11.06.2003 00:30, Trimmm, Komentárov: 0
Heroes of Might and Magic IV: Winds of War

Heroes of Might and Magic IV: Winds of War

Nové mapy, nové mapy, žiadna zmena - to je stručná charakteristika datadisku ku hre Heroes of Might and Magic IV.

S novým datadiskom ku hre Heroes of Might and Magic s názvom Winds of War sa vracajú staré praktiky firmy 3DO – za čo najmenej námahy zarobiť veľa peňazí bez ohľadu na to čo si o tom fanúšikovia pomyslia. Ako ináč možno popísať situáciu, keď opäť hráči dostávajú do rúk cd s datadiskom, ktorý do hry neprináša nič iné, len nové mapy? Niektoré z týchto máp nie sú ani len dielom vývojárov firmy, ale v oficiálnom datadisku sú uverejnené aj najlepšie singleplayer mapy, ktoré „vyrobili“ fanúšikovia a nadšenci tejto hry.

V balíčku, ktorý na hráča čaká, je zakomponovaných 6 navzájom prepojených misií, v prvých piatich po tri mapy, posledná misia - finálna - pozostáva z jednej. Všetky sú pospájané základným cieľom – dobytím kráľovstva Channon.

V prvej misii Spazz Maticus sa rozhodne rozšíriť svoje územie na úkor Elfov, územie ktorých mu stojí v ceste na kráľovstvo Channon.

V druhej mladý barbarský kráľ Mongo túži dokázať, že si zaslúži byť kráľom svojho národa a chce to urobiť dobytím a ovládnutím celej krajiny, v centre ktorej stojí kráľovstvo Channon.

Celý život zasvätil mág Mysterio Veľkolepý bádaniu a odhaľovaniu neznámych kúziel. Ku splneniu jeho sna o najväčšom mágovi mu chýba objaviť a vyriešiť posledné tajomstvo – tajomstvo nesmrteľnosti. A hádajte, kde riešenie tejto úlohy leží? Hádate asi dobre, je to v kráľovstve Channon. Jej dobytie je cieľom tretej misie.

Elf Erutan Revol znepokojený ničením jeho milovaných lesov sa rozhodne zničiť ríšu ľudí – a kráľovstvo Channon. Predtým však musí (silou) presvedčiť príslušníkov svojej rasy o tom, že má pravdu. Občianska vojna ako vyšitá J.

Kráľ nemàtvych už má pôsobenia všetkých živých tvorov na svete takisto dosť a rozhodne sa, že zničí všetko živé a rozší tak svoju armádu nemàtvych. To je obsahom piatej misie.

Šiesta misia predstavuje konečnú a rozhodujúcu bitku o kráľovstvo Channon za účasti všetkých spomenutých kráľov a ich armád. Túto misiu si nezahráte skôr, než dohráte všetkých päť predchádzajúcich misií. Čiže ku konečnému dohraniu tohoto datadisku Vám stačí prejsť 15 máp a napokon vyhrať aj šestnástu. Netvrdím, že mapy sú ľahké, ba povedal by som, že vedia byť niekedy dosť tvrdým orieškom pre hráča, ale pri absencii nejakých zásadných noviniek to je podľa mňa málo.

Napriek tomu, že hre vyčítam nedostatok inovácií (hlavne žiadny nový hrad ani rasa), musím konštatovať, že jednotlivé mapy sú dobre nadizajnované a príbehy, aj keď nie sú ani trošku originálne, sú dobre poprepájané.

Zase aby som nekrivdil, zaregistroval som nejaké nové rekrutovacie príšerky – celkom až tri, na ktoré narazíte počas pohybu na mape, nejaké nové kúzla, malú inováciu v editore misií... Skrátka ale nič významné sa v hre nezmenilo, takže staršieho harcovníka, ktorý hral predchádzajúce diely a datadisky, nič neprekvapí. A taký, ktorý túto hru ešte nehral, si ju nezahrá, lebo k inštalácii datadisku je nutná existencia a inštalácia plnej hry Heroes of Might and Magic IV. J.

Napriek môjmu sklamaniu a pocitu „podvodu“ si myslím, že tento datadisk je nutnosťou pre fanúšika tejto serie, lebo dostáva do rúk dobre spracované mapy s klasicky dobre spravenou lokalizáciou a s tým sú spojené hodiny a hodiny dobrej zábavy. Nesmie však očakávať nič nové, žiadne novinky... a keď sa tak nad tým zamyslím: „koho baví hrať dokolečka tú istú vec?“ A od tohoto faktu sa odvíja aj moje hodnotenie, ktoré v tomto prípade neodráža kvalitu máp, ale nedostatok inovácie a fantázie a pocit fádnosti a deja vu – toto všetko už tu bolo...

Heroes of Might and Magic IV- Winds of War

VÝROBCA: New world computing
DISTRIBÚTOR: 3DO
MINIMÁLNA KOFIGURÁCIA: W95/98/Me/2000/XP, P II 300 MHz, 128 MB RAM
ODPORÚČANÁ KOFIGURÁCIA: W95/98/Me/2000/XP, P II 450 MHz, 256 MB RAM
3D KARTA: Nie
MULTIPLAYER: Ano
TYP: Typ HRY
VERDIKT: Veľké rozpaky... :-(
HODNOTENIE: 55%

Hru na recenziu zapožičala spoločnosť JRC s.r.o.
web:
www.jrc.sk tel: 02/54 65 03 53


Zdroj: gamesweb

Trimmm
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012