26.03.2007 01:13, Komentárov: 0
Vanguard - Saga of Heroes

Vanguard - Saga of Heroes

MMORPG sa v poslednej dobe rodí neúrekom, a tak po tituloch ako Everquest 2, Star Wars: Galaxies, Archlord, LOTR: Shadows of Angmar, ktorý je už za dverami a samozrejme World of Warcraft, sa objavuje Vanguard: Saga of Heroes. Nový svet, nové postavy, ale v podstate rovnaký princíp. Prichádza deň, kedy povstanú naozajstní hrdinovia.

MMORPG sa v poslednej dobe rodí neúrekom, a tak po tituloch ako Everquest 2, Star Wars: Galaxies, Archlord, LOTR: Shadows of Angmar, ktorý je už za dverami a samozrejme World of Warcraft, sa objavuje Vanguard: Saga of Heroes. Nový svet, nové postavy, ale v podstate rovnaký princíp. Prichádza deň, kedy povstanú naozajstní hrdinovia.

#pic1#

Ako som spomenul v úvode naozajstní hrdinovia povstávajú a vy ste jedným z nich. Samozrejme na začiatku každého dobrodružstva musí prísť na predstavenie hlavnej postavy. Takže kým ste?
Rýchlim elfom z rodu Polovičných, Lesných alebo Temných, lstivým Rakim- líštim bojovníkom, orkom, goblinom, gnómom, či niekto z rodu ľudí? Ak áno, tak potom akého pôvodu- Kurashasa (mačací ľudia), Mordebi (černoši), Qualiathari alebo Varantha?
Tvoja domovina je isto prekrásna nehľadiac na rasu, pretože každá krajina má svoje ľúbezné miesta a malebné zákutia. Predsa len nás svet Talon, rozdelený na 3 kontinenty: Severnú Thestru, Južný Qualii a súostrovie Kojan, skrýva mnohé tajomstvá.

Teraz keď už viem z akého rodu pochádzaš, povedz mi aké umenie ovládaš a aké sú tvoje schopnosti?
Môžeš sa zameriavať na jednu zo štyroch škôl: útočného, obranného, liečitelského alebo magického charakteru.
Začneme postupne, a to bojovníkmi: Dread Knight, Ranger, Rogue, Monk, Bard.
Dread Knight je vždy vpredu a dostáva väčšinu rád, dávajúc dostatok času svojím spolubojovníkom na zneškodnenie nepriateľa.
Ranger je skúsený bojovník s lukom, schopný skoliť aj silnejšieho protivníka pár dobre mierenými ranami.
Rogue sa prikradne k svojmu nepriateľovi nebadane a tak isto aj odchádza, nikdy nevidený a nepoznaný.
Monk sa špecializuje na boj z blízka palicou a samozrejme na patričné liečenie ťažkých i ľahkých zranení.
Bardove piesne sú vždy vítanou podporou v celej skupinke a v spojení s jeho bojovým umením dokáže byť veľmi nebezpečný súper.
Ďalej tu máme obrancov:
Paladin je bojovníkom najzručnejším v boji na blízko a dokáže seba samého rýchlo oliečiť.
Warrior podobne ako Dread Knight na seba priťahuje najväčšie množstvo potvor. Čo sa týka sily, nie je veľka, ale za to jeho výdrž je obrovská.

#pic2#

Nasledujú liečitelia:
Blood Mage sa najviac podobá temným Warlockom a využívajúc temné sily vysáva životnú energiu zo svojich protivníkov
Cleric je ideálnym liečiteľom do každej skupinky dobrodruhov.
Disciple sa drží viac boja ako samotného liečenia, ale i tak je vítanou posilou do partie.
Shaman je jediný z radov liečiteľov, ktorý dokáže na seba zobrať podobu zvieraťa, konkrétne vlka. Tento jeho talent kombinuje s rozdávaním podporných kúziel a samozrejme liečením.
A nakoniec, tí ktorí využívajú mágiu za svoju hlavnú zbraň:
Druid využíva silu prírody vo svoj prospech, dokáže privolať rôzne zvieratá na pomoc a dokonca ovládať samotné nevyspytateľné počasie.
Necromancer je služobníkom samotnej smrti. V jeho rukách sa skrýva moc povolať màtvych a slabo-myselných do služieb temnoty.
Psionicist manipuluje s mysľou svojho protivníka a veľmi ľahko dokáže zvrátiť celý priebeh nejedného boja.
Sorcerer je mocný čarodej, ktorý spútava surovú energiu, premieňajúc ju na blesky, ohnivé gule, či vzdušné víry, spôsobujúc tak ohromnú skazu.

Už viem kto si! Takže hor sa do plnenia úloh, ktoré ti zadajú osoby roztrúsené v tomto rozľahlom a majestátnom svete, plnom najrôznejších miest a osád. Keď budeš potrebovať radu alebo niečo naučiť, príď za mnou udatný mladík a istotne ti pomôžem.

#pic3#

Systém úloh je vo Vanguard-e veľmi dobre spracovaný, a to spôsobom typu- „Zadám ti quest – ukážem ti presnú polohu na mape – dám ti k tomu dodatočné informácie, takže nemáš čo skaziť“ Aspekt za jedno veľmi zaujímavý, ale niekedy značne kaziaci atmosféru a zážitok zo samotného hrania.
Ono je pekné, že hráč vidí kde má ísť, ale príbeh tým pádom stráca na dynamickosti a po čase sa stáva hranie len otravným pobehovaním na presne určené lokácie bez zábavných zvratov a zážitkov pri hľadaní.

Dungeony sú riešené podobne ako pri WoW, tj. systémom portálom a čakaním na respawn bossa. Na druhú stranu vstupy do nich sú veľmi neobvyklé, a tak sa môže stať, že pri stereotypnom nakupovaní v osamelom domčeku u kupca narazíte na skryté dvere do pivnice. Pivnice, v ktorej sa skrýva rozľahlý komplex chodieb, pascí, cenností a samozrejme riadna dávka nepriateľov.
Ako ďalší dobrý príklad spomeniem skalné masívy s malou štrbinou, ktorá slúži ako vstup alebo polo-rozpadnutý chrám s množstvom rozvalín a porozbíjaných sôch. Niekedy je ale naozajstným umením tieto skryté, dobre zamaskované vchody nájsť.

#pic4#

Vanguard ponúka tri možnosti rozvoja postavy v oblasti ich zručnosti, a to Crafting, Diplomacy a Harvesting.
Vďaka crafting-u si môžete po nazbieraní potrebných materiálov, za pomocit harvestingu ukovať meč, brnenie alebo dokonca postaviť dom, či loď.
Na postavenie domu je potrebné zakúpiť si parcelu niekedy vo svete a už je len na vás, či sa rozhodnete pre útulnú chajdičku na okraji mesta alebo honosný dom v zbohatlítskej štvrti hlavného mesta.
Diplomacia je dôležitou súčasťou pri stavbe a tvorení predmetov, pretože materiál si doslova „vydiskutujete“ a ani sa pri tom veľmi nezapotíte.

PvP je riešené frakciamy, ktoré sú závislé na tom akú rasu si vyberiete. Ako príklad spomeniem nepriateľov na život a na smrť Temných Elfov a Trpazlíkov, či Obrov a Ľudí. Boj je veľmi podobný, temer identický s tým vo WoW, a tak nie je potrebné ho do podrobností opisovať.

Samotné grafické spracovanie Vanguard-u, je vďaka novému enginu prekrásne a detaily sú vykresľované s ozajstnou precíznosťou. Každopádne i tu sa dá niečo vytknúť, a to konkrétne tvorba postavy. Je zjavné, že autori použili modely z Poser-u, ktoré sú síce pekné, ale miestami vyzerajú až priveľmi staticky a umelo.
Hudobný podmaz vynikajúco zapadá k jednotlivým rasám a mestám, v ktorých sa vyskytujete. Nájdete tu ázijské melódie, ako aj typické európske rytmy a zvláštne ambientné piesne.

#pic5#

Na záver asi len toľko, že Vanguard je veľmi slušné MMORPG, avšak s pomerne dosť veľa chybami a ešte dlho cestou pred sebou. Autori musia ešte dotiahnuť určité aspekty tohto titulu do dokonalosti, a tak nám ostáva len dúfať, že hrdinská sága bude úspešne pokračovať.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012