18.12.2007 01:29, Komentárov: 0
Company of Heroes: Opposing Fronts

Company of Heroes: Opposing Fronts

Vojna je v plnom prúde, ľudia zomierajú po tisíckach a vojvodcovia posúvajú umelé figúrky vojsk po mape. Hrozba v podobe nemeckej tankovej divízie Panzer je každým dňom reálnejšia a spojenecké sily dúfajú v priaznivý obrat váh na ich stranu. Možnosti sú dve, ale ktorú privediete k víťazstvu vy...

Vojna je v plnom prúde, ľudia zomierajú po tisíckach a vojvodcovia posúvajú umelé figúrky vojsk po mape. Hrozba v podobe nemeckej tankovej divízie Panzer je každým dňom reálnejšia a spojenecké sily dúfajú v priaznivý obrat váh na ich stranu. Možnosti sú dve, ale ktorú privediete k víťazstvu vy...

#pic1#

Misky váh sa nebezpečné prevažujú, a teda ako bolo spomenuté je na vás, ktorú stranu si zvolíte. K dispozícií sú v tomto stand-alone datadisku na veľmi úspešnú RTS Company of Heroes dve samostatné kampane, plus Deň D (Invázia do Normandie). Druhú spomínanú je ale možné hrať len v tom prípade, ak vlastníte i pôvodnú hru a toto isté platí aj pre multi-player, ktorý je totožný s predošlým akurát obohatený o pár vylepšení a samozrejme obsah nového pokračovania.

Dve novo sprístupnené kampane : operácia Market Garden (Nemci) a oslobodenie Caen (Briti). Obe kampane sú diametrálne odlišné, ako v ohľade samozrejmom (príbeh), tak aj spôsobom výroby jednotiek, stavby základe a taktických záležitostí.

Prvá kampaň predstavuje príbeh nemeckej obrnenej divízií Panzer, ktorá čelí spomínanej operácií Market Garden, plánu spojencov, ktorý mal byť smrteľným úderom pre nepriateľa vďaka parašutistickým oddieľom a tým pádom vyhrať i vojnu. Hlavným cieľom bol notoricky známy Arnhemský most, ktorý sa stal i Achilovou pätou sebavedomej armády západných vojsk.

Druhá kampaň rozpráva o snahe Britov zmocniť sa mesta Caen, slúžiaceho ako jeden z dôležitých bodov po vylodení v Normandií. Už od začiatku budete čeliť silnému odporu nemeckých vojsk, ktorý bude len postupne ťažšie zdolať. Čaká vás zákopová vojna, snaha o čelný útok a prerazenie nepriateľských barikád, zakrádanie sa v najväčšom utajení a množstvo ďalšieho. Táto kampaň ponúka veľmi peknú záverečnú bodku, ktorá ukončuje "dej" Opposing Fronts a núti k istému úsmevu z dobre vykonanej práce na bojovom poli.

#pic2#

Variabilita misií je naozaj obrovská a ponúka časovo limitované úlohy, špeciálne ocenenia vo forme medailí a plnú náruč vedľajších úloh, ktoré uľahčia postup v ďalších nevyhnutných krokoch k víťazstvu. Nemci a Briti sa od seba nelíšia len kultúrou, jazykom, zázemím, ale samozrejme aj výzbrojov, jednotkami a špeciálnymi "schopnosťami" alebo lepšie povedané bonusmi za získané veliteľské body.

Aspekty, ktoré zostali zachované už z pôvodného Company of Heroes boli vynikajúco vylepšené a tak povediac istým spôsobom i dotiahnuté do "dokonalosti". Arzenál bol obohatený o nové typy tankov, pechoty atď., ale najväčším prídavkom boli asi velitelia, ktorých môžete pripojiť k hocijakej skupine a tým pádom je táto grupa obohatená o silnejšiu streľbu, lepšiu obranu a pod.. K tomu dodatočne ešte patrí forma získavania úrovní alebo veteránstva, ako je to nazvané v hre, po ktorej si vždy vylepšíte buď to vyššie spomínanú streľbu alebo obranu.

#pic3#

V neposlednom rade patrí ku Opposing Fronts i grafická stránka veci, ktorá je kvalitná ako i pri pôvodnom titule. Vo svojej podstate sa toho mnoho nezmenilo, ale niektoré scenérie predstavujú ozajstnú pastvu pre oči a kochať sa je teda na čom. Ako príklad spomeniem veľmi plynulé prechody medzi animáciami, in-game animáciami a samotnou hrou, ktoré pôsobia naozaj súvisle ako jeden film, či príbeh pred vašimi očami.

Detailnosti jednotiek, budov a ostatných záležitostí nie je čo vytknúť, keďže si bez problémov môžete maximalné na-zoomovať na herné pole a vidieť ako si jeden z vojakov pofajčieva cigaretu, či kráti voľnú chvíľu iným spôsobom. Pre doplnenie, hra podporuje i DX10.

So zvukovým podmazom sa autori zaoberali striedmo, povedzme že zlatý stred je vždy príjemný, a tak vás nebude čakať nič vyumelkované, ale na druhú stranu ani absolútny šok pre vaše uši. V ohľade ovládania sa temer nič nezmenilo a hráči posadnutí klávesovými skratkami a bleskovou hrou si opäť prídu na svoje.

#pic4#

Záverom je Company of Heroes: Opposing Fronts kvalitným titulom bez väčších chýb, ktorý dostál nasledovníctvu svojho pôvodcu. Kvalitná RTS s množstvo zábavných aspektov, výbornou hrateľnosťou a reálnou grafikou, ktorou je radosť sa kochať. A to už autori ohlásili ďalšie pokračovanie...

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012