06.11.2012 12:12, DanKanFan, Komentárov: 0
Slovák sa opäť stal vicemajstrom sveta!

Slovák sa opäť stal vicemajstrom sveta!

Fantastický úspech slovenskej reprezentácie počas svetového finále 9. ročníka Electronic Sports World Cup 2012 (ESWC) v Paríži.

Svet počítačových hier si po finále na parížskom šampionáte Electronic Sports World Cup (ďalej už len ESWC) konanom v rámci svetového veľtrhu Paris Games Week bude opäť dobre pamätať ďalšie slovenské meno. Šestnásťročný Marek „tween“ Pacher totiž získal titul vicemajstra sveta pred očami viac ako 300.000 návštevníkmi z celého sveta a ďalšími, ktorí tieto súboje netrpezlivo sledovali pomocou online prenosu. Marek „tween“ Pacher, ktorý získal tento titul vo finále hry Trackmania Nations, kde porazil súperov z Holandska, Kanady a Francúzska, má síce iba 16 rokov, no včera sa mu podarilo získať už druhý titul vicemajstra sveta a potvrdil tak, že Slovensko patrí medzi svetovú špičku.

Marek „tween“ Pacher nijako neskrýval svoju radosť,: „z posledných dvoch minút finále si nič nepamätám, bol som v takej eufórii, že som radšej súperov vôbec nevnímal.“ Samozrejme, súperi z celého sveta dali Marekovi poriadne zabrať. „Trénoval som poctivo a bol som pripravený podať svoj najlepší výkon. Videl som však, že súperi to tiež nebrali na ľahkú váhu. Videl som totiž, že jeden z mojich súperov ide vo finále svoju životnú jazdu a hoci som sa snažil, nedokázal som ho prekonať. O to lepšie sa mi však išlo, keď už svoje prvenstvo potvrdil – nebol som neustále demotivovaný,“ pokračuje Marek a dodáva,: „keď som preberal šek a medailu, mal som pocit, akoby som vyhral, aj keď to bolo len druhé miesto..“

Marek okrem striebornej medaile získal finančnú cenu v hodnote 3000 USD. Hranie počítačových hier už totiž dávno nepatrí iba medzi zakázané kratochvíle násť-ročných záškolákov. Naopak, poctivo trénujúci hráči sa každoročne stretávajú so svetovou elitou na medzinárodných turnajoch po celom svete. Do parížskeho finále sa zo Slovenska vďaka partnerom dostali dvaja najúspešnejší hráči (hra Trackmania NationsStarcraft 2), ktorí najprv absolvovali online kvalifikáciu a neskôr zvíťazili v slovenskom finále v bratislavskej herni Storm. Starcraft 2 je jednou z najpopulárnejších strategických hier, ktorá zamestnáva analytické mysle miliónov hráčov po celom svete. Trackmania Nations je jej pravým opakom, sústredí sa najmä na postreh, schopnosti rýchlo reagovať a doviesť virtuálne pretekárske vozidlo do úspešného konca. Jej obrovskou výhodou je dostupnosť zdarma pre všetkých hráčov.

Naša redakcia samozrejme k tomuto úspechu gratuľuje a tešíme sa, že máme v našom štáte aj takto šikovných hráčov.


Zdroj: Tlačová správa, Vlastné

DanKanFan
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012