27.11.2007 01:27, Komentárov: 0
Helldorado (Desperados 2: Conspiracy)

Helldorado (Desperados 2: Conspiracy)

Po malej odmlke sa známy John Cooper vracia so všetkými jeho priateľmi, či kumpánmi na ceste Divokým Západom preplnenej vrahmi, únoscami a inými pofidérnymi individúami. Názov zmenou prešiel, len či sa to isté stalo aj s hrou...

Po malej odmlke sa známy John Cooper vracia so všetkými jeho priateľmi, či kumpánmi na ceste Divokým Západom preplnenej vrahmi, únoscami a inými pofidérnymi individúami. Názov zmenou prešiel, len či sa to isté stalo aj s hrou...

#pic1#

Naznačil som teda, že z pôvodného názvu Desperados sa stalo Helldorado, ale hráči ktorí mali čo dočinenia s druhým dielom tohto titulu určite už poznajú zázemie postáv i systém hry. Pre úplnosť a ostatných si to v krátkosti trochu zopakujme - hlavný hrdina John Cooper je majstrom v narábaní s revolverom, zbraňou neodolateľnej Kate O' Hara sú jej ženské vnady a "všemocná" pudrenka, silák Pablo Sanches preferuje pasce a slabosť nepriateľov na Tequilu, menší pyroman Sam Williams sa rád hrá s výbušninami a bez Winchestrovky nespraví ani krok, svojský Doc McCoy si rád preklepne "pacientov" trochu iným spôsobom a napokon indián Hawkeye je typický svojim lukom a tomakawkami.

A práve o spomínanom pánovi doktorovi sa príbeh Helldorada bude i točiť a že to nebude priamočiara dejová línia sa isto presvedčíte po prvých pár minútach hry. Začne sa to obyčajným pokusom o vyslobodenie McCoya z väzenia, pokračuje jeho únosom a následným podaním smrteľného jedu a končí...no, na to si budete musieť už prísť sami. Tešiť sa môžete na množstvo zvratov, neočakávaných udalostí, notorický známe postavy, ale aj nové prírastky a samozrejme taktiku, bez ktorej nie je možné dokončiť misiu.

#pic2#

A pri taktike aj ostaneme, keďže v nej sa udialo asi "najviac" zmien oproti predošlému dielu. Respektíve sa jedná o menšie, či väčšie drobnosti a pár úplných noviniek. Hráčom je istotne známe, že bez spolupráce všetkých postáv sa nedostanete nikde, teraz si ale môžete jednotlivé kroky naplánovať pri pozastavenej misií a zadať úlohy jednotlivým postávam. Naozaj veľmi pekná záležitosť a ešte väčšia radosť sa na temer filmovú sekvenciu pozerať, ale tento systém má jednu muchu a tou je chaotickosť. Pre lepšie pochopenie, chaotickosť len sprvu kým si na to zvyknete, ale po pár neúspešných pokusoch sa dá tento oriešok prekusnúť a vy sa hravo pustíte do plnenia úloh.

Ďalšou výraznou novinkou, ktorá ide rukou v ruke so spomínaným plánovaním pohybov sú kombá. V prípade, že dve postavy vedia rovnaké a práve je vhodný moment na využitie tejto vlastnosti, rozpúta sa pred vami pestré divadlo. Ako príklad spomeniem prekvapenie nepriateľa a ich zneškodnenie/zviazanie/omráčenie podľa potreby a nutnosti alebo dvojitú streľbu, či mnoho iného. Tento aspekt značne napomáha akčnému razeniu hry, ktoré je po väčšinu času dané do úzadia na úkor taktiky, zakrádania sa a typu misií. Dôležitý je ale aj pohľad tretej osoby, vďaka ktorému sa doslova vžijete do jednej z postáv a je na vás, či sa budete len pohybovať a kochať sa prostredím, svojou zbraňou alebo Kate z blízka...

#pic3#

V ohľade ovládania sa absolútne nič nezmenilo, možno na pár nepatrných zmien, ktoré viac-menej nestoja za reč. To isté platí aj pri grafickom kabátiku, čo už za tú reč stojí a možno až priveľmi. Je obrovskou škodou, že autori nezapracovali trochu viac na výzore ich milovaného "tretieho potomka" a ponechali starý engine s drobnými zmenami. Objavujú sa nedostatky spomínané už dávno, teda vlastne zostávajú. Prostredie, v ktorom sa nachádzate si môžete ľubovolne priblížiť, oddialiť alebo rotovať do všetkých strán, takže prehľad zostal zachovaný, čo je pre taktiku bez výnimiek nutné.

Dodám snáď len toľko, že hudobný podmaz je ako aj v predošlom diely na dobrej úrovni, piesne sú vhodne situované a zbytočne neprehlušujú všetko, ale naopak dotvárajú atmosféru napätia, boja a zakrádania sa húštinou.

#pic4#

Helldorado, ako som už v úvode spomenul prešlo najmä zmenou názvu a z väčšej časti sa zmenil len ten, čo je obrovská škoda. Na druhú stranu sa stretávame s pár veľmi dobrými novinkami, chytľavým príbehom, ktorý nepustí po dlhé hodiny a pre Desperados typickou taktikou, bez ktorej sa nepohnete ani krok. Keď si to zhrnieme, máme tu Desperados 2 s novým obsahom a pár vylepšeniami, ergo kvalitný titul s obdobnými chybami a výraznými plusmi na strane druhej. Snáď len sa dočkáme niečoho naozaj nového v ďalšom diely...

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012