09.09.2011 11:00, Daniel "LordDan" Hujo, Komentárov: 0
Launch party Resistance 3 – reportáž

Launch party Resistance 3 – reportáž

Sony prichystala v predvečer spustenia predaja Resistance 3 veľkú party pre novinárov a obchodných partnerov. Takmer 7 hodín trvajúca akcia bola síce naplánovaná na minútu presne, no keďže dochvíľnosť časti pozvaných ľudí by sa skôr dala nazvať meškám len pol hodinu, všetko nabralo trochu hektickejší spád, no rozhodne táto akcia stála za to. Len sa obávam, že Sony má asi nejaké tajné informácie, ktoré tají celému ľudstvu. Čítajte ďalej a pochopíte.

Celý príbeh sa začína pred budovou Sony v Prahe, kde sa nie zas tak početná skupina účastníkov prešľapuje z miesta na miesto a nervózne pofajčieva. Následne vyfasujeme vojenské známky s menami, aby v prípade úmrtia bolo možné vyrozumieť najbližšiu rodinu a ak by z nás ostal len mastný fľak, aby mali aspoň ten kúsok plechu, čo by im nás pripomínal. Ubezpečím vás, nakoniec sme sa vrátili v rovnakom počte ako sme prišli na miesto určenia, aj keď naše telá boli už len prázdne schránky bez duše, úplne zničené, unavené, dobité, plné modrín a škrabancov. Jediné vaše želanie je padnúť do postele, no ak máte pred sebou ešte cestu domov a ráno hneď zas do práce, no to už nie je príjemná predstava. Ale mne sa to píše, ja som prišiel na intrák a padol do postele, no zvyšok redakcie trpel.

Už sme sa teda stretli a sme označení, môžeme sa teda vybrať na prísne tajné miesto konania akcie, ale že ste to vy, tak vám povieme – tankodrom Milovice. Po vystúpení nečakajte žiadne milé uvítanie, len krik inštruktorov, že už sme mali byť dávno prezlečený do zelených mundúrov a nastúpení pred stolom so zlovestne vyzerajúcimi zbraňami. Nasleduje scéna ako z filmu Nepriateľ pred bránami, každý dostane ochranné okuliare, zbraň AK-47 a jeden zásobník. Potom už kráčame na bojisko do lesa. Po krátkej inštruktáži, síce pre nás novinárov bola samozrejme úplne zbytočná, keďže máme tisíce fragov a sme ostrieľaní bojmi v toľkých hrách, že už to ani nevieme spočítať, začala airsoftová bitka novinárov proti obchodným partnerom. Asi chápete, že aj napriek rozľahlosti ihriska sa bojovalo len na určitých úsekoch ďalekonosnou paľbou, pretože behanie pre niektorých účastníkov by znamenalo istú smrť. Musím povedať, že prekvapujúco novinári prehrali obidve bitky, ale mám pocit, že to bolo našou nižšou celkovou hmotnosťou :D Naša redakčná trojica so súčtom hmotností niekde okolo 270kg a s faktom, že DanKanFanChinaski absolvovali aj prezenčnú vojenskú službu bola hviezdou bojov.

Následne sme sa presunuli späť pred hlavnú budovu, aby sme zbrane odovzdali a aby na nás mohlo byť opäť nakričané, že sa máme premiestniť do veľkého zeleného monštra v podobe BVP (bojové vozidlo pechoty alebo pre menej znalých povedzme obrnený transportér). Terén bol dokonale pripravený, vzhľadom na to, že predchádzajúci deň veľmi intenzívne a dlho pršalo. Zvláštne, opäť sme boli poučení, ako sa máme a nemáme správať pri jazde, aby sme sa dožili jej konca. Musím konštatovať za celú redakciu, že aj napriek týmto rečiam sme všetci traja vystúpili takí dobití, že nám doma ani neuveria, že sme boli na hernej akcii. Šéf DanKanFan veľmi miluje prírodu, no ako sa ukázalo ona jeho zrovna nie a tak na tú facku konárom stromu asi dlho nezabudne. Zároveň som nabral pocit, že nás v Sony považujú za nejakých zaostalcov, keďže popri jazde sme mali možnosť sa osprchovať “čistou“ vodou z kaluže. Hmm, to som napísal zle, nie že sme mali možnosť, my sme jednoducho nemali na výber. Na záver nasledovala časť najťažšia a to zliezť po mokrom a neuveriteľne šmykľavom povrchu BVP dole na bezpečnú zem. Za splnenie tohto questu by sme určite zaslúžili nejakú odmenu.

No a keďže už aj Slnko si potrebovalo ísť pospať, čas napredoval a nás už čakalo len posledné stanovište. Tu boli sme absolvovali tri veci – jazdu na štvorkolke, jazdu v Humvee a streľbu zo vzduchovky. Adrenalínová jazda na štvorkolke sa zrazu ale zmenila na výletnú jazdu, lebo vás brzdí pomalší kolega, ktorý by pri vyššej rýchlosti mohol mať blato nielen na topánkach. Jazda v Humvee po tankodrome, po tom čo ste sa viezli v BVP, vám už príde ako jazda luxusnou limuzínou po slovenskej diaľnici, aj keď jazda vzadu na korbe za veľkým guľometom bola o niečo adrenalínovejšia. Posledná vec prichystaná bola už spomínaná streľba zo vzduchovky. Každý mal tri diabolky a cieľom bolo vystrieľať najvyšší počet bodov. Hneď po príchode bola vyhlásená súťaž a prvý traja mali byť odmenení cenami. Keďže ja som prišiel na strelnicu v ten najnevhodnejší moment, bolo už šero a na terče nebolo dobre vidieť, dve rany som strieľal dosť naslepo a následne prišlo svetlo a rana za 10 bodov. Výsledný súčet 24 bodov, ten prekonal o jeden jediný bod DanKanFan a posledný Chinaski povedal, že nás nebude strápňovať :) a súťaž neabsolvoval. Škoda.

Tým sa skončila naša zábava a prišiel odpočinok v podobe občerstvenia, ktoré bolo úplnou spásou. Prednášku o Resistance 3, keďže recenzia už je na svete, sme vymenili za prednášku od bývalého člena zásahovej jednotky a profesionálneho ochrancu ľudí a majetku v Čechách, ale aj v ďaleko nepokojnejších krajinách stredného východu, ktorú si aj vy môžete pozrieť v priloženom videu, rozhodne stojí za to. Ešte pred týmto zaujímavým rozprávaním nás ale čakala slávnostná dekorácia víťazov. Dvaja víťazi boli z airsoftu, každý na jednej strane, no žiaľ bez nás a tri miesta sa vyhlasovali v streľbe. Tušíte správne, tu GamesWeb.sk bodoval, DanKanFan obsadil delené prvé miesto a ja som sa umiestnil na tretej pozícii. Ako som už povedal, škoda, že sme nestrieľali všetci :) Aj keď aj dve ceny stačili, aby po nás ostatní ľudia vrhali nevraživé pohľady.

Komando prednáška - 1. časť

Komando prednáška - 2. časť

Komando prednáška - 3. časť


Nakoniec bolo aj hranie samotného Resistance 3, ktoré ale bolo pre nás len veľmi kratučké, lebo časová tieseň v podobe posledného vlaku už skutočne tlačila a tak sme sa museli odobrať späť do Prahy. A až tu nám to došlo, bola to skutočne len zábavná akcia alebo má Sony tajné informácie o invázii mimozemšťanov a tak cvičí ľudí do odboja?


Daniel "LordDan" Hujo
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 2)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012