28.12.2006 01:08, Tóno Tokoly, Komentárov: 0

PlayStation 3 je tu!

Naši redaktori WIN a Dj.Bobor boli na návšteve slovenskej pobočky spoločnosti Sony, aby si na niekoľko hodín odskúšali chystanú konzolu PlayStation 3, ktorá sa chystá v marci na náš slovenský trh. Dnes vám prinášame ich dojmy z tejto návštevy.

Naši redaktori WIN a Dj.Bobor boli na návšteve slovenskej pobočky spoločnosti Sony, aby si na niekoľko hodín odskúšali chystanú konzolu PlayStation 3, ktorá sa chystá v marci na slovenský trh. Dnes vám prinášame ich dojmy z tejto návštevy.

#pic1#

WIN

K technickým parametrom PS3 sa vracať nebudem, dosť sme sa im venovali v predošlých článkoch. Musím vás však uistiť, že PS3 skutočne existuje a až priamy test odhaľuje niektoré nečakané fakty. Hrali sme sa s PREMIUM verziou s 60 GB harddiskom a televíziou Sony Bravai s 1080p.

Ovládac SIXAXIS

PS3 ovládač alias SIXAXIS je neskutočne ľahký. Pri prvom chytení som mal pocit, že držím umelú atrapu. Po chvíli je to však oveľa lepší ovládač než DualShock, ľahko sa ním manévruje a kvôli jeho gyroskopickým vlastnostiam je jeho váha ideálna. Všetky pohyby ovládača sú zaznamenávané pomerne presne, čomu sa bude venovať Bobor v hre LAIR. Navyše je plne bezdrôtový.
Na dotyk a ergonómiu je SIXAXIS lepší než čokoľvek od konkurencie, navyše spodné triggery R2 a L2 sú upravené pre ešte prirodzenejší pohyb prstov. V strede ovládača je jedno tlačidlo pre vyvolanie menu PS3 podobne ako je tomu u Xbox-u 360.
Veľkou prednosťou ovládača je vstavaná dobíjteľná batéria, ktorú dobíjate cez USB kábel. Všetko je vrámci základného balenia.
Pre fanúšikov vibrácií mám potvrdenie, že ovládač ich nepodporuje, lenže na staré PS2 hry existujú konventory PS2 periférií a na volanty pre závodné hry ako Gran Turismo sa absencií forcefeedbacku obávať nemusíte. Toľko k zbytočným obavám.

Média

Hry budú od začiatku dodávané na jednovrstvových Blu-ray médiach o kapacite 50 GB, pričom neskôr sa ráta s nakopením až 4 vrstiev. Spetne budú podporovať CD, DVD a SACD média. Plus Memory Sticky, SD karty a Compact Flash. PS2 a PS1 memory karty sa budú dať pripojiť cez USB Gadget, ale jedine ak si chcete transferovať staré uložené pozície, pretože nové si môžete pohodlne uložit na HDD.

Váha, Veľkosť, Hlučnosť a Zahrievanie

PS3 je približne veľké ako Xbox 360 a tiež váži 4.9 Kg, takže oba sú riadni mackovia. Nadávat budete hlavne pri prvom transporte domov. Tam si ho však už potom nevšimnete. Dokonca mašinka je obdivuhodne tichá oproti svojej konkurencii. Po 2 hodinách hrania nebola ani horúca, skvelá práca SONY.

Regionálne Kódovanie

Hry sú bez regiónov, je jedno či máte hru z Japonska, USA alebo Slovenska. Jedine kódovanie ostáva u PS2, PS1 titulov a filmov. Filmový priemysel si diktuje svoje pravidlá sám.

Cena a Uvedenie na trh

Dátum vydania je marec 2007 a cena 499 Eur a 599Eur.

Resistance: Fall of Man

Resistance je launchový titul od Insomniacu, firmy ktorá mala na PS2 na svedomí sériu Ratchet & Clank a na PS1 Spyro a niekoľko FPS. Teda o odborníkov na tento žáner FPS sa netreba báť.
Resistance je alternatívny pohľad na priebeh druhej svetovej vojny, kde nás namiesto nacistov napadli mimozemštania.
Z 3 odohraných levelov komentujem veľmi podrobné detaily, postáv, budov, ohňa a rôzne efekty, ktoré som videl akurát v Gears of War. Celkom to Gears pripomína s rozdielom, že toto nie je tuneloid ale máte široké voľné priestranstvá.
Ovládanie bolo veľmi príjemné a spolubojovníci z roty, celkom použitelní.Celkovo podarená atmosféra a hrateľnosť. Pri launchy to bude jeden z favoritov.

#pic2#

Ridge Racer 7

Ridge Racer je varený-pečený obyvateľ značky PlayStation 1,2,3 a PSP. S výnimkou RR6 pre X360. Nech sa mení grafika akokoľvek, stále je to ten istý Ridge Racer. Arkádové závody s vlastnými pravidlami driftu a vlastnými značkami áut, ktoré sa NFS: Underground vysmievajú už niekoľko rokov. RR7 ostáva pri svojom štandarde. Ide o rovnako príjemné závody v špickovej grafike, ktorá prebleskuje v neuveriteľnej rýchlosti. Tieto preteky sú veľmi rýchle. Pre fanúšikov série a arkádových závodov nie je nad čím rozmýšlat. Ridge Racer 7 je o dosť lepší než PGR3 na Xbox.

#pic3#

Dj.Bobor

MotoStorm

O tejto hre sa vášnivo diskutuje na internete už niekoľko mesiacov hlavne v spojitosti s momentálnou grafickou stránkou hry a pred rokom prezentovaním cieľovým renderom z E3. Pôvodne som bol ohľadom grafickej stránky hry pomerne skeptický, ale už po zhliadnutí nádherného Intra a pár minútach zbesilého pretekania po vyprahnutej krajine všetky pochybnosti opadli. Hra síce nebežalo v sľubovaných 1080p, ale už aj v tejto pracovnej verzii ponúka pastvu pre oči. Prach, bahno, spomalené zábery pri kolíziách s neuveriteľnou fyzikou to všetko tu je, ba čo viac hra má priam návykovú hrateľnosť. Ten pocit keď si to ženiete na motorke 200km/h rýchlosťou cez kaňon a odrazu vám ponad hlavu preletí v efektnej vývrtke horiaca bugina je neopísateľný. O podobné momenty nie je v hre vôbec núdza hlavne vďaka prepracovanej fyzike vozidiel a naozaj agresívnemu štýlu jazdy súperov, ktorý Vás neustále atakujú v snahe dostať sa pred Vás. Pravé peklo sa však podľa môjho skromného názoru rozpúta na trati až v multiplayeri, ktorým má disponovať finálny build MotorStormu pre EU a USA.

#pic4#

<

LAIR

<

Najviac nedokončenou z hier, ktoré sme mali možnosť otestovať bol pravdepodobne Lair – k dispozícii bol len jeden level. Paradoxne táto hra nám ukázala pravý potenciál konzoly a to nielen po stránke výkonovej, ale taktiež ako jediná využívala naplno pohybové senzory v Sixaxis gamepade. Prvé čo mi udrelo do očí bola samozrejme grafika. Z trailerov som vedel čo mám čakať avšak vidieť túto nádheru bežať na živo v rozlíšení 1080p na 70“ Bravii je niečo neuveriteľné. V prvom momente vás určite zaujme nádherne spracovaný drak, ktorého ovládate práve pomocou pohybových senzorov nakláňaním gamepadu požadovaním smerom. Spočiatku sa to môže zdať nemotorné, ale už po pár minútach si toto ovládanie zamilujete a budete sa už len kochať plynulým letom tejto majestátnej beštie v nádhernom prostredí a šľahať oheň na nepriateľské vojská pod Vami alebo sa zapojíte do efektných vzdušných súbojov s ostanými drakmi. Pokiaľ Vás omrzí lietanie môžete sa s drakom kedykoľvek vzniesť k zemi a pristáť pri čom Vás určite ohromí, že to čo z výšky vyzerá ako mravenisko sú v skutočnosti tisícky detailne stvárnených vojakov, ktorých môžete svojou beštiou efektne valcovať. Je to proste nádhera a keď si uvedomím, že je dokončená približne len z 35% je mi jasné, že toto bude jeden z prvých titulov, ktoré ukážu čoho je PS3 naozaj schopná.

#pic5#


Zdroj: gamesweb

Tóno Tokoly
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012