05.04.2007 01:14, Komentárov: 0
Fish Fillets II

Fish Fillets II

Agent Max Flounder a agentka Tina Guppy sú späť, aby sa dali do ďalšieho prípadu. Virgil Crab, príbuzný známeho prominentného rapera zmizol a len vy jediný ho môžete nájsť a priniesť jeho (alebo aspoň to čo z neho ostalo) späť. Cesta bude dlhá, náročná a hlavne komplikovaná masovým vrahom Jackom Fisherom.

Agent Max Flounder a agentka Tina Guppy sú späť, aby sa dali do ďalšieho prípadu. Virgil Crab, príbuzný známeho prominentného rapera zmizol a len vy jediný ho môžete nájsť a priniesť jeho (alebo aspoň to čo z neho ostalo) späť. Cesta bude dlhá, náročná a hlavne komplikovaná masovým vrahom Jackom Fisherom.

#pic1#

Ako už názov, úvod do deja a prvých pár dialógov prezrádza, bude Fish Fillets II isto obrovskou studnicou humoru a vtipných situácií. Vývojári z Altar Interactive stavili na pútavý príbeh a spracovanie, čím vás hra už po prvých pár minútach namotá.

Poďme ale po poriadku a tajná misia môže započať. Ako som už spomenul v úvode, dejová zápletka sa týka údajného únosu Virgila Craba na neznáme miesto v otvorenom oceáne plnom nástrah. Varovaním vám ale má byť prítomnosť notorického sériového vraha rýb, ktorým nie je nikto iný ako prozaicky nazvaná postavička Jack the Fisher, ktorého meno odráža celkový nádych hry.

#pic2#

Náplňou celého Fish Fillets II, tak ako tomu bolo už pri I je dostať obe ryby vďaka vzájomnej spolupráci a manipulácií s predmety von z miestnosti.
Absolútne jednoduché a také čaro-krásne prosté, že človek sa hneď viacej ponára do samotného zážitku a atmosféry.
Počas prechádzania jednotlivými levelmi, ktorých je naozaj neúrekom a delia sa na viacero vetiev (záchrana Virgil Craba, Jack the Fisher a iné postranné misie) budete mať možnosť zozbierať morské hviedzice, vďaka ktorým sa vám otvorí množstvo bonusov a prídavkov inak nedostupných.
Ako príklad spomeniem rôzne videá, obrázky a mnoho-mnoho iného, čo vám isto zaručí zábavu na ďalších pár chvíľ naviac.

#pic3#

Vítanou možnosťou pri riešení hlavolamov, ktorým samotné prejdenie úrovne je, sa stáva tlačítko „Undo“. Človek by neveril ako veľmi si s úľavou povzdychne nad tým, že také niečo existuje, pretože hráči Fish Fillets I isto spomínajú nad bezradnými nekonečnými resetmi keď niečo nevyšlo.
Ovládanie je uspôsobené ako na myš, tak aj na klávesnicu a je len na vás, či sa rozhodnete Maxa a Tinu kontrolovať šípkami alebo jednoduchým klikaním na zvolené miesto. V jednoduchosti je proste krása.

Vtip je samostatnou kapitolou Fish Fillets II, a to naozaj najvýraznejším plusom celého titulu. Doporučujem si hru zakúpiť v angličtine, pretože dabing je výrazne lepší.
Toto umocňuje hlavne fakt, že čeština nemá také množstvo slovných hračiek a prešmyčiek ako angličtina, a tak mnoho dialógou stráca na vtipnosti a naberá na miernom klišé.
Tak či onak, vtip nechýba a zjavné sú mnohé paródie na Akty X (paranoický Flounder a už len meno evokuje agenta Muldera) a iné známe seriály, filmy a osobnosti.

#pic4#

Grafické spracovanie je ako aj na okolitých screenshotoch vidíte kreslené, miestami trochu detinské, ale má v sebe isté čaro, ktoré vás núti pousmiať sa.
To isté platí aj pre hudobný podmaz, ktorý tvoria príjemné karibské motívy, pri ktorých neostáva nič iné len zakloniť hlavu, zatvoriť na chvíľu oči a relaxovať.

#pic5#

Vďaka všetkým spomenutým aspektom sa Fish Fillets II stáva vynikajúcou rodinnou zábavou na voľné chvíle i hrou pre mladých aj starých. Jediné čo ostáva, je dúfať v ďalšie pokračovanie, ktoré ak bude ešte lepšie a vtipnejšie môže kľudne byť kandidátom na jednu z najlepších hier svojho druhu.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012