08.04.2003 00:29, Log-us, Komentárov: 0
Project Nomads

Project Nomads

Počul som viacero názorov na hru od nemeckého výrobcu Radon Labs, prevažne názory kladné, nuž... zmena je život. Hlavným ťahákom hry samotný herný žáner (ktorý som ťažko identifikoval aj do tabuľky), ktorý kombinuje prvky 3rd person akčnej tombraiderovky, stratégie a RPG,ale...

Planéta staviteľov, na ktorej prebiehala krutá vojna, bola natoľko v zlom stave, až sa jednoducho rozpadla. Rozpadla sa na niekoľko lietajúcich ostrovov, ktoré pod správnym vedením slúžia ako dopravné prostriedky, domovy a útočišita zároveň. Obyvatelia týchto ostrovov sú Nomádi a jedným z nomádov sa hneď po začiatku hry stávate Vy. Vašou primárnou úlohou na fantastickej ceste je zachrániť dvoch svojich priateľov, taktiež Nomádov. To by k príbehu bolo zrejme všetko, viac hráč vôbec nepotrebuje.

Počul som viacero názorov na hru od nemeckého výrobcu Radon Labs, prevažne názory kladné, nuž... zmena je život. Hlavným ťahákom hry samotný herný žáner (ktorý som ťažko identifikoval aj do tabuľky), ktorý kombinuje prvky 3rd person akčnej tombraiderovky, stratégie a RPG,ale... Ja neviem, mne to dokopy jednoducho nereže. Ak by sme hru chceli prirovnať k existujúcim titulom, mohli by sme uvažovať o predminuloročnom Giants (ktorá ma, mimochodom, zaujala o mnoho viac), či Sacrifice, obe však nepredstavujú taký potenciál a obľúbenosť ako táto hra. Project Nomads nie sú zložitou hrou ako by sa po skombinovaní týchto žánorv mohlo zdať, asi je chyba vo mne a možno práve preto píšem túto recenziu asi o mesiac neskôr, ako by som mal. Viete, samotné striktne akčne ladené a lineárne levely (tu je asi tá chybička) nie sú nudné, ale celková kompozícia mi proste nudne pripadala. Nebudem nikoho klamať, dostal som sa asi do polovičky hry a, jednoducho, nikdy som nemal náladu poklikať na ikonku hry Project Nomads na svojej pracovnej ploche, tak nejak ma nelákala. Ale pozor, ide o subjektívny názor, keďže sa neubránim faktu, že v podstate každá recenzia je subjektívna, veď každému sa páči niečo iné, takže väčšine ľudí sa Nomádi pozdávajú, čo zohľadním aj v hodnotení, ale mne nie...

Hádam najvýraznejším kladom hry je grafika, ktorá je jedným slovom krásna. Skutočne, tentokrát nepreháňam. Fantaskný svet nebies, nebeských pirátov a ostrovov plávajúcich v oblakoch je vykreslený do maximálnych detailov. Architektúra krajiny, budov a okolia je naozaj jedinečná, dokonalá. Mimochodom, na začiatku hry dostanete na výber postavu a podľa tohto výberu bude závisieť aj výzor budov, ktoré na ostrove budete mať, ale o tom neskôr. Samotná architektúra je teda okrem všetkých tých grafických kraviniek tou najúžasnejšou, jedinečnou a skvostnou súčasťou vizuálneho stvárnenia Nomádov. Takže späť k postavám. Na výber sú tri: Susie, Goliath a John, všetci Nomádi. Na začiatku sa dozvedáte, že tie postavy, z ktorých ste si vyberali (okrem tej Vašej, samozrejme...), boli zajaté. Získate vlastný ostrov, na ktorom sa čírou náhodou nachádza Staviteľ, ktorý vysvetlí čo a ako, pochopíte, že budovy je možné získavať a postaviť z priesvitných štruktúr, umiestniť ich na vybratých miestach na vlastnom lietajúcom ostrove, či kombinovať s inými štuktúrami na spriatelej tržnici Grey Market (tu sa nachádza stroj na kombinovanie štruktúr) a získavať tak čoraz mocnejšie a komplikovanejšie budovy. Tie sú v ďalšom priebehu hry veľmi dôležité. Od základných budov (ako napr. lighthouse, ktorý slúži ako akýsi motor pre lietajúci ostrov),elektrární, zbraní cez komplikovanejšie (ako napr. počítačom ovládané dvojdelo) až po tie najnebezpečnejšie (napr. hangáry s čosi ako lietadlami) a tak podobne. Zrejme ste pochopili, že v dnešnom svete nemôže byť nič zadarmo a aj budovanie a opravovanie budov niečo ,,stojí" a to Vašu energiu, ktorá sa kumuluje v budovách na to určenych. Čím zložitejšie generátory, tým energia rýchlejšie "pribúda" a tým rýchlejšie je možné budovy stavať či opravovať.

Hudba a zvuky patria k priemeru. Určite sa nejedná o typ Halo (kde ma hudba veľmi príjemne prekvapila a maximálne vhodne doplňovala akciu), nemám k tomuto aspektu v podstate žiadne pripomienky. Dá sa to počúvať a má to aj 3D zvuk. Záverom len toľko. Ak si chcete vyskúšať niečo nové a originálne a pozdáva sa Vám kombinácia spomínaných žánrov, netreba váhať. Project Nomads sú skutočne skvostným príkladom skvelej hrateľnosti a grafiky, ale... asi som príliš konzervatívny...

Project Nomads

VÝROBCA: Radon Labs
DISTRIBÚTOR: CDV
MINIMÁLNA KOFIGURÁCIA: 450 Mhz, 32 MB RAM 3D, 64 MB RAM
ODPORÚČANÁ KOFIGURÁCIA: 1 Ghz, 64 MB RAM 3D, 128 MB RAM
3D KARTA: Ano
MULTIPLAYER: Nie
TYP: 3rd person /stratégia / rpg
HODNOTENIE 65%

Zdroj: gamesweb

Log-us
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Testovaná platforma:
Multiplayer: nie
Lokalizácia:
Žáner:
Vychádza na platformy: PC
Oficiálna stránka:
Karta hry:
Plusy:
Mínusy:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012