04.06.2007 01:17, Komentárov: 0
Tomb Raider: Anniversary

Tomb Raider: Anniversary

Rok 1996 predstavoval jeden z medzníkov v hernom vývoji a taktiež rok, v ktorom vznikla jedna z najznámejších postáv- Lara Croft. Po viac ako 10 rokoch, 10 herných tituloch a 2 filmoch k nám prichádza Tomb Raider: Anniversary.

Rok 1996 predstavoval jeden z medzníkov v hernom vývoji a taktiež rok, v ktorom vznikla jedna z najznámejších postáv- Lara Croft. Po viac ako 10 rokoch, 10 herných tituloch a 2 filmoch k nám prichádza Tomb Raider: Anniversary.

#pic1#

Anniversary je re-makeom Tomb Raider 1, i keď ním v podstate nie je, pretože autori zobrali to najlepšie zo spomenutého titulu, zaobalili to do nového grafického kabátiku a upravili, či doplnili viaceré drobnosti.
Príbeh je, ako som spomenul totožný s tým v TR 1, kde bola Lara najatá tajnou organizáciou, aby v peruánskych horách našla magický artefakt menom Scion. Po tom, ako sa jej podarí nájsť všetky tri diely sa musí Lara vysporiadať s dotieravou Jacqueline Natla, ktorej jedinou túžbou je získať mocný predmet pre seba, a to je ešte len začiatok...
Vaša cesta povediec cez antické Grécko, Egypt, Peru, Bolíviu až po tajomnú Atlantídu.

#pic2#

Vývojari z Crystal Dynamics, ale mysleli aj na starých fanúšikov, ktorý na prvé diely Lary spomínajú s nostalgickou slzou v oku. Množstvo klasických aspektov sa vrátilo, a tak sa môžeme tešiť na tajné skrýše situované niekedy aj na tých naozaj najnepravdepodobnejších miestach; trochu nepraktický, ale za to starý-dobrý rotujúci inventár; atmosféru opustených antických miest a v neposlednom rade aj množstvo skákania, lezenia a samozrejme strieľania z Laryných pištolí. Nostalgia pretrváva po celú dobu hrania a po záverečných titulkách si mnohí povzdychnú so spomienkou na dlhé večery presedené pri dobrodružstvách Tomb Raidera.

Obmenené, či doplnené boli aj hádanky a rébusy na ktoré v hre narazíte, a tak sa istotne nestane, že zarytí fanúšikovia TR 1 budú len znudene prechádzať už dávno známe lokácie bez náznaku pobavenia alebo aspoň minimálneho zapojenia mozgových buniek. Vzhľadom na tento fakt je Tomb Raider: Anniversary veľmi dobre spracovaný ako v ohľade hrateľnosti, tak aj z hľadiska variability jednotlivých levelov a doplnkových mini-hier.

#pic3#

Ako som už spomenul, grafický kabátik prešiel pomerne dosť veľkými zmenami, ktoré dodávajú hernej klasike úplne nový rozmer a hráč nadobúda pocit objavovania niečoho nového a nepoznaného.
Anniversary pobeží na novom modifikovanom engine z Tomb Raider: Legend, vďaka ktorému bude Lara vyzerať viac k svetu a jej proporcie naberú na zreteľnejších tvaroch naproti tým v jedničke. Okrem toho nová grafika ešte viac umocňuje celkovú ponurú atmosféru hry a v spojení so samotou, ktorá je jedným z hlavných aspektov strachu sa hráč môže naplno ponoriť do sveta hľadačov pokladov a vecí dávno zabudnutých.

#pic4#

K celej sérié Tomb Raider samozrejme patrí aj kvalitná hudba a inak tomu nie je ani v najnovšom diely. Môžete sa tešiť na najrôznejšie melódie výborne pasujúce ku prostrediu, v ktorom sa nachádzate. Inokedy zase len jemný šelest lístia v korunách stromov, tiché zapraskanie halúzky alebo do morku kostí mraziace melódie pri vyostrených situáciach. O dabing Lary sa tentokrát postarala britská herečka Keeley Hawes.

Zvukové kulisy boli taktiež dobre premysleným ťahom od Crystal Dynamics a tým, že niektoré melódie z pôvodného TR 1 dokonca ponechali aj v pôvodnom znení sa vám opäť vybavia spomienky na časy dávno minulé. Ak sa dobre započúvate neraz narazíte na melódie, ktoré su tiež z pôvodného titulu, avšak len mierne alebo viac pozmenené.

#pic5#

Celkovo je Tomb Raider: Anniversary nostalgickou spomienkou na začiatky Lary a výborným titulom pre hráčov, ktorý sa ešte so známou hľadačkou pokladov nestretli. Nakoniec sa predsa len ukázalo, že Tomb Raider: Anniversary nie je len práčkou peňazí ako o to o tomto titule mnohí tvrdili, ale že je to naozaj kvalitná hra ponúkajúca mnohé pre mladších i starších hráčov a fanúšikou celej série Tomb Raider.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012