04.07.2012 12:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 26. týždňa v hernom svete

Čo týždeň dal, čiže zhrnutie 26. týždňa v hernom svete

Posledný júnový týždeň bol viac-menej potešujúci. Ak ste ho však nestihli pozorne sledovať, nasledovné zhrnutie herných noviniek je určené práve pre vás.

Vstupný deň začal novým datadiskom k populárnej onlinovke World of Warcraft, Mists of Pandaria, ktorá síce nemá pevne stanovený dátum vydania, avšak po objavení pravdepodobne finálnej verzie krabice je dosť možné, že sa jej dočkáme aj skôr ako je z WoW expanzií zvykom, oficiálnou cestou sa ohlásilo Nintendo 3DS XL, najväčší konkurent PS Vity, ktorý ponúkne nielen väčšie displeje či oblejší dizajn, ale navyše sa noví majitelia dočkajú napríklad aj lepšej výdrže batérie, fanúšikovia Need For Speed sa tešili z oznámenia filmovej adaptácie, o ktorú sa postará kvalitné štúdio Dreamworks, zistili sme, že herecká legenda menom Bruce Campbell sa objaví aj v očakávanej hre The Amazing Spider-Man, Metro: Last Light nám ukázalo making-off video zo zákulisia prípravy a natáčania live-action traileru, no a záverom prvého dňa v týždni sme spoznali nového víťaza štatistiky predajnosti hier vo Veľkej Británii, kde aktuálne viedol LEGO Batman 2.

V utorok nám PSN záležitosť Journey oznámila špeciálnu zberateľskú edíciu, ktorá bude okrem uvedenej hry obsahovať aj nejaké tie ostatné tituly z produkcie Thatgamecompany, pričom nebude chýbať ani obvyklá porcia koncept artov, making-off videí či soundtrackov, istý herný magazín odteasoval pokračovanie historickej stratégie Rome: Total War, vojnová FPSka Medal of Honor: Warfighter nám prostredníctvom interview videa priblížila multiplayerovú stránku titulu, 3rd person akcia Spec Ops: The Line ukázala čerstvo zverejnený launch trialer, záverom dňa nás zastihla nemilá správa podľa ktorej sa open-world akcia Far Cry 3 omešká.

Ďalší deň v poradí so sebou v ucelenej podobe priniesol všetky konce rozšíreného epilógu Mass Effectu 3, free2play novinka z dielne Piranha Games, MechWarrior Online, predstavila parádny gameplay, sľubujúci naozaj skvelú a netradičnú akciu, mladá herečka Camilla Luddington bola oficiálne potvrdená ako nový hlas Lary Croft, streda však okrem predošlej správy stihla poukázať aj na prvých 20 minút prídavku Dawnguard (prvé veľké DLC pre Skyrim), nechýbala ani launch ukážka nového herného Spider-Mana.


Viac videí nájdete v našej galérii.

Vo štvrtok nám v prvých desiatich minútach video naznačilo, čo nás čaká v druhej epizóde Walking Dead, potom dorazilo nové developer diary k Spec Ops: The Line, v rámci ktorého nám autori približujú predovšetkým príbehovú stránku titulu, český Carrier Command sa nám opäť pripomenul novým gameplayom, približujúcim obe zložky hry - RTS a tradičnú 3rd person vehicle akciu, všetko nasvedčovalo tomu, že prequel série Gears of War s podtitulom Judgment, by sa mohol na trhu objaviť skôr, než sme očakávali, na záver dňa nás potešila dvojica obrázkov z netrpezlivo očakávanej WW2 RTSky Company of Heroes 2.

Posledný pracovný deň sa Amazonom potvrdila kniha The Art of Blizzard, mapujúca 20 rokov tvorby Blizzardu, FPS titul Dishonored priblížil dva odlišné herné prístupy, spoločne sme zhliadli prvé developer diary video k novému MechWarriorovi, zaoberajúce sa predovšetkým štvoricou kľúčových prvkov tejto hry, nasledoval debutový trailer RTSky Company of Heroes 2, piatok ukončila video ukážka prvého MP prídavku pre Maxa Paynea.

Počas soboty a nedele nás najprv augustový Gamescom zvolával novým trailerom, zastihla nás i hromada nových záberov z Need for Speed: Most Wanted, sobotu ukončilo behind-the-scenes video k poslednej ukážke na Darksiders 2, prvý júlový deň potom následne Sony prekvapila dizajnom nového volantu a úplný záver týždňa patril nostalgickému dev diary k novým Wormsom.

Pondelok ako už tradične priniesol tematický článok, najnovšie niesol nadpis „Scenár - achilovka hier“, dvadsiaty šiesty týždeň vás však poinformoval aj o znovuzrodení našej užívateľskej sekcie, najnovšie doplnenej o svieži nápad, ktorý opisuje uverejnený článok.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012