15.08.2011 01:00, Blade, Komentárov: 0
GamesCom za rohom!

GamesCom za rohom!

Čo očakávať od EU alternatívy E3?

A je to tu! Ďalšia mimoriadna herná udalosť započne svoju niekoľkodňovú "extravaganzu" prakticky už o "pár" hodín a my ako oddaní fanúšikovia digitálnej zábavy u toho samozrejme nebudeme chýbať. GamesCom, Európska verzia E3, totižto každým novým rokom naberá na významnosti a tak sa nemožno čudovať, že tento rok ho navštívi až 550 vystavovateľov zo 40 krajín sveta. V porovnaní s minulým rokom tak počet zahraničných vystavovateľov vzrástol o sympatických 7, takže aj z tohto uhla pohľadu už nejde len o lokálny (ako tomu donedávna bolo), ale bez diskusií o globálny event, taký, ktorý nemá problém priniesť väčšie prekvapenia, než jeho americký kolega. Čo teda od aktuálneho ročníka tejto každým rokom populárnejšej akcie očakávať?

Ako býva u takýchto výstav zvykom, ešte pred samotným otvoreným brán GamesComu sa už v utorok uskutoční hneď trojica press konferencií, v rámci ktorých nám spoločnosti ako Microsoft, Sony a EA predstavia len to najlepšie, čo od nich v dohľadnej dobe očakávať. MS nám tak istotne ukáže svoje esá v rukáve ako Halo CE Anniversary, Forzu 4 či Gears of War 3, ktorý aj vďaka zelenej od nemeckých cenzorov bude istotne hlavným highlightom eventu. U konkurenčnej stajne Sony sa pre zmenu očakáva zameranie predovšetkým na nový handheld PS Vita, avšak pevne veríme, že čo-to z prezentácie si ukrojí aj Uncharted 3 či eventuálne aj doteraz neohlásená novinka od Davida Cagea, autora Heavy Rainu. Trojicu pre-GamesCom konferencií potom doplní pre mnohých zrejme najatraktívnejšia show pod taktovkou EA, v rámci ktorej sa okrem prezentácie klasík ako NFS: The Run, FIFA 12, SW: The Old Republic či Mass Effect 3 pravdepodobne dočkáme ohlásenia aj remaku pôvodného Crysisu pre platformy PS3 a Xbox 360 či rebootu legendy Syndicate, ktorý má údajne na svedomí štúdio Starbreeze. No a samozrejme, EA istotne nezabudne na ich jesenný FPS hit Battlefield 3, takže už teraz je možné povedať, že čo do množstva a variability predstavovaných titulov bude táto konferencia istotne pre hráčov "najnadupanejšia".

Aby ste si ale nemysleli, že trojicou veľkých utorňajších press-eventov sa to najlepšie skončí - práve naopak! Každá z významnejších distribučných spoločností bude mať na rozsiahlej ploche tejto výstavy svoj vlastný mega-stánok, v rámci ktorého sa nám pokúsi nadmieru sugestívnym spôsobom odprezentovať všetko to, čo by nás ako hráčov MALO jednoznačne zaujímať. Ubisoft tak dozaista staví na trojicu dobre známych značiek akými sú Assassin´s Creed, Driver či Ghost Recon, avšak s veľkou pravdepodobnosťou si na GamesCom privezie aj fantasticky vyzerajúceho Raymana Origins či Far Cry 3, ktorý bol prvý krát predstavený svetu počas júnovej E3. 2K okrem druhého Darknessu staví predovšetkým na prvé oficiálne odhalenie Borderlandsu 2, na ktoré sa mimoriadne tešíme a ktoré určite zachráni trestuhodnú neprítomnosť Bioshocku Infinite na tejto show.

Spomedzi ďalších veľkých distribútorov taktiež istotne nevynecháme stánky spoločností ako THQ, Bethesda, Capcom, Sega, Warner či Activision, v rámci ktorých si na vlastnej koži otestujeme také pecky ako Rage, Skyrim, Modern Warfare 3 či Batman: Arkham City, pravdepodobne doplnené aj novým Metrom, sci-fi akciou Dishonored či parádne vyzerajúcimi Aliens: Colonial Marines. Ja osobne si potom navyše spravím aj výlet do priestorov spoločnosti Namco Bandai, kde si -dúfam- budem môcť aspoň na pár okamihov zahrať RPG bombu Dark Souls, nástupcu nesmierne obtiažnej PS3 exkluzivity Demon´s Souls. No a ako je u takýchto podujatí zvykom, pre novinárov budú poriadané aj osobitné prezentácie za zavretými dverami, rozličné diskusné meetingy či interviews, takže s dostatkom času si musí prísť aj ten najvyberavejší hráč na svoje. Škoda len, že toho času zas až tak mnoho nebude.

Holt, keďže život je o kompromisoch, zákonite im bude podliehať aj naša výprava na GamesCom. Obehať úplne všetky stánky je preto z našej strany nemožné - na to by sme potrebovali hádam aj stovku ľudí, len aby sme mohli venovať každej z prezentovaných hier toľko času, koľko si zaslúži. A možno aj tá stovka by nestačila. Nebojte sa ale, žeby sme vám prinášali iba čiastočné reporty - Gamesweb bude GamesComom žiť prakticky vo všetkých svojich oblastiach a tak sa tešte nie len na hromadu denných sumárov, dojmov z hier,  rozhovorov či noviniek, ale aj na subjektívne pohľady na hernú scénu tak, ako sa nám bude podľa charakteru celej show pozdávať. Tak teda, držte palce, nech nás aktuálny ročník tohto festivalu digitálnej zábavy  v ničom nesklame! 


Blade
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 10 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012