30.05.2007 01:16, Komentárov: 0
Wildlife Park 2

Wildlife Park 2

Tycoonov sme tu už mali nespočet, od ortodoxných klasík typu Rollercoaster Tycoon , cez menej bežné Prison Tycoon a Hard Truck Tycoon až po Zoo Tycoon a iné podobné záležitosti. Tentokrát bol ale vydaný titul, ktorý sa na Tycoon nehrá a pod prozaickým názvom Wildlife Park 2 a nálepkou real-time budovateľskej stratégie by mal byť niečím „viac“ než len obyčajnou otrepanou práčkou peňazí.

Tycoonov sme tu už mali nespočet, od ortodoxných klasík typu Rollercoaster Tycoon , cez menej bežné Prison Tycoon a Hard Truck Tycoon až po Zoo Tycoon a iné podobné záležitosti. Tentokrát bol ale vydaný titul, ktorý sa na Tycoon nehrá a pod prozaickým názvom Wildlife Park 2 a nálepkou real-time budovateľskej stratégie by mal byť niečím „viac“ než len obyčajnou otrepanou práčkou peňazí.

#pic1#

Ako som už v úvode naznačil, Wildlife Park 2 by nemal byť len „bežným“ tycoonom a mal by so sebou priniesť aj niečo nového do tohto, podľa mnohých hráčov už nijak neinovovateľného žánru.
Titul obsahuje 20 misií vrátane výukových, ktoré sa odohrávajú na všemožných miestach a zákutiach našej prekrásnej planéty oplývajúcej rozmanitými druhmi flóry a fauny.
Ich náplň je značne rôznorodá a je vidieť, že vývojári z B-Alive popustili uzdu svojej fantázie, a tak budete mnohokrát postavený pred úlohu zachrániť vzácnu Lamu Alpaka, vybudovať rezerváciu v opustenej tundre alebo len ukázať vášmu nie-príliš múdremu bratrancovi ako sa má o tie zvieratá starať a že opice naozaj nepovažujú kus surovej ryby za najvhodnejšiu večeru.
Iróniou ale je, že aj napriek spomínanému faktu naberá hra v neskorších fázach na značnom stereotype a aj napriek všetkej snahe tomu predísť sa hráč pristihne pri tom, ako sa radšej kochá pohľadom na páriace sa tigre, než aby vnímal nespočet prosieb zúfalých návštevníkov, ktorých má už po krk.

#pic2#

Tým sa dostávame k samotným zvieratám, rastlinstvu a samozrejme vždy-otravným návštevníkom vášho parku/rezervácie/ZOO.
Avízovaný počet zvierat, ktoré môžete vychovávať, páriť alebo sa pozerať na to ako prežívajú svoju každodennú rutinu je 80. To isté platí pre rastliny, vrátane stromov a krovín, ktorých máte naozaj od výmyslu sveta.
Wildlife Park 2 sa viac zameriava na samotné staranie sa o zvieratá a väčšinu misií budete plniť len rozmary vášho zverinca, ktorý sa niekedy zdá byť horší ako hocktorý perfekcionista.
Každopádne späť ku stavbe vášho parku, a to konkrétne k samotným budovám pre návštevníkov, ktorých je pomenej, avšak na druhú stranu vám hra ponúka viac možností na stavbu preliezok, úkrytov a tréningových zariadení pre vaše zvieratá.

#pic3#

Máme teda pomerne dosť veľkú variabilitu fauny, flóry a budou, ešte nám k tomu chýba nejaké to grafické spracovanie, ktoré je v prípade WL Parku 2 plne v 3D s možnosťou maximálneho zoomu.
Nič nového, ale za to priblíženie, pri ktorom sa môžete prechádzať ako návštevník a pozorovať vaše zvieratá z blízkosti človeka vcelku poteší a dodá trochu zábavy a uvoľnenia.
Samotné približovanie je absolútne plynulé a nezadrháva sa tak, ako tomu bolo v mnohých tituloch s touto možnosťou, taktiež načítavnie jednotlivých aspektov je veľmi rýchle.
Grafika sa snaží byť čo najviac realistická, čo nie je chybou, avšak v samotnom hernom systéme to problémom je.

Tento problém nastáva pri kàmení zvierat, pretože je potrebné si vystavať skleníky, farmy a vodáreň na napojenie a nakàmenie vašich hladných zverencov. Toto by ešte nebolo také zle, keby na mape bolo viac miesta, avšak opak je pravdou a niekedy môžete byť radi, že postavíte všetky potrebné klietky a budovy, nie to ešte XY ďalších potrebných stavieb.
Týmto je herný zážitok trochu znehodnotení a istých hráčov to môže odradiť aj od hrania danej misie, prípadne ďalších jej podobných.

#pic4#

Čo sa ale stráca na hrateľnosti, to je aspoň z časti vynahradené skvelým soundtrackom, ktorý výborné dotvára atmosféru hry a vynikajúco pasuje do každej z misií. Prevažne je tvorený africkými alebo inými exotickými rytmami ľahšieho charakteru v spojení s príjemnými zvukmi džungle alebo iného prostredia, v ktorom sa práve nachádzate.
O dabing sa postaral známi český dabingový herec Tomáš Juřička, ktorý dodal „briefingu“ pred misiou akú-takú noblesu a väčšiu reálnosť.

#pic5#

Celkovo je Wildlife Park 2 dobrým titulom na voľné chvíle, určený najmä pre mladšie publikum a taktiež vynikajúce pre mladé páry s menšimi deťmi na strávenie príjemného poobedia.
Pre ostatných hráčov je skôr len „ďalším“ z nekonečnej rady Tycoonov, o ktoré snáď núdza ani nebude.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012