi.

Keď sme pri tých bonusoch - za každý úspešný turnaj, v ktorom zvíťazíte sa vám otvorí ponuka 3 kariet, pričom každá skrýva iný predmet (lepšia palica, loptičky, výstroj, pomocník...) dopåňajúci a vylepšujúci vašu postavu. V každom kole je presne stanovený počet turnajov, následne váš hlavný "sok", ktorého je potrebné prekonať vďaka získaným zručnostiam a nakoniec postup do ďalšieho kola. Na 6 ihriskách sa budete môcť do sýtosti a ešte viac vyhrať so smerom vetra, najrôznejšími štýlmi a pre hard-core fanatikov aj s výberom toho správneho vybavenia a pomocníka, keďže každý podporuje iný element vašej hry.

#pic3#

Grafické hľadisko bolo už načrtnuté vyššie, takže pre zopakovanie - veľké manga oči, pestrofarebná grafika, pekne modelované prostredie a najmä detailne spracované modely postáv, ktoré vydávajú všemožné zvuky od výmyslu sveta. Človek by ani nepovedal, že pišťať sa dá toľkými spôsobmi a aké tanečky je možné predvádzať pred odpalom.

Náročnosť celého Everybody's Golf: World Tour je značne ťažké hodnotiť, keďže je priamo úmerná vašim schopnostiam, štýlu hry a niekedy závisí aj od AI protivníkov, ktorí sa správajú raz tak-raz onak. Na druhú stranu to stále nebráni plnohodnotnému zážitku a pre tých, ktorí hľadajú ťažké zápolenie s prísnymi pravidlami tu je v úvode spomínaný PGA TOUR s hromadou možností, avšak s diametrálne úplne odlišnou hrateľnosťou.

#pic4#

World Tour určite splnil to, čo sľúbil, a tak sa môžete tešiť na všetko vyššie spomenuté - skvelú hrateľnosť, príjemne vyzerajúcu grafiku a najmä dlhú zábavu. Určite sa jedná o golf, ktorí si obľúbia mladší i starší hráči, takže ak hľadáte niečo na odreagovanie s kľudom siahnite po tomto titule.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PS3
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012