28.11.2007 01:28, Komentárov: 0
Depths of Peril

Depths of Peril

Nezávislé vývojárske štúdia s malým rozpočtom a obmedzeným počtom ľudí to nikdy nemali jednoduché. Už niekoľko krát sme sa v recenziách pozreli na viac, či menej úspešné herné tituly, práve od takýchto štúdií. Teraz tu máme počin od Soldak Entertainment - akčné RPG Depths of Peril, ktoré sa snaží zaujať hráčov najmä svojou variabilitou, rýchlosťou a množstvom možností.

Nezávislé vývojárske štúdia s malým rozpočtom a obmedzeným počtom ľudí to nikdy nemali jednoduché. Už niekoľko krát sme sa v recenziách pozreli na viac, či menej úspešné herné tituly, práve od takýchto štúdií. Teraz tu máme počin od Soldak Entertainment - akčné RPG Depths of Peril, ktoré sa snaží zaujať hráčov najmä svojou variabilitou, rýchlosťou a množstvom možností.

#pic1#

O nejakom hlbšom príbehu sa nedá v prípade tohto titulu hovoriť, i keď oficiálna stránka (viz. TU) ponúka značne veľký background, ako pre postavy, príšery, tak aj svet samotný. V krátkosti sa dej točí okolo barbarského mesta Jorvik, v ktorom je viac "spolkov" súperiacich o úplnú nadvládu nad ním i okolitými teritóriami. Vy sa ocitáte v roli mocného bojovníka, mága, zlodeja alebo klerika, ktorého túžba po moci nepozná hraníc.

Bez predošlého umeleckého obalu, by sme si trochu opísali herný systém a nastavenia, ktoré môžete využiť vo svoj prospech/neprospech. Na úvod si vytvoríte postavu ako povedané v predošlom odstavci, pričom má váš charakter isté špecifiká a menej alebo viac jedinečné schopnosti, čo je typické pre RPG.

#pic2#

Pred samotným uvrhnutím do sveta mágie a bojov si ešte nastavíte počet protivníkov, ich úroveň a ďalšie záležitosti, ktoré vám uľahčia alebo sťažia cestu k víťazstvu. Cieľom hry je buď to poraziť a úplne vyhladiť "konkurenciu" alebo využívať diplomaciu, dary a úskoky na zachovanie priazne súperov a následne vytvorenie aliancie s nimi.

Fantázií sa medze nekladú, a tak je len na vás ako tieto aspekty skombinujete a využijete, prípadne sa vyberiete vlastnou cestou. Ako príklad spomeniem pár možností-

  1. Proti vám stojí XY protivníkov, rozhodnete sa ich udržovať od tela diplomatickým spôsobom a prípadnými peňažnými darmi, získate pár úrovní plnením questov a zabíjaním príšer. Nakoniec ostáva len absolútny masaker a vyhľadenie druhej strany.
  2. Hneď na začiatku si získate pár spojencov a s ich pomocou v spoločných raidoch zničíte ostatných, opäť sa nalevelujete a zradíte ako "správny" podliak alebo ostanete verný aliancii.
  3. Nasledujú ďalšie a ďalšie možnosti, v ktorých je vlastne i čaro Depths of Peril. Je ich nespočetné množstvo a je len na vás ich objaviť, vytvoriť si vlastné a zabávať sa...

#pic3#

Predošlé riadky predstavujú pointu tohto titulu, ale popri tom tu ešte máme spomínaný RPG element. Ako v každom správnom klikfeste, ktorým Depths of Peril sú, sa pripravte na pár vyklikaných tlačítok na myške, hordy potvor a ešte väčšie počty najrôznejších úloh a predmetov.

Notoricky známe predmety variabilných akostí, funkcií a bonusov snáď ani nie je treba spomínať, zoznam príšer a.k.a. beštiár nájdete na vyššie uvedenej oficiálnej stránke, ale pre úplnosť spomeniem goblinov, orkov, pavúkov a iné fantasy stvory a v neposlednom rade vašich ľudských protivníkov barbarského razenia.

Hudba je priemerná, viac-menej nevýrazná, ale na druhú stranu aspoň nepôsobí rušivo, skôr ako príjemný podmaz. Pri čom sa ale určite je potreba pristaviť, je grafické spracovanie, pri ktorom niektorým pamätníkom spadne slza nostalgie na klávesnice. Titul má príjemnú, malebnú grafiku, ktorá ani zďaleka neoplýva next-gen efektmi a "prečačkanými" maličkosťami. Jedná sa o klasickú, old-school grafiku veľmi dobre sediacu do konceptu a pripomínajúcu staré klasiky a herné modly ospevované chorálmi hard-core maniakov. Tento aspekt by som nebral ako negatívum, možno ako pozitívum pripomínajúce, že grafika je len doplnok pre skvelú hrateľnosť, ktorá ani zďaleka Depths of Peril nechýba!

#pic4#

Záverom by som chcel podotknúť, že pri pohľade na nároky tohto titulu, cenu a to, čo za ňu dostanete = kvalitná zábava, ktorá trvá pokiaľ vás neomrzí a dobrý oddych po náročnom dni. Depths of Peril predstavuje kvalitný počin, i keď so staršou grafikou, avšak dobrým konceptom, ktorý istotne priláka množstvo hráčov.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012