18.08.2011 18:00, Daniel "LordDan" Hujo, Komentárov: 6
GamesCom 2011 – zhrnutie nultého dňa

GamesCom 2011 – zhrnutie nultého dňa

Dnes sa GamesCom 2011 definitívne začal, prístup má aj široká verejnosť a očakávania sú vysoké, 350 000 návštevníkov je tohtoročný cieľ. Ešte predtým než ale začala táto šialenosť a než nás spláchla doslova vlna desiatok tisícov návštevníkov, dostali sme jeden deň náskoku. Čo nám ukázali včera takmer prázdne haly sa dozviete v tomto súhrne.

Celkovo sa vystavuje v piatich obrovských halách a v dvoch ďalších halách je umiestnená tzv. business zóna, kde majú prístup len vyvolení ľudia, medzi ktorých samozrejme patríme. Aj keď včera sa naša pozornosť sústredila hlavne do hál, nakoľko nával na všetky veľké tituly bol už včera a asi si viete predstaviť, aké peklo čaká všetkých návštevníkov dnes pri čakaní na vytúžený trailer alebo na krátke hranie.

Samozrejme veľké stánky nechýbajú spoločnostiam ako EA, Blizzard, Sony, Microsoft, Activision, Sega a podobne, pričom tu nájdete aj zastúpenie najpočetnejšej krajiny v podobe China sekcie. Včera si snáď každý z nás prišiel na svoje a obsiahli sme množstvo hier, z ktorých určite napíšeme aspoň pár dojmov. Rozumné zloženie našej „úderky“ obsiahlo prakticky všetky herné žánre a tak nebude ukrátený nikto z vás. Nakoniec sme obišli veľa AAA titulov, ktoré na nás kričali zo všetkých strán z reklám a prezentácií, takže už nás nemajú čím prekvapiť.

Sony lákala návštevníkov na už spomínanú PS Vitu, tí ktorí nemali možnosť vyskúšať si ju hneď prvý deň na konferencii, dostali príležitosť priamo v hale. EA obsadilo takmer tretinu haly, nechýbali Star Wars: The Old Republic, ktorému robila reklamu jednotka Storm Trooperov, Darth Vader a mnohé iné postavy tejto ságy; Battlefield 3 bol prezentovaný MiGom 21 umiestneným priamo v hale a každý má príležitosť obliecť si leteckú kombinézu a odfotiť sa pred ňou (nebolo by žiadnym prekvapeným, keby ten MiG 21 bol zo Slovenska :) stojany na Fifa 12 boli umiestnené na umelej tráve a Need for Speed: The Run s cestou a závodnými autami. Stánok Blizzardu neustále obliehaný zo všetkých strán fanúšikmi buď World of Warcraft, alebo na opačnej strane zas fanúšikmi StarCraftu. Diablo III stánok bolo poznať z diaľky, pretože ste videli len začiatok alebo naopak len koniec rady k nemu. Microsoft a jeho Kinect umožňoval trošku pohybu, no povedzme si narovinu, to behanie hore-dole po všetkých halách a prezentáciách bolo viac než nad naše sily a tak sme Kinect obchádzali širokým oblúkom. Warner Bros. s jeho logom na veži bolo taktiež vidieť už z diaľky a jeho prítomnosť značila aj prítomnosť tajomného netopierieho muža. Herr Ringe s tromi r za sebou robí radosť každému Nemcovi, ktorý ráčkuje. Skutočne je tu obrovský výber. Môj obľúbený žáner – stratégie, tých nakoniec sa tiež pár našlo a nešlo o žiadne prepadáky. V rýchlosti len spomeniem Anno 2070, Heroes of Might and Magic VI, Tropico 4, Jagged Alliance OnlineBack in Action a aj End of Nations, ktorá vyzerala veľmi dobre. Z RPG zas všetkých nadchol port Zaklínača 2 na Xbox 360, CD Projekt RED si dal veľmi záležať. Dark Souls príjemne prekvapil, Silent Hill zas naopak. Strieľačky alebo už skôr obľúbený mix akcie a RPG mal tiež svoje zastúpenie – Borderlands 2, Rage, Prey 2 a iné ďalšie. A okrem hál prebiehali celý deň prezentácie za zatvorenými dverami.

Celý deň bol zakončený pozvaním do 1C Company stánku v Business sekcii, no ich hry sme už všetky videli na Prague and Play pred pár týždňami, takže sme sa skôr len priateľsky pozhovárali s vývojármi a managementom. Na úplný záver prišla večera so Sony, kde nás potešili s informáciou, že do konca roka 2011 by sme sa mali dočkať slovenskej verzie Playstation Store. Dúfame, že sa tak skutočne stane.

Včerajšok tak bol hlavným dňom pre médiá a tým pádom aj pre nás a dnes už prakticky končíme. Žiadneho veľkého prekvapenia sme sa teda nedočkali, no zas sklamaní tiež nie sme. Možno niektorí nebudú súhlasiť s krátkymi a negatívnymi hodnoteniami niektorých hier, no ak chcete, príďte si sami vyskúšať. Výstava potrvá až do nedele a do Kolína je to v podstate na skok :)

Našim partnerom na GamesCom 2011 bola spoločnosť TOSHIBA.


Daniel "LordDan" Hujo
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Diskusia
Marťas R* 19. 08. 2011 09:28
DanKanFan Re: R* 19. 08. 2011 09:36
Duri Re: Re: R* 19. 08. 2011 09:53
Blacky Alieni :) 19. 08. 2011 18:08
Marťas Re: Re: Re: R* 19. 08. 2011 19:13
Blade Re: Alieni :) 19. 08. 2011 19:25
Pridať komentár Čítať celú diskusiu
Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012