15.02.2007 01:11, Komentárov: 0
Sherlock Holmes: The Awakened

Sherlock Holmes: The Awakened

Watson. Podajte mi prosím vás moje zväčšovacie sklo a nabite mi fajku tabakom, ďakujem. Takže, vráťme sa späť k nášmu najnovšiemu prípadu. Máme tu jedného nezvestného komorníka, zvláštne maorské symboly, nevysvetliteľné sny a príchod princeznej. Na čo myslíte Watson?

Watson. Podajte mi prosím vás moje zväčšovacie sklo a nabite mi fajku tabakom, ďakujem. Takže, vráťme sa späť k nášmu najnovšiemu prípadu. Máme tu jedného nezvestného komorníka, zvláštne maorské symboly, nevysvetliteľné sny a príchod princeznej. Na čo myslíte Watson?

#pic1#

Začalo sa to tak prosto Holmes. Ten sen, opäť sa mi vracia. Strácam sa v tieňoch a padám do nekonečných priepastí času. Narodím sa a následne zomieram. Žijem a pritom ani neexistujem.

Vidím zvláštne obrazy plné zvráteností, zverstiev a smrti, ktoré si nedokážem vysvetliť. I keď, myslím že to môže mať súvislosť s tým zvláštnym prípadom náhleho zmiznutia.

Áno Watson, súhlasím s vami. A dnešné ráno bolo také krásne hmlisté, človek si chce pije svoj čas a nemá čo na práci. Zrazu sa len dozvieme takéto niečo, musíme to prešetriť môj drahý doktor, od prípadu Striebornej náušnice som svoj mozog poriadne neprevetral.

Ako sme už povedali máme tu príchod princeznej, ktorý ale zjavne s vecou nesúvisí, zvláštne maorské symboly, ľudské obete, mysteriózne kulty...toto bude niečo oveľa väčšie a temnejšie než sme si zo začiatku mysleli Watson.

#pic2#

A ďalší prípad presláveného detektíva Sherlocka Holmsa je na svete. Potom ako ste si svoje logické myslenie a um mohli poriadne preskúšať v predošlých dieloch Mystery of the Mummy a The case of silver earing, prichádza The Awakened- Prebudení.

Frogwares tento raz zvolili, ale inak postavený herný systém. Túto zmenu postrehnete už od samého začiatku, za prvé sa adventúra odohráva z pohľadu prvej osoby a už po intre vám titul nápadne pripomenie Call of Cthulu.

Ako je už zvykom, budete môcť ovládať postavu Sherlocka Holmsa a jeho verného spoločníka a dobrého priateľa doktora Watsona. Postupom deju sa bude meniť celková atmosféra hry a v závislosti na tom i samotné prostredie, kde sa dej odohráva. Počínajúc sychravým Londýnom, cez staré európske sanatórium, až po prístavné mestečko v Louisianne sa budete potiť pri riešení všemožných rébusov, logických i nelogických hádaniek a samozrejme pátrať po pravde čo sa naozaj stalo a čo stojí za Watsnovými zlými snami.

#pic3#

The Awakened hrá podobne ako Silent Hill na psychologickú stránku podvedomia, a tak sa nikdy nestane, že sa z bočnej uličky na vás vyrúti partia zombií s nožmi v ruke a ani sa nestanete terčom nájomných vrahov číhajúcich na každom kroku. Práve naopak v podstate sa nebude diať nič, a pritom vám bude po čele stekať pot z nepretržitého napätia.

Späť ale k fázam v hre, pri ktorých budete musieť používať svoj rozum viac než obvykle. Určite sa neraz zaseknete, pátrajúc aj niekoľko minút, dovolím si tvrdíť aj desitok minút po vhodnom riešení daného problému. Každá hádanka má riešenie a za každým riešením stojí rozum, asi týmto heslom sa treba pri hraní Sherlocka riadiť. Vďaka veľmi zaujímavým, i keď rozsiahlych dialógoch medzi Holmsom a Watsonom sa toho nemálo dozviete a dokonca si môžete obohatiť svoje vedomosti aj v reálnom živote.

#pic4#

Čo by to ale bolo za mysterióznu hru, bez grafického spracovania prísluchajúcemu danému štýu. The Awakened využíva grafický engine, ktorý už Frogwares použili pri tituloch Cesta okolo sveta za 80 dní, zaručujúc realistický herný zážitok obohatený peknými detailami ľudskej tváre a jednotlivých objektov.

Prostredie, v ktorom sa pohybujete je vymodelované samozrejme v plnom 3D s patričnými kulisami a veľkou interaktivitou medzi predmetmi v ňom.

K úplnému dotvoreniu atmosféry poslúži hudba, ktorá umocňuje pocit nejasného, mysteriózne a stále vás drží v napätí. Pri občasnom prechádzaní Baker Street vás sprevádza pohodová melódia typická pre londýnske bary a krčmičky, pri prehľadávaní opustených miest zase tajomné, miestami až zvláštne melódie.

Watson...asi som na to prišiel, mali ste pravdu, bolo to súčasťou niečoho väčšieho. Len dúfajme, že sa z toho dostaneme ešte živí.

#pic5#

The Awakened je titul, ktorý by som odporučil fanúšikom Sherlocka Holmesa a hard-core adventuristom, pre ostatných ostane hrou, ktorú je fajn si zahrať, ale je neisté ako dlho im ich nadšenie vydrží.

#tab#


Zdroj: gamesweb


viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012