10.10.2012 12:00, Daniel "DanKanFan" Kaničar, Komentárov: 0
Na Majstrovstvá sveta v PC hrách pôjdu dvaja naši zástupci, vrátane vicemajstra sveta z minulého roku.

Na Majstrovstvá sveta v PC hrách pôjdu dvaja naši zástupci, vrátane vicemajstra sveta z minulého roku.

Po víkende už poznáme novú reprezentáciu Slovenska, ktorá nás pôjde reprezentovať na Majstrovstvá sveta v počítačových hrách ESWC do Paríža! Lokálna HP Pavilion ESWC kvalifikácia skončila v sobotu v bratislavskej herni Storm, kde sa zišli najlepší hráči z celého Slovenska. GamesWeb.sk ako jeden z partnerov bol samozrejme pri tom.

Pred pár rokmi by ste si možno mysleli, že je človek blázon, keby Vám povedal, že ide na Majstrovstvá sveta v počítačových hrách, ale dnes je to realita. Počítačové hry za posledné roky zažili veľký boom a profesionalizáciu a majú dokonca aj svoje oficiálne Majstrovstvá sveta, ktoré sa nazýva Electronic Sports World Cup, zkrátene ESWC. Aj Slovensko malo oficiálnu HP Pavilion kvalifikáciu na turnaj ESWC, ktorá sa uskutočnila v dvoch veľmi populárnych hrách. Prvou hrou bola stratégia Starcraft 2, ktorá sa hrá po celom svete. Hráč si v hre vyberie jednu z troch rás a vymýšľa rôzne taktiky a stratégie, ako poraziť súpera. Druhou hrou bola pretekárska hra Trackmania Nations, ktorá je veľmi obľúbená aj vďaka tomu, že si ju ľudia môžu z internetu stiahnuť zdarma.

Všetci slovenskí hráči sa mohli na oficiálnom webe www.eswc.sk prihlásiť do piatich online kvalifikačných turnajov, po ktorých organizátori pozvali najlepších hráčov z každej hry do bratislavskej herne Storm. Živé prenosy z kvalifikácií celkom sledovalo viac ako 3 tisíc divákov! Finále sa uskutočnilo v sobotu 6.10. a nenechali si ho ujsť najlepší hráči z celého Slovenska, ktorí si brúsili zuby, resp. klávesnice a myši, na prvé miesto v turnaji. Práve titul zaisťoval účasť v parížskom grandfinále ESWC, spiatočné letenky a dres slovenskej reprezentácie.



V turnaji Starcraft 2 jasne dominoval Matej Zabadal, ktorý na internete vystupuje pod prezívkou Ladabaz. Hru hrá už dva roky a minulý rok častokrát trénoval i 6 hodín denne! A teraz sa jeho snaha vyplatila, pretože bude reprezentovať svoju krajinu v hlavnom parížskom turnaji, kde je pre hru Starcraft 2 pripravená finančná dotácia 40 000 dolárov! V druhej kvalifikácii bola už svojim spôsobom svetová celebrita! Pretože Marek Pacher, hrajúci pod prezívkou Tween, sa už minulý rok parížskeho finále zúčastnil a skončil na fantastickom druhom mieste, stal sa teda vicemajstrom sveta. V lokálnej kvalifikácii jasne dominoval a svojich súperov porážal veľmi presvedčivo. Budeme mu teda držať palce, aby tento rok svoj úspech minimálne zopakoval! Dvaja slovenskí reprezentanti sa do Paríža pozrú vďaka podpore herných počítačov HP Pavilion, ktoré sa stali generálnym partnerom tohoto projektu. Viac informácií o priebehu sa dozviete na www.eswc.sk.

Našu videoreportáž z akcie nájdete v najbližšom vydaní hernej relácie GamesWeb ON Air, kde okrem záberov na akciu nájdete aj rozhovory s víťazmi. Každopádne, už teraz si môžeme dať malú chuťovku v podobe citátov od oboch z nich.

 

Matej Zabadal - víťaz StarCraft 2:


"Do školy bohužiaľ budem musieť chodiť, ale budem robiť všetko preto, aby som využil svojich zahraničných tréningových partnerov a každá voľná minúta pôjde určite do tréningu."

"V Paríži by pri 32 hráčoch bol aj postup do TOP16 úspechom. Nemám ešte skúsenosti z veľkých zahraničných akcií tohoto kalibru, ale chcem do toho dať všetko."

"Väčšina kamarátov ma začala podporovať až vtedy, ked som na turnajoch začal vyhrávať peniaze. Ale kamaráti aj rodičia ma určite podporujú a chcú, aby som na tieto akcie chodil aj naďalej."

 

Marek Pacher - víťaz Trackmania Nations:


"Som strašne rád, že sa znovu pozriem na túto skvelú akciu. Bol to veľmi ťažký súboj, čo som zviedol s Hafikom (prezývka 2. hráča, pozn. redakce), ale vyšlo to a som veľmi sťastný."


"Musím se priznať, že príprava na finále mohla byť kvalitnejšia a vetšinu máp som išiel na istotu. Toto boli len také omrvinky. Teraz sa idem na hru plne sústrediť a reprezentovať."


Daniel "DanKanFan" Kaničar
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012