18.01.2012 19:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 2. týždňa 2012

Herný HW sumár 2. týždňa 2012

Druhý tohtoročný týždeň bol poznačený výstavou Consumer Electronics Show, ktorá mala rozhodne čo ponúknuť aj herným priaznivcom. My sme vám priebežne prinášali tie najhorúcejšie správy a predstavili sme niekoľko zaujímavých produktov.

Ešte predtým, než sa pozrieme na jeden z najočakávanejších produktov tohto veľtrhu, nám spoločnosť MSI predstavila nového herného hrdinu v podobe notebooku GT783, ktorého hlavnou dominantou je najvýkonnejšia mobilná grafika NVIDIA GTX580M s 2 GB GDDR5 pamäťou. Tento notebook disponuje operačným systémom Windows 7 Home Premium (64 bit), 17“ matným displejom s Full HD rozlíšením, jeho srdce je tvorené procesorom Intel Core i7 (2670QM), pamäť je zaistená kapacitou o hodnote 16 GB, obsahuje i 750 GB HDD SATA2 (7200 RPM), čipovú sadu Intel HM67 Express a mechaniku Blu-ray. Prítomný I/O pritom ponúka HDMI, VGA Out, 2x USB 3.0, 3x USB 2.0 a 1x eSATA. Okrem spomínaných vlastností disponuje aj čítačkou kariet 7-v-1, 7.1 priestorovým zvukom Dynaudio & THX TruStudioPRO™, 2 MPx webkamerou s HD záznamom a samozrejmosťou je aj Wireless LAN: 802.11 b/g/n. Jeho hmotnosť činí 3,9 kg a je rozmerov 428 × 288 × 55 mm (ŠxHxV). Má zaujímavý dizajn, upevnený špeciálnou klávesnicou značky SteelSeries s farebným podsvietením.

Razer nám ešte pred začatím veľtrhu CES naznačil, že sa máme naozaj na čo tešiť. Táto spoločnosť to na nás vybalila naozaj veľkolepo, keď svetu napokon ukázala koncept Project Fiona, pod čím si už teraz vieme vybaviť nielen jeho dizajn, ale aj parametre či využitie. Jedná sa totižto o tablet, ktorý je vhodný pre hranie počítačových hier. Jeho vzhľad nieje klasický a každý hráč si hneď mohol všimnúť dva ultra-presné integrované ovládače, ako súčasť hybridného systému pre toto zariadenie, umožňujúce podporu hrania titulov ihneď po vybalení z krabice, ako potvrdil aj Min-Liang Tan, generálny riaditeľ spoločnosti Razer. Potešili sme sa aj uverejneným technickým špecifikáciám, ktoré sa ale môžu od tých skutočných odlišovať, pretože ide o koncept. Základom tohto zariadenia bude procesor Intel Core i7, všetko potrebné sa potom zobrazí na 10.1“ displeji s rozlíšením 1280x800, podporujúcim zobrazenie na celú obrazovku s rozhraním, ktoré podporuje multi-touch. Spoznávame aj ďalšie detaily. Obsahuje 3-axis gyro, magnetometer, accelerometer, Force feedback, Dolby® 7.1 surround sound, WiFi 802.11b/g/n a Bluetooth® 3.0. Každého určite zaujíma cena a dostupnosť. Momentálne to vyzerá tak, že Project Fiona dorazí na trh niekedy v 4. štvrťroku 2012 a to za menej ako 1000 amerických dolárov.

Spoločnosť Thermaltake a jej hernú divíziu Tt eSPORTS už nebudeme bližšie predstavovať, pretože je hráčom plne známa. Thermaltake na tejto výstave predviedla niekoľko svojich výrobkov, my vyberáme dva nové napájacie zdroje Toughpower XT 1275W Platinum Snow Edition a Toughpower Grand 700W Platinum Snow Edition, pričom oba disponujú certifikáciou 80Plus Platinum, sú modulárne a káble majú opletené nabielo. Podporujú 4-way SLI a 4-way CrossfireX. Okrem toho sú vybavené S.P.T (Standby/ Power good signal/ Temperature) LED indikátorom, osobitne navrhnutým pre overenie stavu PSU Toughpower XT. Čo sa chladenia týka je prítomný vstavaný 14 cm ventilátor s dvojicou guličkových ložísk a tromi režimami Smart Fan Control systému (bezventilátorový režim, tichý režim a režim chladenia), automaticky detekujúcimi teplotu s úpravou rýchlosti ventilátora.

Divízia Tt eSPORTS v krátkosti oznámila, že si na CES 2012 pre hráčov prichystala slúchadlá s mikrofónom zo série DRACCO, sľubujúce skvelý zvuk, úžasné basy a zaujímavý vzhľad. Nasledovali dve nové periférie, presnejšie myši s modelovými označeniami SAPHIRATHERON. Ďalej bolo oznámené, že klávesnice MEKA G1 a MEKA G-Unit z rodiny Tt eSPORTS MEKA budú upravené do bieleho prevedenia tak, ako si to priali fanúšikovia. Na záver bola v kategórii príslušenstva oznámená externá zvuková karta BAHAMUT, ktorá vyniká ľahkosťou prenášania a jednoduchou inštaláciou.

Nasledovalo zameranie sa na spoločnosť MSI, ktorá taktiež nemohla chýbať na tejto výstave. Okrem komponentov, na ktoré sa pozrieme za chvíľu nám bolo poskytnuté echo o notebookoch. Bola prezentovaná pätica najvýznamnejších herných notebookov z G-series: GT783, GT780DXR, GT685, GT683DX a GE620DX, pričom modely GT783 a GT685 sú prvými notebookmi od MSI v roku 2012, ktoré sú vybavené najrýchlejšou mobilnou grafickou kartou od NVIDIE - GTX 580M s DDR5 pamäťou veľkou 2GB. GT783 je 17.3” herný notebook, ktorý dosiahol body o hodnote 16,000 s podporou DirectX 11 a NVIDIA Optimus & PhysX technologies, a pokoril doterajší rekord v 3D Marku. Je pritom vybavený hernou klávesnicou SteelSeries, full-HD širokouhlým displejom, reproduktormi Dynaudio a dizajnom z lešteného hliníka.

15.6” model GT685 je ideálny na hranie najnovších aj nadchádzajúcich herných titulov a môže sa pochváliť parametrami, zahrňujúcimi full-HD widescreen, reproduktory Dynaudio a exkluzívny herný LED. Podporuje DirectX 11 a NVIDIA Optimus & PhysX technologies.

MSI sa odteraz môže pýšiť aj výhrou CES 2012 Innovation award, ktorú získal model GT780DXR. Toto ocenenie bolo udelené na základe pozoruhodného dizajnu a balíčku funkcií, ktorý zahrňuje hernú klávesnicu od SteelSeries, reproduktory Dynaudio, grafickú kartu NVIDIA GTX 570M s 3GB DDR5 pamäťou a štvorjadrový procesor Intel Core i7 druhej generácie.

Ešte sa stihol prezentovať aj notebook GE620DX so slušnou grafikou NVIDIA GeForce GT635M, nechýbal ani MSI X460DX, disponujúci grafickou kartou NVIDIA GeForce GT630M a ukázal sa i tablet WindPad 110W, ktorý beží vďaka Windows OS a je postavený na platforme AMD Brazos.

Pretože MSI vyrába aj komponenty, vyrukovala s niektorými z nich. Nechýbala tak u nás už predstavená základná doska Big Bang-XPower II alebo Z68A-GD80 (G3), ktorá si ako jediná zo základných dosiek s hrdosťou odniesla ocenenie CES 2012 Innovation Award. Cena bola udelená zaslúžene, veď ide o prvú dosku na svete s podporou PCI Express Gen 3.

Oznámená bola aj grafická karta s označením R7970-2PMD3GD5, poháňaná najnovším 28nm grafickým čipom Radeon HD 7900 od AMD. Pomocou pretaktovacieho softvéru Afterburner sa dá jadro doladiť tak, aby sa uvoľnil plný výkonnostný potenciál. Tento nástoj poskytuje mnoho funkcií pre uspokojenie nadšencov, vrátane monitorovania cez Afterburner App a Kombustor benchmarku, umožňujúcemu vykonávať rôzne testy v prevádzke.

Hardvér sumár za druhý týždeň ukončíme podarenou hernou myšou Naga Hex od Razeru, ktorá sa zameriava na hráčov, hrajúcich MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), action-RPG alebo hack and slash hry. Disponuje dizajnom, navrhnutým pre šesť mechanických tlačidiel, ktoré sa dajú využiť pri vykonávaní kúziel, schopností alebo správy položiek, a majú mechanickú štruktúru, vďaka ktorej netreba pri ovládaní vynaložiť veľkú silu, čím získate rýchlostnú výhodu oproti nepriateľom. Myš je ergonomicky zakrivená, vhodné je aj umiestnenie spomínaných šiestich tlačidiel, a ako si môžete všimnúť, v strede tlačidlového systému sa nachádza vymeniteľná opierka pre palec. Aby sa vyhovelo všetkým hráčom, ako súčasť balenia sú pridané tri opierky v rôznych výškach, takže si nastavíte ten najlepší komfort.

Táto myš podporuje synchronizačný softvér Synapse 2.0 - prvý softvér na svete, ktorý automaticky ukladá všetky užívateľské nastavenia myši, čo prostredníctvom cloud serveru umožní vaše obľúbené nastavenie aplikovať okamžite z akéhokoľvek počítača.

Celkovo poskytuje jedenásť programovateľných tlačidiel, špeciálne spínače zvládnu až 250 kliknutí za minútu, pričom celková životnosť je desať miliónov kliknutí. Používa laserový snímač s rozlíšením 5600dpi, rýchlosťou snímania 1000Hz a 1ms odozvou. Je rozmerov 116 mm (dĺžka) x 78 mm (šírka) x 42 mm (výška) a váži približne 134 gramov. Na Razerzone je táto herná periféria za 79,99 € k dispozícii na predobjednanie od 10. januára s expedíciou, ktorá je plánovaná na koniec januára. Celosvetová obchodná dostupnosť bude v marci 2012.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012