13.01.2012 12:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
CES - herná myš Naga Hex od Razeru

CES - herná myš Naga Hex od Razeru

Razer predstavil úplne novú hráčsku myš so šiestimi extra tlačidlami pre palec, vyvinutú pre profesionálnych hráčov a fanúšikov špecifických žánrov.

Najnáročnejší hráči, ktorí vedia oceniť kvalitné technológie, pohľadný dizajn a zameriavajú sa na MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), action-RPG alebo hack and slash hry, by si nemali nechať ujsť predstavenie zaujímavej myši Naga Hex, predvedenej spoločnosťou Razer na CES v Las Vegas a zároveň inšpirovanej modelom Naga MMO, ponúkajúcim až dvanásť tlačidiel pre palec.

Šestica tlačidiel optimalizovaných pre určité žánre

Herná myš Razer Naga Hex disponuje dizajnom, navrhnutým pre šesť mechanických tlačidiel, ktoré sa dajú využiť pri vykonávaní kúziel, schopností alebo správy položiek, pričom takéto rýchlejšie a hlavne jednoduchšie ovládanie možno využiť napríklad pri hre League of Legends. Prítomné tlačidlá majú mechanickú štruktúru, vďaka ktorej netreba pri ovládaní vynaložiť veľkú silu, čím získate rýchlostnú výhodu oproti nepriateľom. Inými slovami, máte možnosť zaútočiť skôr, ako oni môžu vôbec zareagovať.

Vysoký výkon tlačidiel - až 250 kliknutí za minútu

Vzhľadom k tomu, že herné žánre ako RPG alebo MOBA vyžadujú intenzívne klikanie, Naga Hex disponuje špeciálnymi spínačmi, ktoré sľubujú výkon až 250 kliknutí za minútu, teda ideálny pre profesionálnejších hráčov s veľmi rýchlymi reflexmi. Tieto spínače vydržia neuveriteľných desať miliónov kliknutí.

Ergonomický tvar a vymeniteľné palcové opierky

Nakoľko sa pri vývoji dbalo na pohodlie ruky, myš je ergonomicky zakrivená. Vhodné je aj umiestnenie šiestich tlačidiel, no a ako si môžete všimnúť, v strede tlačidlového systému sa nachádza vymeniteľná opierka pre palec. Aby sa vyhovelo všetkým hráčom, ako súčasť balenia sú pridané tri opierky v rôznych výškach, takže si nastavíte ten najlepší komfort. Ide o dôležitú súčasť, ktorá znižuje zaťaženie počas dlhého hrania doma alebo na turnaji.

Synapse 2.0 samozrejme podporovaný

Herný synchronizačný softvér Synapse 2.0 sme si u nás už zbežne predstavili. Ide o prvý softvér na svete, ktorý automaticky ukladá všetky užívateľské nastavenia myši, čo prostredníctvom cloud serveru umožní vaše obľúbené nastavenie aplikovať okamžite z akéhokoľvek počítača. Razer Naga Hex túto vymoženosť podporuje.

Vlastnosti produktu v kocke

Ako bolo už viackrát spomenuté, nová hráčska myš od Razeru ponúka šesť mechanických tlačidiel s optimalizáciou pre MOBA/action-RPG hry, pričom celkovo poskytuje jedenásť programovateľných tlačidiel. Špeciálne spínače zvládnu až 250 kliknutí za minútu a celková životnosť je desať miliónov kliknutí. Hovorili sme aj o prítomnosti ergonomického dizajnu a užitočného softvéru menom Razer Synapse 2.0. Používa laserový snímač s rozlíšením 5600dpi, rýchlosťou snímania 1000Hz a 1ms odozvou. Známe sú aj údaje o rozmeroch a hmotnosti. Približné veľkosti produktu činia 116 mm (dĺžka) x 78 mm (šírka) x 42 mm (výška), váži cirka 134 gramov.

Bežnému hráčovi sa môže zdať počet mechanických tlačidiel umiestnených v tomto produkte za prehnane zbytočný, ale milovníci spomínaných herných žánrov toto množstvo bez problémov zúžitkujú. Za predpokladu, že sa vám táto herná periféria páči, mali by ste navštíviť Razerzone.com, kde sa dá od 10. januára predobjednať za cenu 79,99 €, pričom bude expedovaná koncom januára. Celosvetová obchodná dostupnosť je plánovaná na marec 2012.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 9.7 / 10
(Hodnotení: 3)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012