16.05.2007 01:15, Komentárov: 0
Rush for Berlin

Rush for Berlin

Real-time stratégií odohrávajúcich sa počas 2. svetovej vojny už bolo neúrekom a vývojári z maďarského štúdia Stormregion sa po úspešnej sérií Codename: Panzers rozhodli pustiť do ďalšieho projektu. Týmto projektom je hra s prozaickým názvom Rush for Berlin, v ktorej použili už predtým osvedčený recept zložený zo skvelej hrateľnosti, detailného grafického spracovania a chytľavej náplne misií.

Real-time stratégií odohrávajúcich sa počas 2. svetovej vojny už bolo neúrekom a vývojári z maďarského štúdia Stormregion sa po úspešnej sérií Codename: Panzers rozhodli pustiť do ďalšieho projektu. Týmto projektom je hra s prozaickým názvom Rush for Berlin, v ktorej použili už predtým osvedčený recept zložený zo skvelej hrateľnosti, detailného grafického spracovania a chytľavej náplne misií.

#pic1#

Ako som už spomenul, Rush for Berlin je v istom slova zmysle „pokračovateľom“ v sérií vojnových RTS z dielne Stormregion a vo viacerých ohľadoch pripomína Codename: Panzers, čo ale nemusí byť na škodu.
Samotná dejová línia priamo kopíruje, respektíve sa pomerne striktne drží historických udalostí, ktoré boli mierne obohatené a upravené tak, aby sa čo najlepšie hodili pre ich herné spracovanie. Jedinou výnimkou je kampaň za Nemcov, o ktorej si ale povieme až o chvíľku.
Samotná kampaň je rozčlenená do 4 častí podľa toho za aký národ, či lepšie povedané frakciu chcete hrať. Na výber máte zo Spojeneckých síl, Sovietov, Francúzov a už avízovaných Nemcov. Spolu na vás čaká 25 misií ak si k nim prirátame aj tutoriál.

Každá zo spomenutých krajín/frakcií disponuje vlastným jedinečným arzenálom a má výhodu, či už vo forme obrany alebo vylepšenej útočnej sily.
Ak sa rozhodnete začať svoje putovanie so Sovietmi alebo Spojencami, je samozrejmosťou, že sa budete prebíjať cez hordy nemeckých vojakov až ku samotnému Berlínu, aby ste mohli víťazoslávne zamávať vlajkou nad Reichstagom.
V prípade Francúzov sa jedná skôr o bonusovú ako plnohodnotnú kampaň, v ktorej sa počas 4 misií budete snažiť spôsobiť čo najviac škôd a tým pádom zabrániť nemeckým vojskám v postupe. Všetky misie zo spomenutých sa nesú v partyzánskom duchu odboja a oslobodzovaní Paríža.

#pic2#

Na koniec tu je spomínaná kampaň za Nemcov, pri ktorej autori trochu odbočili od historických faktov a vytvorili voľnejšie prostredie. Väčšinou budete hrať zákopovú vojnu a hlavne o cenný čas, vďaka ktorému budete môcť postaviť mocné prototypy zbraní, ako napríklad tank E-120 Maus a mnohé iné. Vďaka nim by sa vám malo podariť vojnu zvrátiť vo svoj prospech, ale ako je už s histórie známe, toto sa nepodarí.

Jednotlivé misie obsahujú obrovské množstvo vedľajších, tajných a inak ukrytých úloh, za ktoré dostanete cenné body, posily alebo vyznamenania, ktorými sa môžete pýšiť na svojej hrudi.
Práve vďaka obrovskému počtu týchto úloh vám hra zabere množstvo času a zaručí zábavu na dlhé hodiny a pre hard-core hráčov, ktorí budú chcieť splniť každú misiu na 100% možno aj dni plné bojov na oboch frontoch.

#pic3#

Dôležitým faktorom je samozrejme aj celková atmosféra, o ktorú Rush for Berlin naozaj núdzu nemá. Miestami sa mi stalo, že som si ani neuvedomil ako rýchlo čas uteká a pri prechádzaní jednej misie za druhou si uvedomíte, že sa pomaly začína ďalší deň. Temnosť a chaos vojny je vykreslený do detailov a tým pádom sa hra stáva o to viac reálnejšou.
Veľkým plus je, že vás za pár minút úplne pohltí a nepustí celé hodiny, ktoré presedíte nad taktizovaním a vymýšľaním čo najlepšej cesty za obranné línie nepriateľa.

#pic4#

Tým sa dostáva k ďalšiemu faktoru, ktorým je taktika. Autori si zjavne dali záležať, a tak sa vám aj po tom čo si tú istú misiu pustíte 5x stále stane, že nájdete nové možnosti a nový spôsob ako daný problém vyriešiť.
Na výber samozrejme sú aj taktické stavby a špeciálne schopnosti vyšších dôstojníkov (výsadok, bombardovanie), ktorými sa dá za moment zvrátiť celý priebeh bitky.

Ako som už spomenul Stormregion si dali záležať aj na grafickom spracovaní hry a hudobnom doprovode, ktoré finálne dotvárajú atmosféru.
Variabilita prostredia, zničené budovy, odpadávajúce kusy a samotné postavy sú vykreslené s veľkou precíznosťou a zmyslom pre detail, ktorými sú autori známi už zo série Codename: Panzers. Do úplnosti tento aspekt dotvára engine, ktorý aj napriek vysokým hardwarovým nárokom ponúka nový zážitok a umocňuje pocit reálnosti.
Hudobný podmaz je taktiež výborne spracovaný a dobre situovaný do jednotlivých misí, ako napríklad pri rýchlich prienikoch do nepriateľských línií alebo pomalom zakrádaní sa a pod..

#pic5#

Rush for Berlin je kvalitným počinom a dôstojným pokračovateľom po Panzers, ktorý ponúka kvalitnú zábavu na množstvo hodín. I keď nejde o prevratný titul vo svojej kategórií, určite poteší každého fanúšika vojnových RTS.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012