22.09.2005 00:43, WIN, Komentárov: 0

Borthers in Arms: Earned in Blood

Nie je to ani pol roka, čo nám GearBox predstavil novú originálnu taktickú strielačku z druhej svetovej vojny a už sa na nás chystá sequel! Teda aspoň my do redakcie sme dostali preview build a vy sa dočkáte začiatkom novembra. Zatiaľ vám však môžem poskytnúť prvé dojmy a malý voyeurský náhľad na to, čo príde.

Nie je to ani pol roka, čo nám GearBox predstavil novú originálnu taktickú strielačku z druhej svetovej vojny a už sa na nás chystá sequel! Teda aspoň my do redakcie sme dostali preview build a vy sa dočkáte začiatkom novembra. Zatiaľ vám však môžem poskytnúť prvé dojmy a malý voyeurský náhľad na to, čo príde.

#pic1#

GearBox je firma, ktorá mala na starosti medzi inými aj port legendárnej strielačky HALO od Bungie na PC platformu. Svoju silu však dokázala už samostatným projektom menom Borthers in Arms: Road to Hill 30. Zabodovala hneď v niekoľkých oblastiach, v prvom rade šlo o originalitu a redefinovánie žánru taktických 3D akcií. Na prvý pohľad by sa zdalo, že ide o klasickú 3D akciu, lenže o to tu vôbec nejde. Bez svojho mužstva a taktických povelov by ste nemohli zo zákopu ani nos vystrčiť. Vždy šlo odlákanie pozornosti nepriteľa správnou vojenskou taktikou a po obídení mu to narvať od chrbta.

#pic2#

Dvojka alebo Earned in Blood sa poučila z chýb predchádzajúceho dielu a hneď z vlastných skúseností vám o tom môžem poreferovať. Vec, ktorá na prvom BiA začala liezť časom na nervy, bol neustály gramofón ,teda opakovanie podobnej taktiky stále dokola. Ku koncu to začalo byť trošku monotónne. V BiA2 došlo k pritvrdeniu AI nepriateľov a tí už nestoja stále na jednom mieste, ale robia protimanévre. Tu vám už nestači dať kryciu paľbu, odviesť pozornosť nepriateľov a potom rýchlo prebehnúť okolo nich.Tu sa vám tie jednotky za zákopmi tiež pohybujú a kľudne vás za chvíľu obklúčia , keďže väčšinou aj oni majú 2 mužstvá, nie len jedno. V Gearboxe síce alibisticky tvrdia, že v prvom BiA naschvál nenasadili plnú AI, aby si hráči zvykly na nový typ strategickej akcie, ale ktovie. V každom prípade je táto zmena viac než výtaným tunningom.

#pic3#

Druhou veľkou zmenou súvisiacou s AI je aj pridanie vozidiel, ktoré dávajú hre ešte väčší pocit rýchlosti a nebezpečenstva. A aké je to prekvapenie, že tieto vymoženosti môžu využívať nepriateľské jednotky. Zoberú si vaše opustené vozidlo a máte problém. Hlavne ak ide o tank.

Napriek krátkosti doby, v ktorej BiA2 vychádza, došlo aj k technoélogickému vylepšeniu v grafike. Napriek tomu ,že BiA1 bol neuveriteľne prepracovanou hrou, tak v BiA2 vidieť, že textúry su ešte detailnejšie, tváre a jednotlivé elementy ešte ostrejšie.

#pic4#

BiA2 opäť stavia na reálnych bojoch a lokáciach, ktoré sa udiali počas druhej svetovej. Takže, ak náhodou poletíte do Francúzska, tak budete môcť spoznať kostoly a domy. Síce s menšou obmenou, keďže išlo o dobové mapy a fotografie, ale tá realita je neskutočne puntíčkarska. Nečudujem sa, že nad tvorbou prostredí strávili vyše 3 roky.

Príbehovo nadväzuje nové BiA, tam kde jednotka skončila. Teda kým prvý diel zachytil prvú polovicu dňa bojov v normandíi, tak dvojka zachytí jeho zvyšok. Opäť sa vaša partia trinástich neohrozených musí pustiť proti nepriateåskej presile ako brati v zbrani.

#pic5#

Prvé 4 levely toho ukázali skutočne dosť, ale pred konečný súdom si ešte počkáme na plnú verziu. Zatiaľ sa tešte a čakajte na demo. Hre vyjde na PC, PS2 a XBOX. BiA3 je síce už v pláne , ale na PS3.

#tab#


WIN
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012